Νίκου: «Υψηλού επιπέδου συνεργασία»

Ο Θωμάς Νίκου θα αποτελέσει τον άμεσο συνεργάτη του Δημήτρη Πρίφτη για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, για πρώτη όμως στον Ικαρο. Ο ασίσταντ κόουτς της ομάδας της Καλλιθέας μίλησε στην ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ (sepk.gr) για την “μετακόμιση” στην Αθήνα, τους στόχους που έχουν τεθεί αλλά και για την κλήρωση του πρωταθλήματος.

Αναλυτικά όσα δήλωσε

Για τη συνεργασία του με τον Ίκαρο και τον Δημήτρη Πρίφτη:

«Με τον κόουτς Πρίφτη υπάρχει εξαιρετική συνεργασία σε όλα τα επίπεδα και εμπιστοσύνη. Καθημερινά περνάμε πολλές ώρες μαζί, καθώς το γραφείο έχει γίνει δεύτερο σπίτι μας κι αυτό εξασφαλίζει να έχουμε μία καλή συνεργασία μέσα στο γήπεδο κάτι το οποίο βοηθάει εμάς και την ομάδα. Η εμπειρία του κόουτς μέσα από τις συνεργασίες που είχε με προπονητές υψηλού επιπέδου δίνει πάντα μία ασφάλεια στη συνεργασία μας. Τον ευχαριστώ πολύ που θα συνεργαστούμε για τρίτη χρονιά.

Όσον αφορά τον Ίκαρο είναι μία ομάδα που εξαιτίας της παρουσίας του κυρίου Αγγελόπουλου είναι φερέγγυα. Αυτό μετράει πολύ στις ημέρες μας γιατί βοηθάει να είμαστε απερίσπαστοι στο κομμάτι της δουλειάς. Με τη διοίκηση υπάρχει σε μεγάλο βαθμό ταύτιση απόψεων και κοινών στόχων οπότε το μόνο που μένει είναι όλα αυτά να υλοποιηθούν και αγωνιστικά. Αμφότερες οι πλευρές θέλουμε η ομάδα να παίξει ένα μπάσκετ που θα αρέσει σε εμάς και τον φίλαθλο μπασκετικό κόσμο. Για να πραγματοποιηθούν αυτά χρειάζεται υπομονή, επιμονή και δουλειά αλλά είμαστε αισιόδοξοι ότι όλα θα πάνε καλά γιατί δουλεύουμε σκληρά».

Για τους στόχους που έχουν τεθεί:

«Πρωτίστως θέλουμε τη γρήγορη εξασφάλιση της παραμονής. Όσο πιο γρήγορα έρθει αυτό τόσο πιο γρήγορα θα μπορέσει και η ομάδα να απελευθερωθεί και να προσπαθήσει να εντάξει τους νεαρούς παίκτες, καθώς αυτός είναι ο βασικός στόχος μας».

Για την κλήρωση του πρωταθλήματος:

«Αυτή τη στιγμή το ζητούμενο είναι η ετοιμότητα της ομάδας. Σε κάθε κλήρωση γνωρίζουμε ότι όλοι θα παίξουν με όλους, οπότε το θέμα είναι ο βαθμός ετοιμότητας τη στιγμή που πρέπει. Εμείς βλέπουμε ξεχωριστά τα παιχνίδια προσπαθώντας να υλοποιήσουμε κάθε φορά την αγωνιστική καθοδήγηση που έχει δώσει ο κόουτς κατά τη διάρκεια της εβδομάδας».

Για τις ευχές που κάνει ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου:

«Πάνω από όλα εύχομαι υγεία σε όλους τους ανθρώπους που εμπλέκονται με τον χώρο του μπάσκετ. Από εκεί και πέρα εύχομαι καλή επιτυχία σε όλους και στην ομάδα μας σε έναν δύσκολο αγωνιστικό μαραθώνιο. Ελπίζω τη νέα σεζόν να δούμε όλα τα γήπεδα γεμάτα και η προσέλευση του κόσμου να αποδείξει αυτό που όλοι ξέρουμε, ότι δηλαδή το μπάσκετ έχει μεγάλη δυναμική».