Νίκου: «Ηρθε για να μείνει στην Α2».

Αποτελεί ένα από τα βασικά… συστατικά της επιτυχία του Πανελευσινιακού. Κάτι που μαρτυρούν άλλωστε και οι 72 ασίστ που έχει μοιράσει στους συμπαίκτες του καταλαμβάνοντας την πρώτη θέση στη σχετική κατηγορία. Ο Θωμάς Νίκου μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα του συλλόγου για την εξαιρετική πορεία της ομάδας, αλλά και για τους στόχους τόσο εντός όσο και εκτός παρκέ…

Αναλυτικά η συνέντευξη:

Όταν ξεκινούσε το ταξίδι στην Α2 για τον Πανελευσινιακό πίστευες πως θα είστε σε αυτή την βαθμολογική θέση;

«Για να είμαι ειλικρινής η ομάδα είναι ένα ποιοτικό σύνολο σε όλα τα επίπεδα. Σαν σύνολο ομάδας συμπεριφέρεται ιδανικά τόσο σε διοικητικό μοντέλο όσο και σε αγωνιστικό. Θεωρούσα ότι θα είχαμε μια αξιοπρεπή πορεία. Απλά οι νίκες απέναντι σε μεγάλους αντιπάλους μας γεμίζουν χαρά αλλά και ευθύνη. Μας δείχνουν ότι μπορούμε να συνεχίσουμε έτσι και στη συνέχεια».

Δύο αγωνιστικές πριν το πέρας του πρώτου γύρου ο στόχος παραμένει ο ίδιος;

«Ναι θέλουμε να εξασφαλίσουμε την κατηγορία, αυτός είναι ο στόχος μας. Το πρωτάθλημα είναι πολύ απαιτητικό πλέον καθώς όλα τα αποτελέσματα είναι ανοιχτά. Καμία έδρα δεν αποτελεί απόρθητο φρούριο και κανείς δεν μπορεί να πει για παράδειγμα πως Ερυθραία και Νήαρ Ήστ δεν θα βρουν νίκες που θα αλλάξουν ξανά την κατάσταση».

Εκτός των αγωνιστικών που άλλου στοχεύετε;

«Θέλουμε να φτιάξουμε ένα πυρήνα φιλάθλων που να αγαπούν και να μπορούν να παρακολουθούν μπάσκετ. Θα είναι μεγάλη επιτυχία λοιπόν αν ο Πανελευσινιακός μπορέσει να προσελκύσει μπασκετικό κόσμο με το αγωνιστικό και όλο το μοντέλο του προέδρου μας του κυρίου Φιλίππου και των άλλων μελών της Διοίκησης. Είναι μια ομάδα με Έλληνες νέους παίκτες, είναι υγιής οπότε έχει λόγους κάποιος να έρθει να δει τον Πανελευσινιακό».

Ο Πανελευσινιακός μπορεί να αποτελέσει “πρότυπο ¨και για άλλες ομάδες;

«Δεν είναι ανάγκη να το πω εγώ αυτό. Το εισπράττει ο κόσμος ο μπασκετικός και όχι μόνο. Αυτό που μπορώ να κάνω εγώ είναι να το επιβεβαιώσω με τη σειρά μου. Η Διοίκηση έχει δημιουργήσει μια ομάδα με διαρκή εξέλιξη που ανέβηκε τις κατηγορίες με σωστό σχεδιασμό και προγραμματισμό. Από την άλλη πρέπει να πούμε πως το επίπεδο του ελληνικού πρωταθλήματος δεν είναι τόσο υψηλό πλέον και αυτό όμως διαμορφώνει τις ανάγκες και τις απαιτήσεις των υπολοίπων ομάδων ώστε να λειτουργήσουν με ένα συγκεκριμένο τρόπο. Η ομάδα έκανε σωστή επιλογή να κρατήσει το ίδιο τεχνικό τιμ να κρατήσει κάποια παιδιά και να φέρει κάποια πιο έμπειρα για να φτιάξει ένα καλό σύνολο για την κατηγορία».

Αναφορικά με τους δικούς σου προσωπικούς στόχους;

«Εγώ φέτος έχω μια χρονιά προσαρμογής όπως και η ομάδα. Για μένα ο στόχος είναι να προσφέρω με την εμπειρία μου κάποιες λύσεις σε δύσκολες στιγμές και να βοηθήσω τα υπόλοιπα παιδιά με μια επαγγελματική νοοτροπία. Ομολογώ πως είναι μια εύκολη δουλειά γιατί ο Πανελευσινιακός είναι μια παρέα και αυτό θα ήταν εύκολο για τον οποιοδήποτε. Οι στόχοι όμως είναι στόχοι και στο τέλος αν η ομάδα, οι συμπαίκτες, οι προπονητές έχουν μείνει ευχαριστημένοι από μένα θα τους έχω πετύχει».