Ντέρμπι κορυφής στο Ιβανώφειο

Το πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής αρχίζει εκτάκτως το Σάββατο (λόγω των Θεοφανίων) και αρχίζει με ντέρμπι κορυφής! Στο Ιβανώφειο θα συγκρουστούν για την 11η αγωνιστική του βορείου ομίλου ο Ηρακλής και το Στρατώνι, οι ομάδες δηλαδή που προπορεύονται στο βαθμολογικό πίνακα, σε ένα ματς που αναμένεται να συγκεντρώσει φυσιολογικά πάνω του τους περισσότερους προβολείς. Ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα, την ευκαιρία να πλησιάσει ακόμη περισσότερο στις πρώτες θέσεις θα έχει ο Φίλιππος Βέροιας, με την προϋπόθεση βέβαια ότι θα καταβάλει τον Πιερικό Αρχέλαο στο γήπεδό του.

Δύσκολη έξοδο στη Θεσσαλονίκη έχει το Μαρούσι, που αντιμετωπίζει το Ανατόλια, αλλά το ντέρμπι της πόλης γίνεται στον Εύοσμο, εκεί όπου ο Αίας αναμετράται με τους αναμορφωμένους Μαχητές Δόξας Πεύκων. Τέλος, στα υπόλοιπα παιχνίδια της 11ης αγωνιστικής, η Μεταμόρφωση Βόλου αντιμετωπίζει τη ΜΕΝΤ και το Αιγάλεω υποδέχεται τον Ιωνικό Ιωνίας.

Χωρίς περιθώρια ήττας ο Αμύντας

Ντέρμπι πάντως υπάρχει και στο Νότο, όπου ο Αμύντας υποδέχεται τον Αετό δίχως περιθώρια για άλλο στραβοπάτημα. Με επικίνδυνη έξοδο ξεκινά τις υποχρεώσεις του το Ψυχικό, το οποίο πηγαίνει στη Χαλκίδα για να αντιμετωπίσει την τοπική ομάδα με νέο προπονητή (τον Κώστα Οικονομάκη) στον πάγκο της, την ίδια ώρα που η ΑΕΚ θα προσπαθήσει να κάνει την απαρχή ενός νέου νικηφόρου σερί κόντρα στον Χολαργό.

Με νίκη ολοκλήρωσε το 2012 και με νίκη θέλει να ξεκινήσει το 2013 ο Εσπερος ΑΟΠΑ απέναντι στο έτερο νεοφώτιστο Ιλιον, ενώ εκ των ων ουκ άνευ θα πρέπει να θεωρείται η νίκη για τον Κρόνο στον αγώνα με τον Δούκα, όπως και για τη Νήαρ Ηστ, που φιλοξενεί το Πέραμα.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 11ης αγωνιστικής

Νότιος όμιλος

Αγ. Δημητρίου (Ν) 17:00 Κρόνος Αγ. Δημ.-Δούκας (Θεοδωρόπουλος-Παπαφωτίου)
Π.Αλεξιώτισσας 17:00 Έσπερος ΑΟΠΑ-Ένωση Ιλίου (Μπλέτσας-Μαντήλας)
3ο ΚΓ Α.Λιοσίων 17:00 ΑΕΚ-Χολαργός (Τεφτίκης-Μπούκας)
Κανήθου 17:00 Χαλκίδα-Ψυχικό (Μακρής-Λιότσος)
Δάφνης 17:00 Αμύντας-Αετός (Αποστολίδης-Παπαθανασίου)
Νήαρ Ηστ 17:00 Νήαρ Ηστ-Πέραμα/Ερμής (Ραχιώτης-Φραγκούλη)

Βόρειος όμιλος

Β. Παρασκευόπουλος 17:00 Μεταμόρφωση Βόλου-ΜΕΝΤ (Ευφραιμίδης-Κατωτικίδης)
Ανατόλια 17:00 Ανατόλια-Μαρούσι (Φακίτσας-Γερακίνης)
ΔΑΚ Δ. Βικέλας 17:00 Φίλιππος Βέροιας-Πιερικός Αρχέλαος (Πιτσίλκας Μ.-Πιτσίλκας Β.)
Αιγάλεω 17:00 Αιγάλεω-Ιωνικός Ιωνίας (Δαρλαμήτσος-Κρεσταινίτης)
Ιβανώφειο 17:00 Ηρακλής-Στρατώνι (Καλογερόπουλος-Ταρενίδης Κ.)
ΔΑΚ Ευόσμου 17:00 Αίας Ευόσμου-Μαχητές Δόξας Πεύκων (Δεληγιαννίδης-Λόρτος)