Ντέρμπι με μακρά παράδοση!

paniwniosΤο πιο δυνατό παιχνίδι έως σήμερα περιλαμβάνει το πρόγραμμα της 6ης αγωνιστικής με τις ομάδες της κορυφής, Πανιώνιο και Ηρακλή να αναμετρούνται σ΄ένα ματς «φωτιά».  Από εκεί και μετά όμως, υπάρχουν και άλλα ενδιαφέρονται παιχνίδια, όπως αυτό του Εθνικού με την ΑΕΛ, του Χολαργού με τον Αμύντα και του Παγκρατίου με την Καβάλα.

ΓΣΛ – ΑΙΟΛΟΣ ΑΣΤΑΚΟΥ (Νεάπολης, 17:00)

Το θετικό αποτέλεσμα έπειτα από τρεις αγωνιστικές θα διεκδικήσει ο ΓΣΛ απέναντι στον Αίολο. Οι λαρισαίοι θέλουν να εκμεταλλευτούν την έδρα και να πάρουν μία πολύτιμη βαθμολογικά νίκη, αλλά οι φιλοξενούμενοι έχουν αντίθετη άποψη. Η ομάδα του Αστακού γνωρίζει τις παγίδες του αγώνα γι΄αυτό και σκοπεύει να παραταχθεί απόλυτα συγκεντρωμένη.

ΔΟΥΚΑΣ – ΜΑΧΗΤΕΣ ΔΟΞΑΣ ΠΕΥΚΩΝ (Δαίς, 17:00)

Με ανεβασμένο ηθικό, ο Δούκας υποδέχεται τους Μαχητές σ΄ένα παιχνίδι που δεν θέλει να σκέφτεται τίποτα άλλο πέρα από τη νίκη. Οι υψηλοί στόχοι δεν αφήνουν περιθώρια για εντός έδρας απώλειες, γι΄αυτό και ο ι παίκτες το Σάββα Συμεωνίδη αναμένεται να παραταχθούν προσηλωμένοι στο στόχο τους. Τα Πεύκα μπορεί να μην κατεβαίνουν με ιδιαίτερη πίεση στην Αθήνα, αλλά έχουν αποδείξει το πόσο επικίνδυνα είναι και πως μπορούν να διεκδικήσουν κάθε παιχνίδι.

ΕΘΝΙΚΟΣ – ΑΕΛ  (Εσπέρου, 17:00)

Και οι δύο ψάχνουν την επιστροφή στις νίκες. Ο μεν Εθνικός θέλει να εκμεταλλευτεί την έδρα του και να κατακτήσει μία σημαντική νίκη (την τέταρτη στο πρωτάθλημα), όμως και η ΑΕΛ θέλει να ρεφάρει από την εντός έδρας ήττα της περασμένης αγωνιστικής με ένα «διπλό» που θα τον διατηρήσει στα ψηλά πατώματα της βαθμολογίας.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ – ΗΡΑΚΛΗΣ (Ν. Σμύρνη, 17:00)

Κορυφή για δύο… τέλος! Πανιώνιος και Ηρακλής αναμετρώνται έπειτα από πέντε χρόνια (τελευταία ήταν τον Απρίλιο του 2011) στο πιο ενδιαφέρον παιχνίδι της σεζόν, τουλάχιστον έως σήμερα.  

Ο νικητής θα μείνει μόνος πρώτος στη βαθμολογία και ο  Πανιώνιος  σύμφωνα με την ιστορία έχει το αβαντάζ αφού έχει να ηττηθεί εντός έδρας (σε Νέα Σμύρνη και στο κλειστό της Γλυφάδας) από τον Ηρακλή από το 1981 (!) και από τότε μετρά 32 σερί νίκες! Ο Ηρακλής καλείται να σπάσει μία παράδοση χρόνων και να πάρει το «διπλό» που θα τον διατηρήσει στην κορυφή.

ΨΥΧΙΚΟ – ΗΡΑΚΛΕΙΟ (Ψυχικού, 17:00)

Μετά την τονωτική… ένεση της περασμένης αγωνιστικής, το Ψυχικό θέλει να επιτύχει τη δεύτερη σερί νίκη του (και τρίτη συνολικά).  Όμως μία δυνατή νίκη αναζητά και το Ηράκλειο, το οποίο θέλει το ροζ φύλλο έπειτα τέσσερις σερί αγωνιστικές.

ΠΑΓΚΡΑΤΙ – ΚΑΒΑΛΑ (Μετς, 17:00)

Το Παγκράτι φιλοξενεί την Καβάλα και το μόνο που δεν θέλει είναι μία ακόμα ήττα μέσα στο «σπίτι» του. Οι «ροσονέρι» αναμένεται να εμφανιστούν απόλυτα συγκεντρωμένοι καθώς δεν θέλουν να χάσουν επιπλέον έδαφος. Ο αντίπαλος όμως, απέδειξε πως έχει… μέταλλο και ξέρει να παλεύει.

ΑΡΚΑΔΙΚΟΣ – ΦΑΡΟΣ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ (Τρίπολης, 17:00)

Να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων θέλει ο Αρκαδικός κόντρα στον Φάρο. Το παιχνίδι μπορεί να είναι δύσκολο, αλλά οι Αρκάδες είναι αποφασισμένοι να δείξουν χαρακτήρα. Η ομάδα του Κερατσινίου, από την άλλη δεν θέλει να σκέφτεται τίποτα άλλο εκτός από το «διπλό» που θα την κρατήσει στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας.

ΧΟΛΑΡΓΟΣ – ΑΜΥΝΤΑΣ  (Αντ. Τρίτσης, 17:00)

Ένα ματς που αναμένεται ντέρμπι. Η κακή αρχή στο πρωτάθλημα δεν επιτρέπει επιπλέον απώλειες στον Χολαργό. Οι γηπεδούχοι έχουν βελτιωθεί αισθητά και σε συνδυασμό με την έδρα αναμένεται να εμφανιστούν κάτι παραπάνω από δυναμικοί. Ο Αμύντας όμως είναι ένα σύνολο που είναι καιρό μαζί, αυτό άλλωστε είναι κα το πλεονέκτημά του γι΄αυτό και μπορεί να πετύχει το αποτέλεσμα που θέλει.