Νίκησε και περιμένει ο Πανερυθραϊκός

erithreaΤην υπέρβαση την έχει κάνει ήδη, κατακτώντας την 3η θέση στον πολύ δυνατό φετινό νότιο όμιλο της Β΄ Εθνικής. Πλέον, ο Πανερυθραϊκός περιμένει και το… θαύμα! Αυτό δεν θα είναι άλλο από την άνοδο στην Α2, καθώς μετά τη νίκη επί του Αργους Ορεστικού με 88-75 στον αγώνα μπαράζ που διεξήχθη στον Βόλο μεταξύ των τρίτων σε Νότο και Βορρά αντίστοιχα, η ομάδα του Δημήτρη Χουχουλή απέκτησε… προτεραιότητα σε περίπτωση που “ανοίξουν” άλλες δύο θέσεις στην Α2. Κάτι που θα συμβεί εφόσον επιβεβαιωθούν οι φήμες που θέλουν τον Πανιώνιο και τον Πανελευσινιακό να αγωνίζονται την επόμενη σεζόν στη Β΄ Εθνική!

«Δεν μας ενδιαφέρει τι θα γίνει από εδώ και πέρα, εάν δηλαδή θα παίξουμε στην Α2 ή στη Β΄Εθνική. Αυτό που έκαναν τα παιδιά φέτος, τηρουμένων των αναλογιών, ήταν σαν να πήραν το πρωτάθλημα. Ήταν η κορυφαία σεζόν στην προπονητική καριέρα μου» έλεγε μετά το παιχνίδι ο Δημήτρης Χουχουλής, εμφανώς ικανοποιημένος και χαρούμενος για τα όσα πέτυχε φέτος ο Πανερυθραϊκός. «Εχω 15 ανόδους και δύο κύπελλα στην προπονητική καριέρα μου αλλά καμία από αυτές τις επιτυχίες δεν συγκρίνεται με τη φετινή» συμπλήρωσε ο προπονητής του Πανερυθραϊκού.

Οσον αφορά την αναμέτρηση, ο Πανερυθραϊκός ξεπέρασε πολύ γρήγορα τόσο το κακό ξεκίνημα (5-11 στο 4′), όσο και τους τραυματισμούς των Καλλιανιώτη, Γκαϊτάσοφ. Με απρόσμενο πρωταγωνιστή τον Αντωνίου, η ομάδα της Νέας Ερυθραίας πήρε το προβάδισμα, δημιούργησε μία διαφορά 8-12 πόντων και στο τέλος έφτασε στη νίκη. Στην αντίπερα όχθη, σε κακή μέρα βρέθηκε το Αργος Ορεστικό, που τελείωσε το ματς με 1/19 τρίποντα και είδε από τη μεριά του τον Μιχαηλίδη να αποχωρεί με θλάση στην πρώτη περίοδο.

ΠΑΝΕΡΥΘΡΑΪΚΟΣ-ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟ 88-75
ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 25-18, 43-34, 66-56, 88-75
Διαιτητές: Σταματόπουλος-Ζαχαρής
ΠΑΝΕΡΥΘΡΑΪΚΟΣ (Χουχουλής): Κωτίδης, Μπάρδας 3 (1), Καλλιανιώτης, Σπυρόπουλος, Γεωργοπαπαδάκος 14 (2), Προδρόμου 18 (2), Γιαουρτόγλου 9 (2), Σολωμός 26, Αντωνίου 15 (4), Γκαϊτάσοφ 3, Πρέκας.
ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟ (Δημητριάδης): Γιαγκόπουλος, Μπόζιαρης 1, Κούτρας 22 (1), Μιχαηλίδης, Βλάχος 9, Μαυρίδης 12, Κίτσιου, Κόττας 15, Μπέλλος, Χατζόπουλος, Τσαμπούρης, Βοϊβατόπουλος 20.