Ντέρμπι στην Ελευσίνα και αμφίρροπα ματς

Με ένα πολύ ενδιαφέρον παιχνίδι ανοίγει σήμερα (25/2)  η αυλαία της 16ης αγωνιστικής. Η ΑΕΚ Αργους υποδέχεται τον Αρκαδικό, σε ένα ματς με τις δύο ομάδες να αναμένεται να παλέψουν για τους δύο βαθμούς της νίκης. 

Η υπόλοιπη αγώνες γίνονται κανονικά το Σάββατο με το… μενού να περιλαμβάνει ένα ντέρμπι (Πανελευσινιακός-Ρέθυμνο) και δύο δυνατές αναμετρήσεις σε Λαύριο και Αμαλιάδα.

Αναλυτικά:

ΑΕΚ ΑΡΓΟΥΣ – ΑΡΚΑΔΙΚΟΣ (Αργους, 17:30)

Το ηθικό μετά τη νίκη επί του Ρεθύμνου μπορεί να είναι ανεβασμένο, αλλά τα προβλήματα κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας επανέφεραν αμέσως την… τάξη! Συγκεκριμένα, ο Κώστας Οικονομάκης έχει να αντιμετωπίσει το ατύχημα του Λιούις, το διάστρεμμα το Ράπτη, αλλά και η απουσία του Καρτέλο. Από την άλλη, ο Αρκαδικός των τεσσάρων σερί ηττών θέλει πάση θυσία τη νίκη για ανακτήσει τη χαμένη του αυτοπεποίθηση.

ΕΡΜΗΣ ΛΑΓΚΑΔΑ – ΠΑΝΕΡΥΘΡΑΪΚΟΣ ( Λαγκαδά, 17:30)

Με ζητούμενο τους δύο βαθμούς ο Ερμής φιλοξενεί τον Πανερυθραϊκό. Η ομάδα του Λαγκαδά θέλει να εκμεταλλευτεί την έδρα της, ενώ ο Πανευρυθραϊκός, έχοντας τα γνωστά προβλήματα (Βλαχόπουλος, Καραβανάς) θα παλέψει για το «διπλό», ώστε να απομακρυνθεί από τις τελευταίες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα.

ΠΑΝΕΛΕΥΣΙΝΙΑΚΟΣ – ΡΕΘΥΜΝΟ (Β’ Ελευσίνας, 17:30)

Το ντέρμπι της αγωνιστικής με τις δύο ομάδες να θέλει εξίσου τη νίκη. Ο Πανελευσινιακός θέλει έπειτα από δύο σερί ήττες να επιστρέψει στα θετικά αποτελέσματα και να διατηρηθεί στα… υψηλά πατώματα, ενώ το Ρέθυμνο θέλει να ρεφάρει την ήττα από το Αργος και να παραμείνει σε τροχιά ανόδου. Εκτός από την πλευρά των γηπεδούχων είναι ο Σιγκούνας και Αβραμίδης, ενώ από την αντίπερα όχθη, παρά τα όποια προβλήματα που υπήρχαν κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας ο Στέργιος Κουφός έχει όλους τους παίκτες στη διάθεσή του.

ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΠΑΤΡΩΝ – ΚΑΟΔ (Ροϊτικων, 17:30)

Να διευρύνει το σερί των νικών (13 μέχρι στιγμής) του θέλει ο ΚΑΟΔ στην Πάτρα απέναντι στην Ολυμπιάδα. Από την άλλη, οι «πορτοκαλί» χρειάζονται τους δύο βαθμούς, ώστε να μην εμπλακούν σε περιπέτειες. Από τους Δραμινούς αμφίβολος είναι ο Βαγγέλης Μαργαρίτης, ενώ από τους γηπεδούχους θα συμμετάσχει κανονικά ο Νίκος Μακρής.

ΛΑΥΡΙΟ – ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΩΝ (Λαυρίου, 17:30)

Ιδιαίτερα δυνατό παιχνίδι αναμένεται στο Λαύριο. Από τη μία οι γηπεδούχοι δεν έχουν γνωρίσει την εντός έδρας ήττα, ενώ από την άλλη, οι «μελανόλευκοι» προέρχονται από μία μεγάλη νίκη, ενώ εξίσου σημαντικό είναι ότι θα έχουν τη συμπαράσταση των φιλάθλων τους. Εκτός για του Πατρινούς για μια ακόμα εβδομάδα θα είναι ο Γιάννης Ψαθάς.

ΝΗΑΡ ΗΣΤ – ΠΙΕΡΙΚΟΣ ΑΡΧΕΛΑΟΣ (Νήαρ Ηστ, 17:30)

Να εκμεταλλευτεί την έδρα της και να πετύχει τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη της θέλει η Νήαρ Ηστ απέναντι στον Πιερικό Αρχέλαο και να συνεχίσει να έχει ελπίδες για την παραμονή στην κατηγορία. Η ομάδα της Κατερίνης θέλει να επιστρέψει στα θετικά αποτελέσματα κάτι που θα τη διατηρήσει μακριά από τη ζώνη του υποβιβασμού.

ΚΟΡΟΙΒΟΣ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ – ΑΜΥΝΤΑΣ ( Αμαλιάδας, 17:30)

Ενα από τα πιο αμφίρροπα παιχνίδια της αγωνιστικής αφού και για τις δύο ομάδες η νίκη είναι μονόδρομος. Ανεβασμένη ψυχολογία έχει ο Κόροιβος ύστερα από την τελευταία νίκη του, αν και τα προβλήματα δεν τον εγκαταλείπουν. Συγκεκριμένα, αμφίβολος για το ματς είναι ο Δημήτρης Αποστολόπουλος, ενώ αντίθετα στον Αμύντα αναμένεται να πάρει χρόνο συμμετοχής ο Τάσος Μούκας. 

ΙΚΑΡΟΙ ΣΕΡΡΩΝ – ΠΑΓΚΡΑΤΙ (ΔΑΚ Σερρών, 17:30)

Να κρατήσουν το αλώβητο της έδρας τους και παράλληλα να διατηρηθούν στη δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα θέλουν οι Ικαροι απέναντι στο Παγκράτι. Οι «κυανοκίτρινοι» θα αγωνιστούν χωρίς τον Ζήση Παπούδα, ενώ από την άλλη από τους «ροσονέρι» αμφίβολος είναι ο Κώστας Μαχαίρας.