Ντέρμπι Νο 2 για τη Χαλκίδα, πρόκληση για Ψυχικό

Αετός – Χαλκίδα (Στρέφη, 17:00)

Τη μια πρόκληση μετά την άλλη καλείται να ξεπεράσει ο πρωτοπόρος του 2ου ομίλου νότου καθώς μετά το Ίλιον, σειρά για τη Χαλκίδα έχει ο Αετός. Οι παίκτες του Λευτέρη Καλογήρου έχοντας κατά αποκλειστικότητα τη πρώτη θέση αλλά και το ψυχολογικό αβαντάζ θα κατηφορίσουν προς την Αθήνα. Εκεί θα τους περιμένει το Νο4 της βαθμολογικής κατάταξης με στόχο να υλοποιήσει ότι δεν κατάφεραν μέχρι στιγμής οχτώ σύλλογοι (μια ήττα με Πόλις στην 8η αγωνιστική) στο φετινό πρωτάθλημα.

Ένωση Ιλίου – Πολυκράτης (Β’ Ιλίου, 12:00)

Μπαίνοντας με το… αριστερό στις υποχρεώσεις της το νέο χρόνο, η Ενωση ελπίζει τουλάχιστον για το πρώτο ροζ φύλλο αγώνα της χρονιά μέσα στο κλειστό του Β΄Ιλιου. Εκεί θα φιλοξενήσει στις 12:00 τον μαχητικό αλλά και απρόβλεπτο Πολυκράτη, ο οποίος μην έχοντας να χάσει κάτι θα παλέψει για την 4η νίκη στο πρωτάθλημα της Γ’ εθνικής. Από την άλλη, οι γηπεδούχοι μη έχοντας περιθώρια λάθους και αφού περάσουν με επιτυχία το «σαμιώτικο τεστ» ελπίζουν για το παραπάτημα των πρωτοπόρων, ώστε να βρεθούν έστω και με ισοβαθμία στην κορυφή της βαθμολογίας.

Έσπερος Λαμίας – Εργοτέλης (Χαλκιοπούλειο, 17:00)

Μετά την μεγάλη νίκη του επί τη Λιβαδειά ο Εργοτέλης ανεβαίνει με φόρα στη Λαμία ώστε να διεκδικήσει την πρώτη του εκτός έδρας νίκη τη φετινή χρονιά. Μπορεί  οι κρητικοί να μην ευτύχησαν μέχρι στιγμής μακριά από το νησί τους όμως φαίνονται αισιόδοξοι για τα ματς που ακολουθούν. Από την άλλη, οι παίκτες του Γιάννη Σοφογιάννη έχοντας αντιμετωπίσει αρκετές δυσκολίες καλούνται να προστατέψουν το κάστρο τους και παράλληλα να ξεφύγουν από τις θέσης τους υποβιβασμού.

Πόλις Καλλιθέας – Πορφύρας (Εθν. Αντιστάσεως, 17:00)

Με κοντράστ συναισθημάτων θα ξεκινήσει η αναμέτρηση στο κλειστό της Εθνικής Αντιστάσεως. Ο Πόλις ερχόμενος από μια βαριά ήττα καλείται να κάνει το καθήκον του και να πάρει τους δυο βαθμούς. Το ίδιο όμως αναζητούν και άνθρωποι του Πορφύρα, οι οποίοι προερχόμενοι από βαθμολογική ανάσα επιθυμούν, απεγνωσμένα το «διπλό» ώστε να ανέβουν την κόκκινη γραμμή του κινδύνου.

Ηρόδοτος – Νίκη Αμαρουσίου (Ν. Αλικαρνασσού, 17:00)

Οι ήττες των τελευταίων αγωνιστικών έφεραν τη Νίκη Αμαρουσίου σε δύσκολη βαθμολογική αλλά και ψυχολογική θέση. Παρόλα αυτά οι νεοφώτιστοι αισιοδοξούν για το παιχνίδι στην Κρήτη με τον ουραγό της βαθμολογίας Ηρόδοτο. Από την άλλη οι γηπεδούχοι μπορεί παρά τους δέκα μόνο βαθμούς, υπολογίζουν στις δυνάμεις τους και προσμένουν να διπλασιάσουν τις επιτυχίες τους.

Ψυχικό – Λιβαδειά (Ψυχικού, 17:00)

Για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι η Λιβαδειά θα στερηθεί τη βολή της έδρας της, καθώς το πρόγραμμα τη στέλνει στο Ψυχικό. Αυτό όμως που θα προσπαθήσει να αλλάξει είναι το φύλλο αγώνα, καθώς σε καμιά περίπτωση δεν θα επιθυμούσε ζευγάρι “κίτρινων”. Από την πλευρά τους οι γηπεδούχοι δεν σκοπεύουν να χαραμίσουν βαθμούς μιας και ανά πάσα στιγμή μπορεί να βρεθεί στην κορυφή της βαθμολογίας.