«Να αφήσουμε πίσω την ήττα από τον Αμύντα»

Εκ των ων ουκ άνευ θεωρείται η νίκη για τον Δούκα στον αυριανό αγώνα με τη Νήαρ Ηστ στο κλειστό ΔΑΪΣ. Παρά τη σχετικά καλή πορεία που κάνει η νεανική ομάδα του Γιάννη Γιαννόπουλου μέχρι στιγμής, μόνο άνετα δεν θα πρέπει να αισθάνεται με τη βαθμολογική της θέση. Πάντως, σε περίπτωση που νικήσει τη Νήαρ Ηστ και καλύψει παράλληλα και τη διαφορά με την οποία ηττήθηκε στην Καισαριανή (82-91), θα έχει κάνει ένα μεγάλο βήμα προς τη σωτηρία του…

«Πρόκειται για ένα δύσκολο παιχνίδι με έναν δυνατό αντίπαλο που πάντως γνωρίζουμε πολύ καλά λόγω των συνεχόμενων αναμετρήσεων μας τα τελευταία χρόνια…» τόνισε ο Γιώργος Μελάς στο ased.gr. «Χρειαζόμαστε τη νίκη και θα τα δώσουμε όλα για αυτή, θέλοντας να αφήσουμε πίσω την κακή εμφάνιση και την ήττα της προηγούμενης εβδομάδας από τον Αμύντα. Η ομάδα μου δεν αντιμετωπίζει προβλήματα τραυματισμών, είμαστε σε καλή κατάσταση και ελπίζω η δουλειά που γίνεται στις προπονήσεις να βγει αύριο στον αγωνιστικό χώρο…» συμπλήρωσε ο έμπειρος σούτινγκ γκαρντ.

Δηλώσεις στην ιστοσελίδα του συλλόγου έκανε και ο Γενικός Αρχηγός Παντελής Ταρνατόρος: «Η Νήαρ Ηστ αποτελεί παραδοσιακή δύναμη του Ελληνικού μπάσκετ, έχει μεγάλη εμπειρία και ο αυριανός αγώνας θα είναι δύσκολος. Ο ΑΣΕΔ έχει αποδείξει ότι μπορεί να τα καταφέρει, αρκεί το μείγμα των 2-3 έμπειρων αθλητών μας με τους υπόλοιπους μικρούς της ομάδας να λειτουργήσει σωστά… Άλλωστε, το νεαρό της ηλικίας των περισσότερων παικτών ήταν από την αρχή ένα στοίχημα. Έχω ξαναπεί ότι ο ΑΣΕΔ είναι ομάδα υψηλού ρίσκου αλλά προσωπικά πιστεύω σε αυτή… Πιστεύω στον προπονητή μας και είμαι αισιόδοξος για την έκβαση του αυριανού αγώνα. Έχουμε ανάγκη τη νίκη ώστε να δούμε με μεγαλύτερη αισιοδοξία και λιγότερη πίεση τη συνέχεια των αγώνων».

Τέλος, ο Διευθυντής του Συλλόγου, Απόστολος Κατσαρός, πρόσθεσε: «Θέλω να πιστεύω ότι η ήττα της προηγούμενης αγωνιστικής ήταν μια κακή παρένθεση και η ομάδα μας θα συνεχίσει την προσπάθειά της από εκεί που την άφησε μετά το διπλό της Χαλκίδας. Ο αγώνας με τη Νήαρ Ηστ είναι δύσκολος, είναι σημαντικός και έχει το χαρακτήρα τελικού για εμάς. Οι Γιαννούλης, Μελάς και Μπουρδάνος είναι σε πολύ καλή κατάσταση και πιστεύω ότι θα οδηγήσουν τον ΑΣΕΔ στη νίκη έχοντας τη συμπαράσταση των υπόλοιπων παιδιών της ομάδας που μπορεί να μην έχουν εμπειρία, αλλά έχουν τις δυνατότητες και τον ενθουσιασμό που χρειαζόμαστε για να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες του αγώνα…».