«Να μην χαλάσει η χημεία»

Όταν πέρσι τέτοια εποχή με την ομάδα να μην διανύει τις καλύτερες ημέρες της ιστορίας της αποφασίστηκε να επιστρέψει στον πάγκο ο προπονητής, Χρήστος Πραβήτας, κανείς δεν φανταζόταν τόσο άμεσα αποτελέσματα. Ένα χρόνο μετά ο Απόλλωνας Αρναίας είναι πρωταθλητής της Α’ ΕΚΑΣΧ και επιστρέφει στις εθνικές κατηγορίες. Ο προπονητής της ομάδας της Αρναίας μίλησε στην ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ (sepk.gr).

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για την κατάκτηση του πρωταθλήματος της Α’ ΕΚΑΣΧ:

«Είμαι πολύ χαρούμενος, καθώς είναι το πρώτο μου πρωτάθλημα ως κόουτς. Φέτος έγινε ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα κι αυτό φαίνεται στην βαθμολογία της κανονικής περιόδου, όπου είχε πενταπλή ισοβαθμία. Τελειώσαμε το πρωτάθλημα με 4 ήττες εκ των οποίων οι τρεις ήταν τις τρεις πρώτες αγωνιστικές. Από εκεί και πέρα τα πράγματα πήγαν καλύτερα καταφέρνοντας να τερματίσουμε στην δεύτερη θέση. Στα πλέι οφ ξεκινήσαμε απέναντι στην Ιερισσό με την σειρά στο 1-1, ενώ στη συνέχεια ήρθαν οι τελικοί με την Τρίγλια».

Για τους τελικούς με την Τρίγλια:

«Η σειρά είχε αρκετό σασπένς. Ξεκινήσαμε τους τελικούς έχοντας το πλεονέκτημα ότι ήμασταν στο 2-0, καθώς μεταφέραμε τις νίκες μας από την κανονική περίοδο, ενώ η Τρίγλια είχε το πλεονέκτημα έδρας έχοντας τερματίσει πρώτη. Στα δύο πρώτα ματς χάσαμε και με την σειρά στο 2-2 όλα κρίθηκαν μέσα στην έδρα της Τρίγλιας όπου κερδίσαμε και πήραμε το πρωτάθλημα.

Όταν περάσαμε τελικό ήμασταν αισιόδοξοι ότι τα πράγματα θα πάνε όπως τα θέλαμε, καθώς είχαμε το σημαντικό πλεονέκτημα του 2-0 και επιζητούσαμε μόλις μία νίκη. Αγωνιστικά ήταν δύσκολα παιχνίδια, καθώς οι δύο ομάδες ήταν σχεδόν ισοδύναμες. Η δύναμη της Τρίγλιας ήταν περισσότερο στην περιφέρεια, ενώ εμάς ήταν στην ρακέτα.

Στο πρώτο παιχνίδι δεν παίξαμε καλά, δεν είχαμε συγκέντρωση κι έτσι χάσαμε. Στο 2ο παιχνίδι που έγινε στην έδρα μας υπήρχε καλή ατμόσφαιρα και πανηγυρική διάθεση από τον κόσμο κάτι άγχωσε τους παίκτες μας. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα στο ημίχρονο να βρισκόμαστε 17 πόντους πίσω. Στο 2ο ημίχρονο παίξαμε όπως έπρεπε και καλύψαμε τη διαφορά, όμως ένα άστοχο σουτ στο τέλος, μας στοίχισε την ήττα. Μετά από αυτό το παιχνίδι και με την σειρά πλέον στο 2-2 ακολούθησε ένα διήμερο μεγάλης απογοήτευσης. Έγινε μεγάλη προσπάθεια να τονωθεί η ψυχολογία των παικτών και πήγαμε σε ένα παιχνίδι χωρίς αύριο και τα δώσαμε όλα».

Για την επιστροφή στη Γ’ εθνική:

«Πρώτα πρέπει να δούμε πως θα είναι τα πράγματα. Τα μηνύματα είναι θετικά κι αν είμαι εγώ προπονητής της ομάδας μαζί με το ίδιο διοικητικό σχήμα τότε βασικός μας στόχος θα είναι να μην χαλάσει η χημεία της ομάδας. Ένας κορμός από το υπάρχον έμψυχο υλικό θα μείνει και θέλουμε να δούμε τον κόσμο να έρχεται στο γήπεδο. Αυτό το πετύχαμε φέτος γιατί έπαιζαν παιδιά της πόλης και σε συνδυασμό με τα θετικά αποτελέσματα αρκετές φορές το γήπεδο γέμισε. Σίγουρα κάποιες μεταγραφές σε καίριες θέσεις θα γίνουν, όμως η βασική ομάδα θα μείνει ως έχει».