Μπορεί την περασμένη αγωνιστική η Κομοτηνή να υποβιβάστηκε στην Γ΄ εθνική, όμως όλα δείχνουν πως η ομάδα θα βρει το δρόμο της. Ο τεχνικός του συλλόγου, Στάθης Καμαράκης μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ, για τους στόχους της ομάδας αλλά και για τα οικονομικά προβλήματα που υπάρχουν. Παράλληλα, ο τεχνικός του ακριτικού συλλόγου εξέφρασε την άποψή του στο θέμα της αναδιάρθρωσης των κατηγοριών.

Για τη νέα προσπάθεια που κάνει φέτος η Κομοτηνή: «Η κατάσταση φέτος είναι πολύ δύσκολη. Έχουμε κατεβάσει πολύ το μπάτζετ, όμως έχουμε πολύ καλά τμήματα υποδομής και θεωρώ πως σιγά-σιγά θα βρούμε το δρόμο μας».

Ο προπονητής του ακριτικού συλλόγου σχολίασε και ην επικείμενη αναδιάρθρωση των κατηγοριών: «Είναι λάθος ο τρόπος που προσπαθούν να αλλάξουν τα πράγματα. Πιστεύω πως με την οικονομική κρίση που υπάρχει θα πρέπει να αλλάξουν οι κατηγορίες και η Α2 με τη Β’ Εθνική να αποτελούνται από δύο ομίλους. Τα έξοδα είναι πάρα πολλά. Πρέπει να το κοιτάξουν κι από αυτή την πλευρά και όχι απλά να κάνουν χαρτογράφηση του χώρου. Θα πρέπει να δώσουν νέα κίνητρα». 

Τέλος, σχετικά με τους στόχους της ομάδας αλλά και για τις δυσκολίες που υπάρχουν στην κατηγορία ο Στάθης Καμαράκης ανέφερε: «Υπάρχει γενικότερα πολύ μεγάλο οικονομικό πρόβλημα, το οποίο έχει επηρεάσει τις περισσότερες ομάδες. Στόχος μας είναι η άνοδος, όμως αυτό δεν είναι εφικτό αυτή τη στιγμή. Έχουμε πολλά εκτός έδρας παιχνίδια στη Θεσσαλονίκη και συνήθως το… μεγάλο ψάρι τρώει το μικρό. Γενικότερα, πάντως, όλοι θα πρέπει να κοιτάξουμε τα τμήματα υποδομής. Παράλληλα, είναι αναγκαίο να μπουν νόμοι και δικλείδες, όπως στο ποδόσφαιρο, ώστε ο παίκτης να μην φεύγει τόσο εύκολα από την ομάδα του».