ΝΕΜ: “Θέλουμε να συμμετάσχουμε στις εκλογές της ΕΟΚ, αλλά μας “τιμωρεί” η πολιτεία, δίχως η ευθύνη να βαραίνει εμάς”

Τα… πλοκάμια της ελληνικής γραφειοκρατίας έχουν βάλει σε μπελάδες τη Μεγαρίδα! Οι ιθύνοντες τον σύλλογο τονίζουν πως παρότι έχουν κινηθεί οι διαδικασίες για να εγγραφεί στο Μητρώο των αθλητικών σωματείων της ΓΓΑ, ωστόσο η ΝΕΜ είναι “εγκλωβισμένη” στην “αγκύλωση” του συστήματος. Μία “αγκύλωση”, που ήδη έχει στερήσει από τη Μεγαρίδα το επίδομα οικονομικής ενίσχυσης της Πολιτείας, που δόθηκε σε όσα σωματεία έχουν εγγραφεί στο Μητρώο της ΓΓΑ, αλλά δεν είναι μόνο αυτό, καθώς στερεί από τον σύλλογο και το δικαίωμα να συμμετάσχει στις επικείμενες εκλογές της ΕΟΚ! Η διοίκηση της ΝΕΜ μάλιστα με επιστολή της προς την ομοσπονδία και την ΓΓΑ αιτείται να βρεθεί λύση στο έντονο πρόβλημα που έχει προκύψει, αναφορικά με τη συμμετοχή της ομάδας στις εκλογές της ΕΟΚ, επισημαίνοντας ότι η καθυστέρηση στην ένταξη στο Μητρώο των αθλητικών σωματείων δεν είναι δική τους ευθύνη. Όπως μάλιστα ξεκαθαρίζουν αυτή η καθυστέρηση, οφείλεται στη γραφειοκρατική κωλυσιεργία που παρουσιάζεται από το Ειρηνοδικείο, το οποίο και δεν έχει προχωρήσει ακόμη στην έγκριση που χρειάζεται για να ολοκληρωθεί η εγγραφή στο Μητρώο της ΓΓΑ.

Αναλυτικά το αίτημα της ΝΕΜ αναφέρει:

“Αίτημα του Συλλόγου μας σε ΓΓΑ & ΕΟΚ, ώστε να μας επιτραπεί να ψηφίσουμε στις Εκλογές της ΕΟΚ, λόγω ανωτέρας βίας.
Του Αθλητικού Σωματείου με την επωνυμία «ΝΕΑΝΙΚΗ ΕΣΤΙΑ ΜΕΓΑΡΙΔΟΣ (Ν.Ε.Μ.)», που εδρεύει στα Μέγαρα και εκπροσωπείται νομίμως, προκειμένου να μας επιτραπεί για λόγους ανωτέρας βίας να συμμετάσχουμε και να ψηφίσουμε στις επερχόμενες αρχαιρεσίες της Ε.Ο.Κ..

Γνωρίζουν σχεδόν όλοι, όσοι ασχολούνται με το ελληνικό μπάσκετ, ότι ο Σύλλογος μας, η Ν.Ε.Μ., διαχρονικά μάχεται, με κόπους και θυσίες, ώστε να υφίσταται ως ένας από τους πιο νόμιμους και λειτουργικούς Συλλόγους της χώρας. Στα πλαίσια αυτής της προσπάθειας, αμέσως μόλις ενημερωθήκαμε για την ίδρυση του Μητρώου της Γ.Γ.Α., εξουσιοδοτήσαμε την Νομική μας Σύμβουλο να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, ώστε να ενταχθούμε σε αυτό. Αμέσως και αυτή με την σειρά της μας υπέδειξε ότι απαιτείται επικαιροποίηση του Καταστατικού (ίσχυε το Ιδρυτικό μας ακόμη, αφού καμμιά από τις πρώην διοικήσεις δεν προέβη στην επικαιροποίηση του) και έγκριση του από Καταστατική Γενική Συνέλευση. Με ταχύτατες ενέργειες συγκλήθηκε η Γ.Σ. την 24/7/2020, η οποία και ενέκρινε το νέο Καταστατικό, το οποίο χωρίς καμία χρονοτριβή κατατέθηκε προς έγκριση στο Ειρηνοδικείο Μεγάρων την 4/8/2020. Έκτοτε & παρά τις συνεχείς οχλήσεις της Νομικής μας Συμβούλου καμία απόφαση δεν λάβαμε ούτε και καμία σχετική ενημέρωση, παρά μόνον πριν ολίγες ημέρες (αρχές Φεβρουαρίου 2021) μας ενημέρωσαν, εκ του Ειρηνοδικείου, ότι πρέπει να προσθέσουμε κάποιες καινούργιες παραγράφους, που προβλέπονται σε νόμο, ο οποίος ψηφίστηκε στα τέλη του Σεπτεμβρίου του 2020! Παρότι θα μπορούσαμε να ισχυριστούμε ότι, πώς να γνωρίζουμε τον Αύγουστο, που καταθέσαμε την αίτηση, τον νόμο, που θα ψηφιζόταν τον Σεπτέμβριο, χωρίς συζητήσεις ή αντιρρήσεις προέβημεν για ακόμη μία φορά σε όλες τις νόμιμες ενέργειες, που μας ζητήθηκαν από την Πολιτεία και αναμένουμε ακόμη την έγκριση.

