Ντέρμπι για τη μοναξιά της κορυφής η Ελευσίνα

Με δύο αγώνες λιγότερους θα διεξαχθεί το Σάββατο η 20η αγωνιστική καθώς την Τετάρτη, ο Απόλλωνας επικράτησε της Δόξας Λευκάδας, ενώ οι Ικαροι παίρνουν τους δύο βαθμούς ακούραστα.  Από εκεί και μετά το ντέρμπι της Ελευσίνας ξεχωρίζει., ενώ η μάχη της παραμονής καλά κρατεί.

ΠΑΝΕΛΕΥΣΙΝΙΑΚΟΣ – ΛΑΥΡΙΟ (2ο Ελευσίνας, 17:00)

Το ντέρμπι της αγωνιστικής. Δυο ομάδες με ισχυρά ρόστερ θα παλέψουν για τη νίκη. Ο Πανελευσινιακός για να διατηρήσει την πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα, ενώ το Λαύριο για να κατακτήσει ότι καλύτερο μπορεί.  Μπορεί οι γηπεδούχοι να έχουν υψηλότερο κίνητρο, αλλά μια τόσο μπαρσκετική ομάδα όπως αυτή του Χρήστου Σερέλη θέλει προσοχή. Αυτό το γνωρίζει πολύ καλά ο Γιώργος Σκαραφίγκας και γι΄αυτό αναμένεται ένα πολύ όμορφο παιχνίδι.

ΠΕΡΑΜΑ – ΑΕΚ (Περάματος, 17:00)

Το Πέραμα αναζητά πλέον βαθμούς με αποτέλεσμα περιθώρια για εντός έδρας απώλειες να μην υπάρχουν. Η ομάδα του Κώστα Σορώτου μετρά τρεις σερί ήττες που την έφεραν μόλις ένα βαθμό μακριά από τη ζώνη του υποβιβασμού και το μόνο που επιθυμεί είναι να κάνει μια μεγάλη νίκη που θα την ανεβάσει.  Η ΑΕΚ επέστρεψε στα θετικά αποτελέσματα και εκεί θέλει να παραμείνει. Η «Ενωση» χρειάζεται τη νίκη για να διατηρήσει τις ελπίδες της για την άνοδο.  Αμφίβολος ο Μάντζαρης.

ΠΑΝΕΡΥΘΡΑΪΚΟΣ – ΠΙΕΡΙΚΟΣ ΑΡΧΕΛΑΟΣ (Ν. Ερυθραίας, 17:00)

Κρίσιμο παιχνίδι και για τις δύο ομάδες, καθώς βρίσκονται στη ζώνη του υποβιβασμού. Όπως είναι φυσικό, Ερυθραία και Πιερικός θέλουν να κατακτήσουν τους δύο βαθμούς που θα τους φέρει πιο κοντά στην παραμονή. Ο Πανερυθραϊκός από τη μία παρουσιάζεται δυναμικός μέσα στην έδρα του, ενώ από την άλλη ο Πιερικός τις τελευταίες αγωνιστικές δείχνει ικανός να κατακτήσει κάθε ματς.

ΠΑΓΚΡΑΤΙ – ΟΦΗ  (Μετς, 16:00)

Δυνατό παιχνίδι αναμένεται στο Μετς. Το τελευταίο του… χαρτί παίζει το Παγκράτι το οποίο για να παραμείνει «ζωντανό» πρέπει να κατακτήσει τη νίκη. Οι «ροσονέρι» παρουσιάζουν ένα αξιόμαχο πρόσωπο τις τελευταίες εβδομάδες, το οποίο δείχνει ότι μπορεί να τα καταφέρει. Όμως, οι κρητικοί με τον… αέρα των δύο σερί νικών που τους έχει ανεβάσει ψυχολογικά  (όπως και το γεγονός πως δεν υπάρχουν απουσίες) έρχονται στην Αθήνα με στόχο τη νίκη που θα τους απομακρύνει περισσότερο από τις περιπέτειες.

Ν. ΚΗΦΙΣΙΑ – ΕΡΜΗΣ ΛΑΓΚΑΔΑ  (Ν. Κηφισιάς, 17:00)

Η Νέα Κηφισιά μέσα στην έδρα της δείχνει άτρωτη. Μπορεί η εμφάνιση της περασμένης αγωνιστικής να απείχε από το αληθινό ,πρόσωπο αλλά στην έδρα της, η ομάδα του Ηλία Παπαθεοδώρου δείχνει άκρως μαχητική.  Οι δυο βαθμοί είναι το ζητούμενο καθώς ακόμα τίποτα δεν έχει εξασφαλιστεί, όμως το ίδιο ισχύει και για τον Ερμή. Η ομάδα του Λαγκαδά κυνηγά κάθε παιχνίδι αφού ακόμα δεν έχει ξεφύγει βαθμολογικά  από την τελευταία πεντάδα. Το όπλο του Ερμή είναι η περιφερειακοί, αυτοί άλλωστε έχει δώσει πολλές νίκες στην ομάδα κάνοντας τα παιχνίδια φωτιά! Εκτός ο Μενουδάκος.

ΑΡΚΑΔΙΚΟΣ – ΑΜΥΝΤΑΣ  (Τρίπολης, 17:00)

Να επιστρέψει στα θετικά αποτελέσματα θέλει ο Αρκαδικός, ενώ παράλληλα στόχος είναι να διατηρηθεί στα υψηλά πατώματα. Όμως, ο Αμύντας δεν σκοπεύει να παραδοθεί, αφού «καίγεται» για τους δύο βαθμούς. Η ομάδα του Αλέξη Ζαβού απέχει μόλις ένα βαθμό από την ανεπιθύμητη ζώνη και το μόνο που θέλει είναι μεγαλώσει την απόσταση από αυτή.  Στα θετικά συγκαταλέγεται ότι οι φιλοξενούμενοι θα παραταχθούν χωρίς προβλήματα.