Το μεγάλο ντέρμπι του Αμαρουσίου με τον Ηρακλή στο κλειστό του Αγίου Θωμά συγκεντρώνει φυσιολογικά πάνω του το ενδιαφέρον της 15ης αγωνιστικής στη Β’ Εθνική. Δύο ομάδες που έχουν περάσει το μεγαλύτερο μέρος της σύγχρονης ιστορίας τους στην Α1, αναμετρώνται στις 15:00, σε ένα ματς χωρίς “αύριο” για τους γηπεδούχους. Το Μαρούσι προέρχεται από την ήττα στο επεισοδιακό παιχνίδι στο Αιγάλεω και χρειάζεται πάση θυσία όχι μόνο τους δύο βαθμούς αλλά και τη διαφορά των 11 πόντων (είχε ηττηθεί 78-68 στο Ιβανώφειο). Αυτό δεν είναι βέβαια το μοναδικό κρίσιμο παιχνίδι του βόρειου ομίλου…

Στον Βόλο τεστάρεται ο Φίλιππος Βέροιας, που ψάχνει την 7η συνεχόμενη νίκη του για να συνεχίσει την καταδίωξη του Ηρακλή, ενώ δύσκολη έξοδο (στη Θεσσαλονίκη με το Ανατόλια) έχει και το Αιγάλεω, που ανέβηκε στην 4η θέση μετά τη νίκη επί του Αμαρουσίου. Στη Θεσσαλονίκη φιλοξενούνται άλλα δύο παιχνίδια. Στην Τούμπα, η ΜΕΝΤ θα προσπαθήσει να δώσει τέλος στο αρνητικό σερί των 7 ηττών (έχει να νικήσει από τις 18 Νοεμβρίου) κόντρα στον Αίαντα Ευόσμου, ενώ στα Διαβατά ο τιμωρημένος Ιωνικός Ιωνίας υποδέχεται χωρίς κόσμο τους Μαχητές Δόξας Πεύκων, έχοντας σημειώσει την περασμένη εβδομάδα την πρώτη νίκη της έπειτα από 9 συνεχόμενες ήττες. Τέλος, στην Κατερίνη ο Πιερικός Αρχέλαος φιλοδοξεί να εκμεταλλευτεί την έδρα του απέναντι στον Ιωνικό Ν.Φ.

Επικίνδυνες έξοδοι για Αμύντα, Πανερυθραϊκό

Στο Νότο δεν υπάρχει κάποιο μεγάλο ντέρμπι αυτή την Κυριακή, ωστόσο οι επικίνδυνες έξοδοι του Αμύντα και του Πανερυθραϊκού αναμένεται να παίξουν σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη του πρωταθλήματος. Ο μεν Αμύντας πηγαίνει στο Ιλιον δίχως περιθώρια νέου στραβοπατήματος, ο δε Πανερυθραϊκός επισκέπτεται τον Χολαργό θέλοντας διακαώς να επιστρέψει στις νίκες ύστερα από δύο συνεχόμενες ήττες. Στον Αγιο Δημήτριο -και με κόσμο στο πλευρό της- δοκιμάζεται αυτή την Κυριακή η ΑΕΚ, που θέλει να σημειώσει την 5η σερί νίκη της ώστε να παραμείνει στην πρώτη θέση της βαθμολογίας, μαζί με το Ψυχικό.

Η ομάδα του Γιώργου Ρεμεντέλα, από τη μεριά της, φιλοδοξεί να περάσει εύκολο απόγευμα απέναντι στο Πέραμα, φτάνοντας τη 10η σερί νίκη της στο πρωτάθλημα. Το ντεμπούτο του στον πάγκο της Χαλκίδας θα κάνει στην Πάτρα ο Φώτης Καρακώστας, σε έναν από τους δύο απανωτούς “τελικούς” που έχει μπροστά της η ομάδα της Εύβοιας, ενώ μιάμιση ώρα αργότερα (18:30) θα διεξαχθεί η αναμέτρηση του Δούκα με τη Νήαρ Ηστ.

Το πρόγραμμα της 15ης αγωνιστικής

Νότιος όμιλος

Αγ. Δημητρίου 17:00 Κρόνο-ΑΕΚ (Αποστολίδης-Αναγνώστου)
Παν. Αλεξιώτισσας 17:00 Εσπερος ΑΟΠΑ-Χαλκίδα (Ντάβαρης-Ζακεστίδης)
Β’ Κλ. Ιλιου 17:00 Ένωση Ιλίου-Αμύντας (Σκούτας-Παπαφωτίου)
Δούκα 18:30 Δούκας-Νήαρ Ηστ (Καραβίτης-Πόντας)
Χολαργού 17:00 Χολαργός-Πανευθραϊκός (Διμπινούδης-Μπούκας)
Ψυχικού 17:00 Ψυχικό-Πέραμα/Ερμής (Μανουσόπουλος-Καρδάρης)

Βόρειος όμιλος

“Β.Παρασκ/λος” 17:00 Μεταμόρφωση Βόλου-Φίλιππος Βέροιας (Λαζαρίδης Κ.-Ζαγορίδης)
Ανατόλια 14:00 Ανατόλια-Αιγάλεω (Τσιαπλής-Παπανικολάου Γ.)
Αγ. Θωμά 15:00 Μαρούσι-Ηρακλής (Κοτσίμπος-Τσώνος Μ.)
ΜΕΝΤ 17:00 ΜΕΝΤ-Αίας Ευόσμου (Λόρτος-Μοσχοτόγλου)
Κατερίνη ΣΣ 14:00 Πιερικός Αρχέλαος-Ιωνικός Ν.Φ. (Γερακίνης-Πιτσίλκας Β.)
Διαβατών (κ.θ.) 17:00 Ιωνικός Ιωνίας-Μαχητές Δόξας Πεύκων (Θεοδώρου-Τζίμα)