Νίκου: «Διοίκηση-ομάδα-πόλη-φίλαθλοι»

Οι συνεργασίες που στηρίζονται στον αλληλοσεβασμό και στην αλληλοεκτίμηση συνήθως δεν τελειώνουν ποτέ απλά για κάποιο διάστημα διακόπτονται. Έτσι ακριβώς είναι και οι σχέσεις που έχουν χτίσει η Καβάλα με τον coach Θωμά Νίκου, ο οποίος επέστρεψε ως head coach σε μία δύσκολη καμπή για την ομάδα. Ο 41χρονος τεχνικός μίλησε την ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ (sepk.gr) για την επιστροφή του στην “πόλη που μπασκετικά με έχει κερδίσει”.

Αναλυτικά:
Για την επιστροφή του στην Καβάλα ως head coach:
«Με ενθουσιάζει αυτή η ιδέα. Έπαιξε μεγάλο ρόλο η παρουσία της διοίκησης στην ομάδα και για εμένα ήταν μία εύκολη απόφαση. Είναι σημαντικό ότι δεν ξεκινάμε οι δύο πλευρές τη συνεργασία μας από το μηδέν, καθώς υπήρξε στο παρελθόν μία καλή συνεργασία. Είναι μία πόλη που μπασκετικά με έχει κερδίσει, καθώς διοίκηση και κόσμος αποτελούσαν τους πυλώνες που βοήθαγαν την ομάδα να πηγαίνει καλά».

Για το κλίμα που υπάρχει στην πόλη μετά τον υποβιβασμό:
«Υπάρχει η δίψα της επιστροφής στην Α1, καθώς η Καβάλα έχει αποδείξει ότι αξίζει να βρίσκεται εκεί. Αυτό είναι κάτι το οποίο πρέπει να γίνει μέσα από υπομονή, σωστό σχεδιασμό και υποστήριξη σε όλα τα επίπεδα. Το θετικό είναι ότι ο σύλλογος διαθέτει μία δυνατή διοίκηση, φιλάθλους που τον στηρίζουν κόσμια, έχω έχουν περάσει παίκτες και προπονητές με κύρος και προσωπικότητα. Βέβαια τίποτα δεν μπορεί να γίνει από μόνο του, χωρίς τους ισχυρούς κρίκους της αλυσίδας που είναι διοίκηση-ομάδα-πόλη-φίλαθλοι. Σε αυτή τη κρίσιμη καμπή και εποχή η ομάδα έχει ανάγκη από όλους και δεν περισσεύει κανείς».

Για την στελέχωση του ρόστερ:
«Προσπαθούμε να δημιουργήσουμε ένα ανταγωνιστικό σύνολο στα πλαίσια του δυνατού. Παρακολουθούμε πως κινούνται και οι άλλες ομάδες γιατί όλα έχουν να κάνουν και με τους αντιπάλους. Όπως σχεδιάζουμε εμείς το μέλλον της ομάδας μας το ίδιο κάνουν και οι άλλοι οπότε υπάρχει μία αλληλεξάρτηση. Μέχρι στιγμής είμαστε στο σωστό δρόμο».

Για τους στόχους που έχουν τεθεί:
«Θα περιμένουμε να ολοκληρωθεί πρώτα το ρόστερ για να μιλήσουμε με σιγουριά, όμως είμαστε σίγουροι ότι όλοι θα δίνουμε το 100% του εαυτού μας στις προπονήσεις και τα παιχνίδια. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε όσους μας εμπιστεύτηκαν και όσους έρχονται να μας δουν σε ένα δύσκολο και όπως όλα δείχνουν ανταγωνιστικό πρωτάθλημα».