«Να κάνουμε μία από τις καλύτερες ακαδημίες της Αθήνας»

Μετά την παραμονή στη Γ’ Εθνική, στην παρθενική χρονιά της ομάδας στις εθνικές κατηγορίες, το Γαλάτσι αλλάζει φιλοσοφία. Αυτό φάνηκε και από τις μεταγραφές που έγιναν το καλοκαίρι, μιας και το βάρος θα δοθεί πλέον στις ακαδημίες. «Θέλουμε να κάνουμε μία από τις καλύτερες ακαδημίες τις Αθήνας, το μέλλον βρίσκεται στα μικρά παιδιά» λέει ο τεχνικός της ομάδας, Μάκης Κουμαράς, μιλώντας στην ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ (sepk.gr).

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για τη συνεργασία του με το Γαλάτσι που πλέον γίνεται μακροχρόνια:

«Στις ομάδες που πάω μένω πολλά χρόνια. Από την πρώτη στιγμή της καριέρας μου ήθελα τις μακροχρόνιες συνεργασίες με χαρακτηριστικό παράδειγμα τη Ραφήνα που έμεινα 25 χρόνια. Πιστεύω ότι αλλιώς δεν γίνεται να αγαπήσεις μία ομάδα, να σε αγαπήσει κι αυτή ούτως ώστε να παράγεις έργο.

Το Γαλάτσι είναι μία ομάδα που πάντα ήθελα να δουλέψω γιατί ανέκαθεν είχε ταλέντα, καλούς παίκτες και αποτελεί μία μπασκετική κοινωνία μέσα στην Αθήνα. Είναι από τις λίγες ομάδες που δουλεύουν τις ακαδημίες με προσανατολισμό να παράγουν παίκτες. Επίσης είναι η γειτονιά μου, έπαιξα πολλά χρόνια μέσα σε αυτό το γήπεδο και κάθε φορά που μπαίνω αισθάνομαι σαν να γυρίζω εκεί που ανδρώθηκα».

Για τον απολογισμό της σεζόν που πέρασε με την ομάδα για πρώτη φορά στην Γ’ Εθνική:

«Είχαμε προετοιμαστεί για την Α’ ΕΣΚΑ όμως τελικά μας προέκυψε η Γ’΄ Εθνική. Νομίζω το παλέψαμε καλά μέχρι τέλους, καθώς παίξαμε καλό μπάσκετ και η ομάδα έμεινε ψηλά στη βαθμολογία. Γι’ αυτό θέλω να ευχαριστήσω τους παίκτες και τους ανθρώπους του Γαλατσίου γιατί καταφέραμε από την πρώτη μας χρονιά να σταθούμε ψηλά. Παράλληλα ευχαριστώ και τους δύο συνεργάτες μου (Νεκτάριος Αλεξόπουλος, Μιχάλης Γκολεμάς) για την άψογη συνεργασία που είχαμε όλη τη σεζόν».

Για τη νέα σεζόν και τους στόχους που έχουν τεθεί:

«Επειδή τα οικονομικά στη κοινωνία και κατ’ επέκταση στο μπάσκετ έχουν περιοριστεί αποφασίσαμε η ομάδα να πορευτεί με νέους παίκτες, ώστε να επενδύσουμε στο μέλλον τους και να τους δώσουμε ευκαιρία την ευκαιρία που ψάχνουν. Θέλουμε να κρατήσουμε τα παιδιά για πολλά χρόνια στην ομάδα ώστε να αλλάξουμε επίπεδο μαζί τους. Το Γαλάτσι θα δώσει συμμετοχή και χρόνο σε παιδιά που θέλουν να εξελιχθούν στο χώρο».

Για τη δουλειά που γίνεται στις ακαδημίες:

«Στόχος είναι από την ακαδημία να βγουν παιδιά για το αντρικό τμήμα. Θέλουμε να είναι όσο πιο ψηλά το αντρικό ώστε τα παιδιά να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους στην υψηλότερη δυνατή κατηγορία. Δουλεύοντας δυναμικά από τις ακαδημίες θα προσπαθήσουμε να αναδείξουμε παίκτες. Το Γαλάτσι είναι από τις λίγες ομάδες που οι προπονητές του αντρικού ασχολούνται και με τα τμήματα υποδομής γιατί θέλουμε τα παιδιά να δουλεύουν με γνώστες του αθλήματος πάνω σε ένα συγκεκριμένο προπονητικό πρόγραμμα.

Φέτος για πρώτη φορά θα ξεκινήσει η σεζόν με ένα καμπ που θα ξεκινήσει στις 2 Σεπτεμβρίου, το οποίο θα είναι πενθήμερο και θα λάβουν μέρος δωρεάν τα παιδιά που θα γραφτούν στις ακαδημίες του συλλόγου. Θέλουμε να κάνουμε μία από τις καλύτερες ακαδημίες της Αθήνας γιατί πιστεύουμε ότι το μέλλον είναι στα μικρά παιδιά. Επίσης λόγω της κατάστασης που υπάρχει στην Ελλάδα θέλουμε να δώσουμε χαρά στους μικρούς και στους γονείς τους».