«Να δείξει κατανόηση η Πολιτεία για γονείς και παιδιά»…

Ο κίνδυνος να «χαθούν» παιδιά από τον ελληνικό αθλητισμό, λόγω της απόφασης της ΓΓΑ που προβλέπει υποχρεωτική διεξαγωγή προληπτικών ελέγχων PCR ή rapid test για παιδιά 12-15 ετών, είναι ορατός. Με την παράταξη του Παναγιώτη Φασούλα να κρούει τον κώδωνα του κινδύνου και να καλεί την Πολιτεία να δείξει κατανόηση και να μην επιβαρύνει κι άλλο γονείς και παιδιά, αλλά να βρει εναλλακτικές λύσεις.

Η σχετική ανακοίνωση της παράταξης του Φασούλα αναφέρει:
«Σεβόμενοι τις ιδιαίτερες συνθήκες που επικρατούν λόγω του κορονοϊού για τη δημόσια ασφάλεια και υγεία, εκφράζουμε τη βαθιά ανησυχία μας για την απόφαση της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού που εκδόθηκε και αφορά τα μέτρα που ισχύουν πλέον για τη λειτουργία ανοικτών και κλειστών αθλητικών εγκαταστάσεων για προπονήσεις και αγώνες. Σύμφωνα με αυτήν, προβλέπεται ότι οι αθλητές των Ακαδημιών 12-15 ετών που δεν διαθέτουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης, υποχρεούνται σε διεξαγωγή προληπτικού ελέγχου αντιγόνου για κορωνοϊό COVID-19 (PCR ή rapid test) τουλάχιστον μία (1) φορά την εβδομάδα.

Αυτό επιβαρύνει ιδιαίτερα τους γονείς των αθλητών με επιπλέον κόστη που πιθανόν δεν θα μπορέσουν να ανταπεξέλθουν, τόσο οι ίδιοι όσο και τα αθλητικά σωματεία που θα κληθούν να διαχειριστούν όλη αυτή τη διαδικασία.

Ζητούμε από την πολιτεία, την κατανόηση της για το συγκεκριμένο θέμα, ώστε να βρεθεί εναλλακτική λύση, καθώς το συνολικό κόστος σε πολλές περιπτώσεις, ενδέχεται να είναι αποτρεπτικό για τα παιδιά και τους γονείς τους με πιθανό αποτέλεσμα την απομάκρυνση τους από τον αθλητισμό».