faros keratsiniou tournouaΜετά την είσοδο του στις εθνικές κατηγορίες την περσινή σεζόν, ο Φάρος αύριο (30/3), παίζει για το επόμενο μεγάλο βήμα του συλλόγου. Αυτό είναι να καταφέρει να πάρει το εισιτήριο πού οδηγεί στη Β’ εθνική. Για να γράψει όμως το Κερατσίνι ιστορία για πρώτη φόρα θα πρέπει στο αυριανό ντέρμπι να επικρατήσει του Κρόνου στο κλειστό της Ιχθυόσκαλας ώστε να εξασφαλίσει και μαθηματικά την είσοδο του σε μεγαλύτερα σαλόνια. Αντίθετα η ομάδα του Αγίου Δημητρίου έχει ελπίδες μόνο αν καταφέρει να βάλει “στοπ” στους αντίπαλους τους, αλλά με νίκη +12. Τότε μόνο σε συνδυασμό με τα αποτελέσματα που τους ευνοούν στις αγωνιστικές που ακολουθούν (πρέπει να ελπίζουν σε διπλό στραβοπάτημα του Φάρου και παράλληλα νίκη στο ματς της τελευταίας αγωνιστικής με τον Ίκαρο Ν. Σμύρνης (σ.σ. στα τελευταία παιχνίδια κερδίζει με 20-0 τον Παπάδο και στην 21η αγωνιστική ακολουθεί ρεπό).

Κίνητρο στο 2ο όμιλο έχει ακόμα και η ήδη ανεβασμένη Κύμη, για νίκη. Και αυτό γιατί οι εβοιώτες πανηγυρίζοντας το «διπλό» στο Ηράκλειο επί του Εργοτέλη ροκανίζουν τις αγωνιστικές, ώστε να τελειώσουν το πρωτάθλημα αήττητοι την φετινή σεζόν, κάτι το οποίο έχει να συμβεί στις εθνικές κατηγορίες από την περίοδο 2000-01 όπου Ηλησιακός και Αμπελόκηποι έκοψαν το νήμα του πρωταθλήματος στο οποίο συμμετείχαν (διαφορετικοί όμιλοι).

Το ίδιο δύσκολο έργο έχει την 19η αγωνιστική και ο έτερος κρητικός, ο οποίος πάει… πλατεία μπας και ζευγαρώσει τα «διπλά» του. Από την άλλη πλευρά, οι γηπεδούχοι δεν σκοπεύουν να την πατήσουν όπως ο Φάρος (στις 8/3, στην Αλικαρνασσό), μιας και έχουν «βολευτεί» στην τέταρτη θέση της βαθμολογίας. Όσον αφορά το ματς ανάμεσα σε ΒΟΑΛ και Χαλάνδρι, οι δεύτεροι αποφάσισαν να μην ταξιδέψουν στη Χίο πράγμα που χάρισε το… δίδυμο θετικό αποτέλεσμα στους γηπεδούχους (το πρώτο ήταν με τη Γέρα και αυτό άνευ αγώνα με νίκη στα χαρτιά, 20-0).

Το πρόγραμμα της 19ης αγωνιστικής:

Φάρος Κεατσινίου-Κρόνος Αγ. Δημητρίου (Κερατσινίου, 17.00)
Εργοτέλης-Κύμη (Λίντο, 13.00)
Ίκαρος Ν. Σμύρνης-Ηρόδοτος (Ν. Σμύρνης, 17.00)