“Να δικαιολογήσουμε τον τίτλο του φαβορί”

Μετά από έναν χρόνο απουσίας, ο Αλέξης Τσακιρίδης επέστρεψε στον ΟΦΗ με μοναδικό στόχο την άνοδο. Ο 31χρονος γκαρντ μίλησε στον Athletic Radio 104,2 για το ρόστερ της ομάδας, τονίζοντας πως η ομάδα ζει σε περιβάλλον πίεσης, αλλά αυτό είναι κάτι που τους αρέσει,. Παράλληλα, αναφέρθηκε και για τα στοιχέια εκείνα που θα οδηγήσουν τον ΟΦΗ στη Β’ εθνική, αλλά και για τον αγώνα με τον Απόλλωνα Καλαμαριάς.

Αναλυτικά:

Για τον τραυματισμό που τον ταλαιπωρούσε:
«Θέλω να είμαι πολύ ο Τσακιρίδης που όλοι θυμούνται. Δεν είμαι έτοιμος 100% όμως γυμνάζομαι συνεχώς και καθημερινά ώστε να φτάσω σύντομα στο επίπεδο που όλοι με γνώρισαν στο Ηράκλειο. Πιστεύω ότι όλα θα πάνε καλά και είμαι πολύ χαρούμενος που η διοίκηση και ο προπονητής δεν με πιέζουν καθόλου. Κανένας δεν μου λέει “πίεσε τον εαυτό σου να γυρίσει όσο πιο γρήγορα γίνεται”. Δόξα το Θεό δεν είμαστε η ομάδα που ήμασταν επί Δέδα. Πλέον, ο ΟΦΗ έχει πολλούς παίκτες και πρωταγωνιστές».

Για το φετινό ρόστερ:
«Είμαστε μια ομάδα που διαθέτει ψηλά και αλτικά παιδιά και οι οποίοι βρίσκονται μαζί με έμπειρους παίκτες. Όλοι είναι καταπληκτικοί χαρακτήρες και αυτό είναι το πιο σημαντικό. Πιστεύω ότι θα βγει στο γήπεδο ένα πολύ καλό αποτέλεσμα».


Για τον ΟΦΗ:
«Παραδοσιακά ο ΟΦΗ έχει πίεση και τα παιδιά που ήρθαν στην ομάδα το γνώριζαν αυτό. Ο ΟΦΗ είναι «καταδικασμένος» να ζει σε περιβάλλον πίεσης και αυτό μας αρέσει. Είμαστε απαιτητικοί και δεν θέλουμε τίποτα άλλο από ένα εισιτήριο για την άνοδο. Σε διαβεβαιώνω ότι στο τέλος της χρονιάς κανένας δεν θα ξέρει τον πρωταθλητή. Όλοι θα ξέρουν τις ομάδες που πήραν την άνοδο για την Β΄ Εθνική».

Για την μέχρι τώρα εικόνα της ομάδας:
«Δώσαμε αρκετά φιλικά και δουλεύουμε πολύ. Η ήττα από το Ρέθυμνο ήταν μια καλή “σφαλιάρα” για εμάς γιατί είχαμε μάθει να κερδίζουμε με 20 και 30 πόντους. Ήταν ευκαιρία να δοκιμάσουμε τις δυνάμεις μας απέναντι σε σκληρές άμυνες και καλές ομάδες. Όλα παίζουν τον ρόλο τους για να είμαστε πανέτοιμοι».

Για τα στοιχεία που θα φέρουν την άνοδο:
«Οι όσο το δυνατόν λιγότερες απώλειες στην έδρα μας και από εκεί να μπορέσουμε να πάρουμε όσο το δυνατόν περισσότερες νίκες. Όμως το πιο σημαντικό είναι να κρατήσουμε αλώβητη την έδρα μας και τότε θα μπει η βάση για την άνοδο. Κάθε παιχνίδι θα παίζουμε για να κερδίζουμε. Βέβαια, δεν θα είναι όλοι οι αγώνες ίδιοι. Θυμόμαστε τι έγινε στο παιχνίδι με τη Νίκαια πριν από δύο χρόνια όταν μας μηδένισε ο διαιτητής και παραλίγο να χάσουμε την άνοδο. Ο ΟΦΗ θα πηγαίνει για να κερδίζει παντού».

Για τους φιλάθλους:
«Ο κόσμος ήταν καταπληκτικός όλα τα χρόνια που είμαι στην ομάδα. Τέτοια ατμόσφαιρα δεν έχω ζήσει ξανά παντού. Βέβαια, φέτος έχω και ένα παράπονο γιατί δεν τον είδα στα παιχνίδια με το Ρέθυμνο και το Παγκράτι. Θέλω να δω τον αγνό κόσμο του ΟΦΗ με τα χαρτάκια, τα χέρια και αυτό θυμάμαι από τον κόσμο. Αποτελεί μια μεγάλη δύναμη για εμάς και τους καλώ όλους να έρθουν στο παιχνίδι με την Καλαμαριά».

Για την πρεμιέρα με τον Απόλλων Καλαμαριάς:
«Μπορεί το παιχνίδι να είναι θεωρητικά εύκολο όμως η πρεμιέρα το κάνει εξαιρετικά δύσκολο. Έχουμε πληροφορίες ότι δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο. Όμως, για εμένα αυτό μπαίνει από το ένα αυτί και βγαίνει από το άλλο. Θέλουμε να ξεκινήσουμε με νίκη και ειδικά στην έδρα μας».

Για τα φαβορί:
«Με βάση την εικόνα που έχουμε φαβορί για την άνοδο είναι οι δύο ομάδες της Αθήνας, το Πέραμα και η Κηφισιά και επίσης ο Αίολος Τρικάλων και η Λευκάδα. Όμως πιστεύω ότι εμείς είμαστε μια ολοκληρωμένη ομάδα και είναι στο χέρι μας να πάρουμε την άνοδο. Χωρίς υπεροψία, να δικαιολογήσουμε τον τίτλο του φαβορί».

Για την διοίκηση του ΟΦΗ:
«Ο ΟΦΗ είναι μια όαση στον χώρο του μπάσκετ. Στους παίκτες του ΟΦΗ δεν λείπει τίποτα και τα έχουμε όλα».