«Να ζητήσει συγνώμη ο Καλδίρης»

Καταιγιστική ήταν η ανακοίνωση που εξέδωσε η Νέα Κηφισιά σχετικά με τα όσα διαδραματίστηκαν στο χθεσινό παιχνίδι στο Μετς. Μεταξύ άλλων, αναφέρεται στις αποφάσεις του διαιτητή Καλδίρη, και στο γεγονός πως πρέπει να ζητήσει δημόσια συγνώμη.

Αναλυτικά:

«Για ακόμα μια φορά γίναμε μάρτυρες μιας φαρσοκωμωδία του ελληνικού μπάσκετ και του δύσμοιρου πρωταθλήματος της Α2 κατηγορίας. Το διαιτητικό τρίο Καλδίρης-Μήτσιου-Λαζαρίδης αποφάσισαν με το έτσι θέλω να δώσουν τη νίκη στο Παγκράτι στο χθεσινοβραδινό ματς στο Μετς.

Ο διαιτητής Λαζαρίδης άλλαξε δυο φορές τις αρχικές του αποφάσεις.

Πρώτα στο πρώτο ημίχρονο όταν ένα φάουλ χαμηλά μετά από υπόδειξη του κύριου Καλδίρη μετατράπηκε σε γκολ-φάουλ και αντιαθλητικό!!!

Τη δεύτερη στην παράταση, όταν το καλάθι τριών πόντων του Μενουδάκου μετά από υπόδειξη του κυρίου Σορώτου και του κυρίου Καλδίρη μετατράπηκε σε καλάθι δύο πόντων!!!

Το αποκορύφωμα βέβαια ήταν η ανακάλυψη του κυρίου Καλδίρη 2 δευτερόλεπτα πριν το τέλος της παράτασης όταν σφύριξε φάουλ φάντασμα, στέλνοντας τον αθλητή Ράπτη του Παγκρατίου να εκτελέσει δυο βολές και ενώ το σκορ ήταν 73-72 για την ομάδα μας.

Ίσως σε όλα αυτά και την περίεργη συμπεριφορά τους να έπαιξε ρόλο ο φόβος που ένιωθαν ότι δεν θα έφευγαν από το γήπεδο καθώς στα 2 λεπτά πριν τη λήξη της κανονική διάρκειας και ενώ προδιαγραφόταν η νίκη της ΑΕΝΚ, ένας οπαδός των γηπεδούχων μπήκε στον αγωνιστικό χώρο έφτυσε το διαιτητή Λαζαρίδη και στη συνέχεια αποχώρησε σαν κύριος!!

Η μοναδική αντίδραση του διαιτητικού τρίο ήταν να διακόψουν για μερικά δευτερόλεπτα δευτερόλεπτα το ματς προκειμένου να… σκουπίσει τα σάλια από το πρόσωπο του ο κύριος Λαζαρίδης!!!

Στη συνέχεια βέβαια στη μια ρακέτα «έπεφτε το ξύλο της αρκούδας» και είχαν καταπιεί τη σφυρίχτρα και στην άλλη σφύριζαν φάουλ το κοίταγμα φοβούμενοι μην ματιαστούν οι παίκτες.

Το αποτέλεσμα ήταν στα τελευταία 8 λεπτά του παιχνιδιού το Παγκράτι να εκτελέσει 17 βολές και η Κηφισιά μόλις 4.

Έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη στην Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας που όρισε τρεις διαιτητές με εμπειρία από σημαντικά παιχνίδια, άσχετα αν αυτοί δεν κατάφεραν να αντεπεξέλθουν στις απαιτήσεις του ματς.

Ρωτάμε τον κύριο Καλδίρη που διαθέτει τεραστία εμπειρία έχοντας σφυρίξει και ντέρμπι Παναθηναϊκού-Ολυμπιακού, γιατί έκανε ότι έκανε και τον καλούμε να δει το DVD του παιχνιδιού για να καταλάβει ότι αλλοίωσε το αποτέλεσμα και αν έχει ευθιξία να ζητήσει δημόσια συγγνώμη.

Εμείς κάνουμε πάντα την αυτοκριτική μας και το τελευταίο που θα κοιτάξουμε είναι τα λάθη των άλλων. Περιμένουμε κάποια στιγμή επιτέλους να κάνουν το ίδιο και οι υπόλοιποι…

Πληροφορούμε επίσης κάθε ενδιαφερόμενο ότι δεν πρόκειται να ανεχτούμε κανενός είδους παιχνίδι σε βάρος της ομάδας μας. Θα δώσουμε μία τίμια και σκληρή μάχη ως το τέλος και το μόνο που ζητάμε είναι να πάρουμε αυτό που δικαιούμαστε και πραγματικά αξίζουμε.

Τέλος θα θέλαμε να συγχαρούμε τους αθλητές της ομάδας μας οι οποίοι κάτω από αντίξοες συνθήκες παιχνιδιού, κατάφεραν να συγκρατήσουν την ψυχραιμία τους, τη συγκέντρωση τους, παρ’ όλα τα φαλτσοσφυρίγματα και για αυτό τους θεωρούμε ηθικούς νικητές του παιχνιδιού».