Σαφώς και αντιλαμβάνεστε ότι χωρίς την έγκριση του Ειρηνοδικείου είναι αδύνατον να εγγραφούμε στο Μητρώο της Γ.Γ.Α.. Επίσης, σαφώς και αντιλαμβάνεστε ότι τίποτα δεν μπορούμε να κάνουμε εμείς επ’ αυτού, παρά μόνον να αναμένουμε την έγκριση του Ειρηνοδικείου Μεγάρων. Ωστόσο, διερωτώμεθα πως ένα κομμάτι της Πολιτείας (Γ.Γ.Α.) μπορεί να μας «τιμωρήσει», αποκλείοντας μας από το νόμιμο δικαίωμα της συμμετοχής μας στα κοινά, της ψήφου και της έκφρασης της απόψεώς μας, όταν την ευθύνη γι’ αυτό φέρει ένα άλλο κομμάτι της Πολιτείας (Ειρηνοδικείο Μεγάρων), όπως εγγράφως αποδεικνύουμε; Διευκρινίζουμε ότι εμείς δικαστικοί δεν είμαστε για να γνωρίζουμε τους χρόνους, που απαιτούνται για τέτοιου είδους διεκπεραιώσεις και γι’ αυτό δεν κατηγορούμε την Ειρηνοδίκη για την μη έκδοση της αποφάσεως. Ωστόσο, επιβάλλεται η Γ.Γ.Α. να λάβει πολύ σοβαρά υπ’ όψιν της την αναφορά μας και με σχετική βεβαίωση να μας επιτρέψει να συμμετάσχουμε στις εκλογικές διαδικασίες της ΕΟΚ, όπως έχουμε αναφαίρετο δικαίωμα. Εύκολα διαπιστώνεται, ότι με βάση τα ανωτέρω θα μπορούσαμε να εγείρουμε και οικονομικές αξιώσεις, καθώς αυτή η «αγκύλωση» του συστήματος μας στέρησε, σε χαλεπούς καιρούς μάλιστα, το επίδομα οικονομικής ενίσχυσης της Πολιτείας, που δόθηκε σε όσα Σωματεία έχουν εγγραφεί στο Μητρώο της Γ.Γ.Α. και το είχαμε όπως όλοι πολύ μεγάλη ανάγκη, όμως σκοπός της αιτήσεως μας δεν είναι καμία οικονομική ή οποιουδήποτε άλλου τέτοιου είδους απολαβή, παρά μόνον η άσκηση του αναφαίρετου δικαιώματός μας στο εκλέγειν και στην συμμετοχή στα κοινά.

Σας προσκομίζουμε τις πράξεις κατάθεσης ενώπιον του Ειρηνοδικείου Μεγάρων, την πρώτη στις 4/8/2020 και την δεύτερη μόλις στις 12/2/2021, ομοίως προσκομίζουμε πιστοποιητικό μεταβολών του ενεργού μας Σωματείου.

Για οποιαδήποτε άλλη πληροφορία στην διάθεσή σας

Εκ μέρους του αιτούντος Σωματείου

Ο Πρόεδρος
ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΚΟΡΩΣΗΣ

Η Γ. Γραμματέας
ΔΑΝΑΗ ΚΟΥΡΜΠΕΤΗ”.