Ντέρμπι κορυφής στη Χαλκίδα

Χαλκίδα – Ένωση Ιλίου (Κανήθου, 17:00)

Για την πρωτιά θα παλέψουν αύριο Χαλκίδα και Ένωση Ιλίου στο κλειστό της Κανήθου. Έχοντας από μια ήττα στο ενεργητικό τους με Νίκη Αμαρουσίου (1η αγωνιστική) και Πόλις (8η) αντίστοιχα, οι πρωτοπόροι (ισόβαθμοι με 15 πόντους) του 2ου ομίλου νότου θα αγωνιστούν με το καλησπέρα στο 2012 για το θρόνο του πρωταθλητή χειμώνα.

Έσπερος Λαμίας – Αετός (Χαλκιοπουλειο, 17:00)

Με το δεξί θέλει να ξεκινήσει τις υποχρεώσεις του τη νέα χρονιά ο Αετός, επί του Εσπέρου. Η ομάδα του Κώστα Παπαμάκρου θα ταξιδέψει μέχρι τη Λαμία για δυο φαινομενικά εύκολους βαθμούς, οι οποίοι σε συνδυασμό με το ντέρμπι κορυφής στην Εύβοια μπορεί να ανεβάσει τους «ροσονέρι» σε ψηλότερα σκαλοπάτια της βαθμολογίας. Από την άλλη, οι γηπεδούχοι πήραν το χρόνο που χρειαζόντουσαν μέσα στο διάστημα των εορτών ώστε να βελτιώσουν προβλήματα που τους οδήγησαν στα… χαμηλά και θα προσπαθήσουν για το θετικό αποτέλεσμα.

Πολυκράτης – Πόλις Καλλιθέας (Πυθαγορείο, 13:00)

Με γνώμονα το τελευταίο παιχνίδι του 2011 επί της Χαλκίδας ο Πόλις θα αγωνιστεί μόνο για το ίδιο αποτέλεσμα στη Σάμο. Με παρόμοιες βλέψεις όμως θα το υποδεχτεί και ο Πολυκράτης στο σπίτι του προκειμένου να βάλει τις βάσεις για τη σωτηρία του όσο ακόμα μπορεί να ελπίζει. Έτσι η πρώτη αναμέτρησης της ημέρας (8/1) προβλέπεται εξαιρετικά ενδιαφέρον και αναμένεται να προσελκύσει το πασπάτικο κοινό στο κλειστό του Πυθαγορείου.

Πορφύρας – Ηρόδοτος (Σαλπέα, 17:00)

Ευκαιρία να ξεφύγει από τη ζώνη του υποβιβασμού θα έχει ο Πορφύρας στη 9η αγωνιστική καθώς υποδέχεται τον ουραγό Ηρόδοτο στο κλειστό του Σαλπέα. Οι παίκτες του Τάκη Καλατζή φαίνονται αρκετά αισιόδοξοι για το θετικό αποτέλεσμα σε αντίθεση με τους κρητικούς οι οποίοι όλο ένα και ξεμακραίνουν από τον πρωταρχικό στόχο της παραμονής στη Γ’ εθνική.

Νίκη Αμαρουσίου – Ψυχικό (Σπ. Λούης, 17:00)

Μπορεί οι τρεις βαθμοί και τα πέντε σκαλοπάτια που τους χωρίζουν στη βαθμολογία να φαίνονται άπιαστη διαφορά ανάμεσα σε Νίκη και Ψυχικό, παρόλα αυτά τίποτα δεν μαρτυρά τελικό νικητή στο μεταξύ τους ματς που θα διεξαχθεί στις 17:00 στο κλειστό του Σπ. Λούης στο Μαρούσι . Εκεί από τη μια οι γηπεδούχοι θα παραταχτούν μόνο για το ροζ φύλλο αγώνα ενώ από την άλλη οι νεοφώτιστοι δεν θα πουν «όχι» στο «διπλό».