Ντέρμπι με τα όλα του στην Κόρινθο

sun_basketballΠρος Κόρινθο στρέφονται τα βλέμματα όσον ασχολούνται με τον 1ο όμιλο νότο και αυτό γιατί εκεί παίζεται το μεγάλο ντέρμπι της 24ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος. Ο Απόλλωνας θα υποδεχτεί τον Προμηθέα στο κλειστό γυμναστήριο της περιοχής και με περίσσιο ζήλο θα προσπαθήσει να τον ρίξει χωρίς σχοινί στο κενό, ώστε να διατηρήσει τις ελπίδες για άνοδο. Από την άλλη, αν καταφέρουν οι φιλοξενούμενοι να κάνουν ότι και στο πρώτο μεταξύ τους ματς (76-62), τότε εκτός από τη νίκη θα πανηγυρίσουν και την μαθηματική της άνοδο στα σαλόνια της Β’ εθνικής.

Αυτό το ματς όμως δεν κρίνει μόνο την τύχη των δυο, αλλά και όλων των άλλων που περιμένουν στην αναμονή για το ίδιο εισιτήριο.Ένας εκ αυτών είναι και ο Παπάγου, ο οποίος θέλει μόνο νίκη επί της Πεντέλης καθώς  παράλληλα με το δικό του θετικό αποτέλεσμα εύχονται και ένα στραβοπάτημα στο Μαρούσι, ώστε να μπορέσουν να βγουν από πάνω. Φυσικά, η Νίκη δε σκοπεύει να χάσει την ευκαιρία για δικιά της καταξίωση και έτσι θα το παλέψει σκληρά στον πρώτο από τους τρεις… τελικούς που της απομένουν. Έτσι παρά το βαθμολογικό χάσμα επί της Μεσσήνης θα κάνει ότι είναι δυνατόν ώστε να μην υπάρξει «έκπληξη» στην αγωνιστική, κάτι που μπορούν να δουν και όσοι συντονιστούν στο επίσημο σαιτ της ομάδας, το οποίο θα δείχνει live το παιχνίδι .

Ντέρμπι όμως θα φιλοξενήσει και το κλειστό της Αλεξιώτισσας. Εκεί το ενδιαφέρον αλλάζει και… πέφτει στα χαμηλά καθώς, Έσπερος και Ζάκυνθος θα παλέψουν για τη θέση της παραμονής. Οι δυο τους με 30 και 29 βαθμούς αντίστοιχα από εκεί που δεν το περιμένουν μπορεί να χαντακωθούν, γι αυτό και στο μεταξύ τους ματς κυνηγούν πάση θυσία το ίδιο ακριβώς αποτέλεσμα.

Ισχύς εν τι ενώσει θα αγωνιστούν οι εναπομείναντες παίκτες του Αγρινίου για τη νίκη επί της Καλαμάτας. Όχι γιατί αν πάρουν το «διπλό» κερδίζουν βαθμολογικά, αλλά για να καλύψουν τη θέση του τοπ σκόρερ τους (και νούμερο 1 της Γ εθνικής μέχρι στιγμής με 450 πόντους) Βασίλη Λαμπρόπουλου, ο οποίος μετά την απόφαση της ομοσπονδίας χάνει τις τελευταίες αγωνιστικές. Το δικό του αγώνα συνεχίσει να δίνει ο Σπόρτιγκ στο άδειο «κλουβί» του. Εκεί οι πατησιώτες θα φιλοξενήσουν το Κορωπί το οποίο αν και βαθμολογικά δεν μπορεί να απολύσει την κορυφή λαχταρά να ολοκληρώσει θετικά τα ματς που απομένουν για το γόητρο.

Το πρόγραμμα της 24ης αγωνιστικής:

Έσπερος-Ζάκυνθος (Π.Αλεξιώτισσας, 17.00)
Παπάγου-Πεντέλη (Παπάγου, 17.00)
Καλαμάτα 1980-Αγρίνιο (Τέντα, 17.00)
Νίκη Αμαρουσίου-Μεσσήνη (2ο Λύκειο Αμαρ., 17.00)
Απόλλων Αρχ. Κορίνθου-Προμηθέας (Κορίνθου, 17.00)
Σπόρτιγκ-Κορωπί (Σπόρτιγκ (κθ), 17.00)