Στο Περιστέρι θα γίνει το μεγάλο παιχνίδι της 14ης αγωνιστικής στο νότιο όμιλο της Β΄Εθνικής. Στις 15:00 συγκεκριμένα η (3η) ομάδα του Νίκου Καραγιάννη θα υποδεχτεί το (2ο) φορμαρισμένο Μαρούσι, το οποίο μετράει τρεις σερί νίκες και μοιάζει πλέον πιο απειλητικό από ποτέ. Την ανοδική πορεία του θα επιχειρήσει να συνεχίσει ο Παπάγος, ο οποίος θα πάει στη Ριζούπολη με στόχο την 4η σερί νίκη, την ώρα που ο πρωτοπόρος Πανερυθραϊκός θα υποδεχτεί τον Τρίτωνα με αυτοσκοπό το ροζ φύλλο αγώνα. Το δικό του σερί θέλει να επεκτείνει στην Αγία Παρασκευή και το Κορωπί, το οποίο προέρχεται από τρεις συνεχόμενες νίκες και έχει βρεθεί ένα βαθμό από τη δεύτερη θέση της κατάταξης.

Με τον Μάριο Γούναρη στον πάγκο (αντικατέστησε μέσα στην εβδομάδα τον Γιώργο Σκαραφίγκα) θα προσπαθήσει να σπάσει ένα σερί τριών ηττών ο Ιωνικός Νίκαιας, που μόνο εύκολο έργο δεν θα έχει πάντως στην έδρα της Νέας Κηφισιάς. Στα υπόλοιπα παιχνίδια, ο Πρωτέας Βούλας θα επιχειρήσει να επιστρέψει στις νίκες με αντίπαλο τον ΕΦΑΟΖ, ο Κρόνος θα υποδεχτεί τον Μανδραϊκό, ενώ ο Πανελευσινιακός θα φιλοξενήσει τον Εργοτέλη, που μόλις πριν από τρεις ημέρες πήρε το πρώτο του ροζ φύλλο αγώνα έπειτα από τρεις μήνες και 9 σερί ήττες.

Μεγάλο ματς στην Καστοριά

Μία ημέρα νωρίτερα θα ανοίξει η αυλαία στον βόρειο όμιλο της Β΄Εθνικής. Σήμερα στις 17:00 ο Χαρίλαος Τρικούπης θα υποδεχτεί τον Φίλιππο Βέροιας, στον εναρκτήριο αγώνα του ομίλου για το 2017. Το σπουδαίο παιχνίδι, πάντως, θα γίνει την Κυριακή. Στην Καστοριά συγκεκριμένα, όπου θα αναμετρηθούν οι πιο φορμαρισμένες ομάδες του ομίλου, η πρωτοπόρος Καστοριά (7 σερί νίκες) και η 3η Καρδίτσα.

Από εκεί και πέρα, με δύσκολη εκτός έδρας αποστολή στη Γέφυρα θα ξεκινήσει το 2017 το Πευκοχώρι, ο Ερμής Αγιάς θα υποδεχτεί τον Πιερικό Αρχέλαο, ενώ σπουδαίο ματς αναμένεται να γίνει και στον Λαγκαδά, εκεί όπου ο Ερμής θα περιμένει το Αγρίνιο. Στα υπόλοιπα παιχνίδα, η ΧΑΝΘ θα φιλοξενήσει το Στρατώνι, το Ανατόλια την Ασπίδα Ξάνθης και ο Αίας Ευόσμου τον Πολύγυρο.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 14ης αγωνιστικής

Νότιος όμιλος

Κυριακή 15 Ιανουαρίου

Γ. Γεννηματάς 17.00 Πρωτέας Βούλας-ΕΦΑΟΖ Ζακεστίδης-Φασόλης
Αγ. Δημητρίου (Ν) 17.00 Κρόνος-Μανδραϊκός Κάρδαρης-Χρηστίδης Ηλ.
Απόλλωνα 17.00 Απόλλωνας-Παπάγος Μαραμής-Καλογερόπουλος Φ.
Στ. Καλαϊτζής 17.00 Πανερυθραϊκός-Τρίτωνας Πόντας-Φραγκούλη
Κοντόπευκου 17.00 ΚΑΠ-Κορωπί Μηλαπίδης-Ορφανός Ιορδ.
Δ. Βικέλας 17.00 ΑΕΝΚ-Ιωνικός Νίκαιας Κονταράτος-Πλιάκας
2ο Ελευσίνας 17.00 Πανελευσινιακός-Εργοτέλης Λιότσιος-Ασημακάκη
Ανδ. Παπανδρέου 15.00 Περιστέρι-Μαρούσι Σκούτας-Θεοδωρόπουλος

Βόρειος όμιλος

Σάββατο 14 Ιανουαρίου

ΔΑΚ Μεσολογγίου 17.00 Χ. Τρικούπης-Φίλιππος Β. Μπούκας-Καμήτσος

Κυριακή 15 Ιανουαρίου

Αγιάς 17.00 Ερμής Αγιάς-Πιερικός Αρχ. Σιταρίδης-Δαμίγος
Δ. Διαμαντίδης 17.00 Καστοριά-Καρδίτσα Τζιοπάνος-Τσιρτσιμάλης
Μ. Τσικίνας 17.00 ΧΑΝΘ-Στρατώνι Ευρεμίδης-Ταρενίδης Κ.
Ανατόλια 17.00 Ανατόλια-Ασπίδα Ξάνθης Παπαδόπουλος Θ.-Μελανίδης
Λαγκαδά 17.00 Ερμής Λαγκαδά-Αγρίνιο Παπαγερίδης-Ντούρας
ΔΑΚ Ευόσμου 17.00 Αίας Ευόσμου-Πολύγυρος Γερακίνης-Ελευθεριάδης
Γέφυρας 17.00 Γέφυρα-Πευκοχώρι Πιτσίλκας Β.-Ζιώγας