Δύο στα δύο για τους Τιτάνες Δράμας που για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά σε παιχνίδι μπαράζ παραμονής είχαν το ίδιο νικηφόρο αποτέλεσμα αυτή τη φορά κερδίζοντας τον Γυμναστικό Βόλου. Οι Δραμινοί κατάφεραν να ξεπεράσουν το άγχος τους, την γρήγορη απώλεια των ψηλών τους, τεσσάρι έπαιξε κατά συνθήκη ο αρχηγός Λάζαρος Μελισσαρίδης και να πάρουν με όπλο το πάθος τους το πιο πολύτιμο ροζ φύλλο αγώνος της χρονιάς.

Ο Γυμναστικός Βόλου στάθηκε πάρα πολύ καλά ιδίως στο πρώτο μέρος παίζοντας έξυπνα και βάζοντας το παιχνίδι μέσα στη ρακέτα. Με τον Κυρλίδη να είναι σε πολύ καλή μέρα και τον Κόκκα να βοηθάει σημαντικά κατάφερε να μείνει στη διεκδίκηση της νίκης μέχρι το τελευταίο λεπτό.

Στο πρώτο ημίχρονο τον έλεγχο και τα ηνία στο ματς, με πρώτο… βιολί τον Μανιώτη, είχαν οι Τιτάνες ως το 9’ (11-20). Με αντεπίθεση διαρκείας και σερί 16-6, ο Βόλος ανέτρεψε το εις βάρος του δεδομένο (14’ 27-26), για να ακολουθήσουν λεπτά με εναλλαγές στο σκορ (27-29, 29-31, 33-31).

Δευτερόλεπτα πριν φύγουν οι ομάδες για τα αποδυτήρια, με… δράστη τη μεγαλύτερη απειλή τους και στις δύο ρακέτες στο δεύτερο δεκάλεπτο, τον Κυρλίδη, οι τυπικά γηπεδούχοι απέκτησαν «αέρα» τεσσάρων πόντων (37-33).

Στο δεύτερο μέρος οι Τιτάνες μπήκαν πιο δυναμικά και με εκτελεστή τον Λάζαρο Μελισσαρίδη και αρωγούς τον αδερφό του Στέλιο και τον Μανιώτη πήραν εκ νέου τα σκήπτρα και το σκορ έγινε 38-41 προβάδισμα που δεν χάθηκε μέχρι το τέλος του δεκαλέπτου.

Στο τέταρτο και πιο κρίσιμο κομμάτι του αγώνα οι Δραμινοί ξέφυγαν με 56-65 (32’), με τους Βολιώτες, όμως, να μην έχουν πει τη τελευταία λέξη τους. Γύρισαν το παιχνίδι, το έφτασαν στον πόντο 66-67, 4:20 πριν το φινάλε, αλλά χαμένα ριμπάουντ τα οποία μετουσιώθηκαν σε επιτυχημένους αιφνιδιασμούς για τους Τιτάνες και χαμένες βολές στο τελευταίο λεπτό, δυσκόλεψαν πολύ τη προσπάθεια τους.

Δευτερόλεπτα πριν το ύστατο διαιτητικό σφύριγμα ο Λάζαρος Μελισσαρίδης «βομβάρδισε» από τα 6.75 (αν και το ποσοστό του έξω από γραμμή ήταν συνολικά απογοητευτικό) και σφράγισε ουσιαστικά τη νίκη για την ομάδα του. Το… κερασάκι στην επιτυχία έβαλαν στην πορεία οι Μανιώτης (δίποντο), Γαϊτανίδης (μια βολή).

Με τη λήξη του αγώνα παίκτες και προπονητές από τους νικητές πανηγύρισαν έξαλλα τη παραμονή τους στη κατηγορία μαζί με τους λιγοστούς, αλλά ενθουσιώδεις φιλάθλους τους. Διαφορετικό το σκηνικό στον αντίπαλο πάγκο, με τους Θεσσαλούς να αποχωρούν για τα αποδυτήρια με σκυμμένα κεφάλια.

ΓΣ ΒΟΛΟΣ – ΤΙΤΑΝΕΣ ΔΡΑΜΑΣ 72-77
ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 16-20, 37-33, 54-59,72-77
Διαιτητές: Δεληγιαννίδης, Μοσχότογλου
ΓΣ ΒΟΛΟΣ (Κοσμάτος): Αγκρής 5(1), Μάνος-Κωνσταντούλας 11, Μαλισιώβας 4, Παυλόπουλος 10, Γεροκώστας 5, Κυρλίδης 20(1), Λουκίδης , Σκαμαγκάς 2, Κόκκας 15.
ΤΙΤΑΝΕΣ ΔΡΑΜΑΣ (Γρηγοριάδης): Μανιώτης 18, Γαϊτανίδης 1, Αδαμόπουλος 9 (1), Μελισσαρίδης Σ. 13 (1), Μούκας 15, Μελισσαρίδης Λ.13 (1), Λοϊσιος, Γουδούτσης 2, Εξουζίδης 6.