gs kymhs-2013Εξετάσεις άλγεβρας να έδιναν οι παίκτες της Κύμης, πιο λίγο άγχος θα είχαν από αυτό που αναμένεται να τους περιτριγυρίζει την ερχόμενη Κυριακή 9/2. Ο λόγος για το ματς με τον Κρόνο στο Μπραχάμι, στο οποίο σε περίπτωση κατάκτησης των δυο βαθμών θα εξασφαλίσουν και μαθηματικά την άνοδο της στη Β’ εθνική.

Τι αναφέρουν όμως οι ιθύνοντες του συλλόγου για το συγκεκριμένο ματς σε άρθρο που ανάρτησαν στο επίσημο σάιτ τους; Αναλυτικά:

«Μια από τις σημαντικότερες στιγμές της σύντομης αλλά πολύ επιτυχημένης πορείας του είναι έτοιμος να ζήσει την προσεχή Κυριακή ο Γυμναστικός Σύλλογος Κύμης. Η ομάδα του κόουτς Μπρατσιάκου φιλοξενείται στην έδρα του Κρόνου Αγίου Δημητρίου και σε περίπτωση νίκης εξασφαλίζει και μαθηματικά την άνοδο στην Β΄Εθνική. Από την άλλη, η ομάδα του Μπραχαμίου κάθε άλλο παρά αδιάφορη είναι, καθώς θέλει να πάρει το ροζ φύλλο αγώνα και να παραμείνει «ζωντανή» στο κυνήγι της δεύτερης προνομιούχου θέσης.

Την σεζόν που πέρασε ο Κρόνος αγωνίστηκε στην Β΄Εθνική, όπου όμως δεν είχε καθόλου καλά αποτελέσματα και τελικά υποβιβάστηκε. Στη Γ΄Εθνική πάντως έχει σταθερή παρουσία την τελευταία δεκαετία και είναι από τις πιο έμπειρες ομάδες της κατηγορίας. Το όνομα του συλλόγου προέρχεται από την ελληνική μυθολογία και συγκεκριμένα από τον Κρόνο, τον ηγέτη των Τιτάνων. Ο Κρόνος άρπαξε την εξουσία του κόσμου από τα χέρια του πατέρα του Ουρανού αλλά στην συνέχεια ηττήθηκε στην Τιτανομαχία από τον Δία και τους άλλους Ολύμπιους, οι οποίοι τον έστειλαν στα Τάρταρα.

Το ματς του πρώτου γύρου ήταν ιδιαίτερα σημαντικό για τον Γ.Σ Κύμης, αφού επικράτησε του Κρόνου με 65-62 και στρογγυλοκάθισε μόνος πρώτος στην κορυφή της βαθμολογίας, από όπου κανείς δεν μπόρεσε να τον εκτοπίσει. Το παιχνίδι ήταν ντέρμπι σε όλη την διάρκεια του, με το προβάδισμα να αλλάζει αρκετές φορές χέρια. Πρώτος σκόρερ για την Κύμη ήταν ο Παπαντωνίου με 16 πόντου, ενώ ο Σιαμανδούρας πέτυχε 14. Για τον Κρόνο ο Μπάρμπας σημείωσε 24 πόντους με 5 τρίποντα.

Όπως αναφέραμε και στην αρχή, η αναμέτρηση της Κυριακής είναι πολύ σημαντική και για τις δύο ομάδες. Μπορεί ο Γ.Σ Κύμης να έχει στην ουσία εξασφαλίσει την άνοδο, αλλά του δίνεται η ευκαιρία να την κερδίσει και μαθηματικά μέσα σε μια τόσο δύσκολη έδρα. Επιπλέον, η πρόκληση της διατήρησης του αήττητου είναι πολύ μεγάλη. Σύμμαχο σε αυτήν την προσπάθεια θα έχει για μια ακόμη φορά τους φίλαθλους της ομάδας που αναμένεται να κατακλύσουν το κλειστό του Αγίου Δημητρίου και να πανηγυρίσουν την άνοδο στην Β΄Εθνική. Όσοι δεν μπορέσουν να βρεθούν στο Μπραχάμι θα έχουν την δυνατότητα να ακούσουν ζωντανά την αναμέτρηση από τον 9,65 fm και το ράδιο Αλιβέρι 1 στους 102,2 και 105,2 fm σε περιγραφή Μανώλη Βέττα».