Ντέρμπι κορυφής στη Χαλκίδα, δοκιμασία για Ενωση και Αετό

Χαλκίδα – Ψυχικό (Κανήθου, 17:00)

Μπορεί μετά την έκβαση των αποτελεσμάτων της 16ης αγωνιστικής τέσσερις ομάδες να μοιράζονται την κορυφή με 28 πόντους, Ψυχικό και Χαλκίδα όμως για την ώρα παίρνουν το εισιτήριο για την Β’ εθνική. Αυτό δε θα διαρκέσει για πολύ μιας και οι δυο τους έρχονται αντιμέτωποι αύριο στο κλειστό της Κανήθου με έναν εκ των δυο να συνεχίζει στα ψηλά και τον άλλο να χάνει έδαφος στη διεκδίκηση της ανόδου.

Έσπερος Λαμίας – Ηρόδοτος (Χαλκιοπούλειο, 12:00)

Ντέρμπι στα ψηλά, ντέρμπι και στην ουρά περιέχει το πρόγραμμα της 17ης αγωνιστικής του 2ου ομίλου νότου. Εκεί όπου, ο Έσπερος Λαμίας και ο Ηρόδοτος θα κοντραριστούν για το γόητρο τους. Οσον αφορά τους φιλοξενούμενους είναι ήδη συνειδητοποιημένοι για το “αντίο” που πρέπει να πουν μόλις ολοκληρωθούν τα 22 παιχνίδια, σε αντίθεση με τους παίκτες του Γιάννη  Σοφογιάννη, οι οποίοι θα παλέψουν για τη νίκη μιας και ακόμα έχουν ελπίδες για σωτηρία.

Αετός – Πόλις (Στρέφη, 17:00)

Ο θρίαμβος επί το Ίλιον χάρισε ελπίδες στον Πόλις για τη διεκδίκηση της ανόδου μέσο πλέι οφ. Από την άλλη, η έξοδος της παρούσας αγωνιστικής είναι ακόμα ένα ντέρμπι φωτιά που όλα θα κριθούν μέσα στο γήπεδο. Και συγκεκριμένα στο κλειστό του Στρέφη όπου θα τον υποδεχτεί ο πρωτοπόρος (μαζί με Ίλιον, Χαλκίδα και Ψυχικό) πια Αετός, ο οποίος από πλευράς του θέλει μόνο νίκη για να ξεχωρίσει στα ψηλά.

Εργοτέλης – Ενωση Ιλίου (Λίντο, 17:00)

Ως πρόκληση θα δουν οι παίκτες του Γιώργου Μακράκη τον επόμενο αντίπαλο μιας και προέρχεται από τα ψηλά σκαλοπάτια της βαθμολογίας. Έτσι με όλες τους τις δυνάμεις θα πολεμήσουν για ακόμα ένα θρίαμβο στο Λίντο. Από την άλλη η Ενωση Ιλίου επιθυμεί να μπει  δυναμικά στο παρκέ να αφήσει πίσω της το ασταθές  πρόσωπο που παρουσιάζει το τελευταίο διάστημα και εν τέλει να επιστρέψει με βαθμούς, στη Άθήνα

Πολυκράτης – Λιβαδειά (Πυθαγόρειο, 13:00)

Η εικόνα που δείχνει ο Πολυκράτης εντός έδρας έχει ξαφνιάσει όλους τους αντιπάλους του στο δεύτερο γύρο. Αυτό θα προσπαθήσει να κάνει για ακόμα ένα ματς ώστε να μπορέσει πια να νιώσει σιγουριά για την παραμονή. Από την πλευρά της η Λιβαδειά θα ταξιδέψει διαβασμένη μέχρι το νησί του Αιγαίου και θα προσπαθήσει για το διπλό ώστε να μην αναγκαστεί εκείνη σε σκέψεις υποβιβασμού.

Πορφύρας – Νίκη Αμαρουσίου (Σαλπέα, 17:00)

Η εικόνα των δυο ομάδων στην “επανάληψη” απέχουν κατά πολύ. O Πορφύρας δείχνει αδύναμος να διεκδικήσει την παραμονή του στην κατηγορία, ενώ από την άλλη η Νίκη Αμαρουσίου παλεύει μέχρι τέλους για να ξεπεράσει επιτυχώς κάθε εμπόδιο που θα βρεθεί στο διάβα της. Αυτή η εικόνα θα επικρατήσει και στην προσεχώς μεταξύ τους αναμέτρηση η θα γίνει η έκπληξη στου Σαλπέα;