Τα… κόκκινα φώτα θα σβήσουν και οι 14 ομάδες του 2ου ομίλου νότου θα ριχτούν στη μάχη της 16ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Γ’ εθνικής.

Φιλαθλητικος και Ίλιον θα μονομαχήσουν στην πιο σημαντική αναμέτρησης της ημέρας με σκοπό να ξεκαθαρίσουν την κατάσταση της δεύτερης θέσης της βαθμολογίας.

Από το γήπεδο του Λίντο και το τοπικό ντέρμπι της Κρήτης θα κριθούν αρκετά πράγματα, καθώς σε περίπτωση γκέλας του Ηρακλείου, οι άνθρωποι του θα χτυποκαρδίσουν για το θρόνο τους, ενώ αντίθετα ο Εργοτέλης θα βρεθεί στη ζώνη του υποβιβασμού. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι τυπικά φιλοξενούμενοι θα στερηθούν το λυτρωτή της τελευταία στιγμής Γιάννη Στεφανάκη, καθώς αντιμετωπίζει πρόβλημα τραυματισμού και δεν θα μπορέσει να αγωνιστεί.

Λίγο πριν τις δυο αυτές αναμετρήσεις (12:00) θα μαθευτεί το αποτέλεσμα του ματς ανάμεσα στους ισόβαθμους Παπαδο Γέρα και Ψυχικό, το οποίο καταλογίζεται εξίσου στις σκληρές αναμετρήσεις της Κυριακής. Με τους Μυτιληνιούς να ψάχνουν απεγνωσμένα μια νίκη – βάλσαμο στο κλειστό της Νεάπολης αναπολώντας μνήμες από το μεταξύ τους αγώνα της πρώτης φάσης του ομίλου και τους φιλοξενούμενους να αγωνίζονται να κρατήσουν τα απόλυτο του δεύτερου γύρου.

Δύσκολο απόγευμα θα έχει και ο Ιωνικός Νέας Φιλαδέλφειας που παρά την κλάση του φιλοξενεί τη μαχήτρια Λιβαδειά, η οποία προσπαθεί να χτυπήσει το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Ενδιαφέρον αναμένεται και στις ομάδες της Χαλκίδας καθώς τόσο ο ΓΠΣΧ όσο και η Εξω Παναγίτσα θέλουν να επιστρέψουν άμεσα στα νικηφόρα αποτελέσματα απέναντι σε Αργοναύτη και Παλαιό Φάληρο αντίστοιχα.

Τέλος, ο Σπόρτιγκ ταξιδεύει στην Ικαρία με μόνο στόχο την απόκτηση του ροζ φύλλου αγώνα από γυμναστήριο του Αγίου Κηρύκου, όπου θα αγωνιστεί με το Ίκαρο.

Το πρόγραμμα της 16ης αγωνιστικής

Ιωνικός ΝΦ – Λιβαδειά (Ζ. Αλεξάνδρου, 17:00)
Χαλκίδα – Αργοναύτης Τριγλίας( Κανήθου, 17:00)
Ηράκλειο – Εργοτέλης (Λίντο, 17:00)
Π. Φάληρο – Έξω Παναγίτσα (Κλειστό Δραπετσώνας, 21:00)
Παπάδος Γέρα – Ψυχικό (Νεάπολης Μυτιλήνης,12:00)
Ίκαρος Ικαρίας – Σπόρτιγκ (Αγ. Κηρύκου, 17:00)
Φιλαθλητικός – Ένωση Ιλίου (Ζωγράφου, 17:00)