Νιπεργιάλης: «Δεν θα κάνουμε έκπτωση σε κανέναν»

Έχοντας υπηρετήσει από διάφορα πόστα την ομάδα από το 1985 ο Βασίλης Νιπεργιάλης έχει ταυτίσει το όνομα του με τον Κόροιβο. Αν και το καλοκαίρι άργησε να στελεχώσει το ρόστερ της εντούτοις η ομάδα της Αμαλιάδας πραγματοποιεί εξαιρετική πορεία στο φετινό πρωτάθλημα της Α2 δείχνοντας ότι έμαθε πολλά από το πρώτο της πέρασμα από την κατηγορία. Ο τεχνικός του Κοροίβου μίλησε στην ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ για τη φετινή πορεία, την καλή επιλογή του ρόστερ και τον παίκτη που τους ανεβάζει επίπεδο.

Αναλυτικά:

Για την πολύ καλή πορεία του Κοροίβου μέχρι τώρα:
“Με δεδομένο ότι το χτίσιμο της ομάδας το ξεκινήσαμε τελευταίοι από όλους και δεν είχαμε την δυνατότητα να διαλέξουμε μέσα από πολλούς αθλητές θεωρώ ότι έγινε μία εξαιρετική επιλογή παικτών. Αυτή η επιλογή αθλητών και χαρακτήρων ήταν το βασικό κομμάτι που μας έφερε στην πορεία και την καλή χημεία. Οι κοινοτικοί που ήρθαν και οι Έλληνες μας δικαιώνουν καθώς αποδεικνύουν ότι είναι το μυστικό της μέχρι τώρα πορείας μας. Από εκεί και πέρα η προσθήκη του Σάκη Καρύδα την τελευταία μέρα των μεταγραφών ανέβασε επίπεδο την ομάδα τόσο αγωνιστικά όσο και εκτός παρκέ, αφού πρόκειται για έναν έμπειρο αθλητή με εξαιρετικό χαρακτήρα που έχει πνεύμα νικητή.
Ότι γίνεται στους αγώνες οφείλεται στην καθημερινή σκληρή δουλειά που γίνεται και στους αθλητές που είναι οι μεγάλοι πρωταγωνιστές. Συνοπτικά θεωρώ ότι η σωστή επιλογή παικτών, η χημεία και η εργατικότητα των παιδιών μας έχουν φέρει αυτά τα αποτελέσματα”.

Για τη νίκη επί του Φιλαθλητικού:
“Όσοι ήμαστε στην ομάδα βλέπαμε καθημερινά την προετοιμασία και την προεργασία που γινόταν γι’ αυτό το παιχνίδι. Από τη στιγμή που κάναμε όσα είχαμε σχεδιάσει η νίκη ήρθε φυσιολογικά. Γνωρίζαμε καλά τον τρόπο παιχνιδιού του Φιλαθλητικού, ο οποίος είναι μία ιδιαίτερη ομάδα με ιδιαίτερα τεχνικά χαρακτηριστικά, όμως βρήκαμε το αντίδοτο. Είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα ότι τους χτυπήσαμε με τους 15 στους 16 αιφνιδιασμούς κάτι που αποτελεί βασικό στοιχείο του παιχνιδιού των αντιπάλων μας. Από εκεί και πέρα βρήκαμε αντίδοτο και στην ασφυκτική πίεση σε όλο το γήπεδο που παίζει, οπότε ήταν φυσιολογική η επικράτηση μας. Αυτή η νίκη δεν πρέπει να είναι το τέλος μίας προσπάθειας αλλά η αρχή μίας νέας που θα τελειώσει την 26η αγωνιστική”.

Για τους στόχους που είχε η ομάδα στην αρχή της σεζόν κι αν άλλαξαν:
“Ο βασικός στόχος όπως τέθηκε στην επίσημη συνέντευξη Τύπου πριν την έναρξη του πρωταθλήματος ήταν η γρήγορη παραμονή στη κατηγορία, καθώς την προηγούμενη φορά που η ομάδα βρέθηκε στην Α2 δεν τα είχε καταφέρει. Πιστεύω ότι αυτός ο στόχος δείχνει να επιτυγχάνεται γρήγορα κι από εδώ και πέρα θα παίξουμε ακόμα πιο ελεύθερα. Πλέον θέλουμε κοιτάζοντας διαφορετικά κάθε παιχνίδι να διεκδικήσουμε αυτό που μας αξίζει μέσα στο παρκέ. Στόχος και αυτοσκοπός δεν είναι η άνοδος, όμως μέσα στο γήπεδο δεν θα κάνουμε έκπτωση σε κανέναν κι ότι έρθει στο τέλος θα το πάρουμε. Δεν θα χαρίσουμε τίποτα σε κανένα”.