«Να γιγαντώσουμε την ΑΕΚ»

Την παρουσίαση του νέου αθλητικού διευθυντή της έκανε σήμερα το απόγευμα η ΑΕΚ. Το όνομα αυτού; Δήμος Ντικούδης

Ο παλαίμαχος, πλέον, αθλητής, ανακοίνωσε επίσημα την απόσυρσή του από το μπάσκετ και εν συνεχεία πήρε το χρίσμα ως ο νέος αθλητικός διευθυντής της ΑΕΚ, μιλώντας για το λόγο που πήρε αυτή την απόφαση, το στόχο της γιγάντωσης του “δικεφάλου”, καθώς και για το ότι δεν έχει σκοπό να “πουλήσει” οπαδιλίκι…

Αναλυτικά, ο Δήμος Ντικούδης μίλησε:

Για το τέλος της αγωνιστικής καριέρας του:

«Πήρα την απόφαση να σταματήσω να αγωνίζομαι και θα ήθελα να ευχαριστήσω τους συμπαίκτες που είχα όλα αυτά τα χρόνια, τους προπονητές μου, τους φιλάθλους, τους συλλόγους που με τίμησαν δίνοντάς μου την ευκαιρία να βάλω τη φανέλα τους και τους δικούς μου ανθρώπους. Όταν κάνεις ένα πράγμα για 20 χρόνια, δεν είναι εύκολο να πάρεις μια τέτοια απόφαση. Ήθελα να δω πως είναι να είσαι μακριά από προπόνηση και αγώνες. Πέρασε μια σεζόν και κατάλαβα πως ό,τι είχα να δώσω, το έδωσα».

Για την εμπλοκή του στα διοικητικά της ΑΕΚ:

«Οι άνθρωποι της διοίκησης με έχουν κάνει να αισθάνομαι σαν να βρίσκομαι καιρό στο αγωνιστικό τμήμα. Αισθάνομαι ενθουσιασμένος που βρίσκομαι ξανά στην οικογένεια της ΑΕΚ και μάλιστα σε αυτό το νέο ξεκίνημα. Έχω ζήσει πολλά στην ΑΕΚ, πολλές αξέχαστες στιγμές. Όταν ο κόουτς μου ζήτησε να επιστρέψω για να βοηθήσω την ομάδα, δεν το σκέφτηκα σχεδόν καθόλου, ήρθα για να βοηθήσω να φτάσει σε υψηλό επίπεδο».

Για τους στόχους της ΑΕΚ:

«Οι στόχοι μεγαλώνουν, θέλουμε σταδιακά να γιγαντώσουμε την ΑΕΚ και θα δώσω τον καλύτερό μου εαυτό για να τα καταφέρουμε. Η ΑΕΚ είναι ομάδα που έχει μεγάλες βλέψεις. Θα ασχοληθούμε εκτενώς με το μεταγραφικό, το οργανωτικό και το λειτουργικό κομμάτι. Θέλω να μεταδώσω στον σύλλογο όσα έμαθα από την καριέρα μου, από τις ομάδες όπου έχω αγωνιστεί».

Για το αν πιστεύει ότι χρωστάει κάτι στην ΑΕΚ:

«Δεν θέλω να πουλήσω οπαδιλίκι. Η ΑΕΚ με πήρε από την Ολύμπια και με έκανε γνωστό, ενώ μέσω της ΑΕΚ βρέθηκα στην εθνική ομάδα. Διεκδικήσαμε τίτλους και σίγουρα χρωστάω στην ΑΕΚ, όπως και πολλά άλλα παιδιά. Έχω διαγράψει τη σεζόν που η ομάδα υποβιβάστηκε! Πλέον έρχομαι σε μια υγιή κατάσταση, που δεν έχει καμία σχέση με εκείνη την περίοδο. Δεν με φοβίζει το άγνωστο της Α2, είναι μια κατηγορία με ιδιαιτερότητες, όμως αν κοιτάξουμε μόνο την ομάδα μας, δεν έχουμε να φοβηθούμε κάτι».

Για το θέμα του γηπέδου:

«Μακάρι να είχαμε το δικό μας γήπεδο. Θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό ώστε να βρούμε ένα γήπεδο που να πληροί τις προδιαγραφές που θέλει η κατηγορία, αλλά ακόμα δεν υπάρχει κάτι».