Η επανέναρξη του πρωταθλήματος περιέχει ντέρμπι κορυφής με τον Εσπερο να υποδέχεται την 20 αγωνιστική των Κρόνο Αγίου Δημητρίου.

ΑΠΟΛΛΩΝΙΑΔΑ ΠΑΤΡΑΣ – ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΠΑΤΡΑΣ (Περιβόλας,17:00)

Το ντέρμπι της πόλης με μονόπλευρο ωστόσο ενδιαφέρον. Η Απολλωνιάδα κυνηγά Ποσειδώνα και Ολυμπιονίκη για την αποφυγή του υποβιβασμού, ενώ η Ολυμπιάδα μαζί με τον Πολύβιο είναι οι δύο ομάδες που έχουν αποχαιρετήσει την κατηγορία.

ΠΟΣΕΙΔΩΝ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ – ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΑΙΓΙΟΥ (Λουτρακίου, 17:00)

Μόνο η νίκη υπάρχει στο μυαλό των παικτών του Ποσειδώνα, αν δεν θέλουν να χάσουν έδαφος στην προσπάθεια για την σωτήρια τους. Ο Δημήτρης Μανωλιτσάκης δεν θα έχει στην διάθεσή του τους τραυματίες Χριστοφιλόπουλο (μερική ρήξη χιαστών) και Κοντόπουλο (θλάση στον δικέφαλο), αντίθετα με τον Καραγιάννη που ξεπέρασε το διάστρεμμα και θα πάρει χρόνο συμμετοχής. Οι Αιγιώτες από την άλλη είναι βαθμολογικά αδιάφοροι αλλά όπως μας είχε δηλώσει και ο προπονητής Θανάσης Λιόνας: «Όπως πάντα θα παίξουμε για τη νίκη, αλλά και για το γόητρό μας».

ΧΟΛΑΡΓΟΣ – ΠΟΛΥΒΙΟΣ (Χολαργού, 17:00)

Εύκολο θεωρητικά το έργο για τον Χολαργό, όμως τα πολλά προβλήματα τραυματισμών που αντιμετώπιζει η ομάδα του Σάββα Συμεωνίδη δυσχεραίνουν το έργο της ομάδας. Ο Θανάσης Γιάννη είναι το νέο όνομα που προστέθηκε στην λίστα, με τον νεαρό παίκτη να έχει σύνδρομο κοιλιακών προσαγωγών. Εκτός να υπενθυμίσουμε είναι ο Ηλίας Βρύνας με πρόβλημα στον ώμο, ο Διονύσης Κακιούζης με θλάση στον δικέφαλο. Ενδεικτικά να αναφέρουμε πως στην αυριανή 12άδα θα υπάρχουν πέντε έφηβοι. Ο Πολύβιος από την άλλη θα παλέψει με ότι δυνάμεις του έχουν απομείνει με τον Αντώνη Κούτρη να δηλώνει στο «www.infobasket.gr»: «Ήμασταν άτυχοι λόγω και των πολλών τραυματισμών. Ελπίζω την επόμενη φορά που θα ανέβουμε γιατί θα ξαναεπιστρέψουμε να ‘μαστε πιο τυχεροί

ΜΙΛΩΝ – ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΗΣ (Μίλωνα, 17:00)

Βαθμολογικά αδιάφορος ο Μίλων ο οποίος θα παίξει για το γόητρό του και χωρίς τους τραυματίες Βαμβακά (συνδεσμικό πρόβλημα στον καρπό) και Παπαζαφειρόπουλο (θλάση στον δικέφαλο). Πάνοπλος από την άλλη θα αγωνιστεί ο Ολυμπιονίκης με τον Κώστα Οικονομάκη να δηλώνει στο «www.infobasket.gr»: «Δύσκολο για μας ματς. Έχουμε στρέψει ουσιαστικά το ενδιαφέρον μας στο ματς με την Απολλωνιάδα γιατί και να κερδίσουμε αύριο που λέει ο λόγος, πρέπει οπωσδήποτε να νικήσουμε την Απολλωνιάδα. Ο Μίλων μας δίνει την ευκαιρία να δοκιμάσουμε κάποια στοιχεία που έχουμε βάλει κατά την διάρκεια των διακοπών και αν παίξουμε καλά να κοιτάξουμε να κερδίσουμε κάποια πράγματα στον τομέα της ψυχολογίας».

ΚΡΟΝΟΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ – ΙΩΝΙΚΟΣ Ν.Φ.

Χωρίς άγχος αφού έχει εξασφαλίσει την παραμονή του στην κατηγορία, ο Κρόνος Ιωαννίνων υποδέχεται τον Ιωνικό Ν.Φ. Οι φιλοξενούμενοι του Σπύρου Σταθούλη ευελπιστούν πέραν της δικής τους νίκης και σε στραβοπάτημα του Κρόνου Αγίου Δημητρίου για να τον «πιάσουν» στην δεύτερη θέση.

EΣΠΕΡΟΣ ΠΑΤΡΩΝ – ΚΡΟΝΟΣ ΑΓ. ΔΗΜ.(Παν. Αλεξιώτισσας,17:00)

Το ντέρμπι της αγωνιστικής. Η ήττα την περασμένη αγωνιστική στην έδρα του Ιωνικού Ν.Φ. ανέβαλε τα πανηγύρια για τον Έσπερο Πατρών, κάτι το οποίο οι Πατρινοί δεν θέλουν να υποστούν και αύριο. Ο προπονητής Μάκης Γιατράς τόνισε στο «www.infobasket.gr»: «Νομίζω ότι η πορεία που έχουμε κάνει μέχρι τώρα μας δίνει ένα αβαντάζ αλλά δεν παύει να είναι ένα ντέρμπι. Είμαστε καλά προετοιμασμένοι και πιστεύω να φανεί αύριο στο γήπεδο». Χωρίς απουσίες θα παραταχθεί και ο Κρόνος Αγίου Δημητρίου με τον Αλέξανδρο Παρασκευόπουλο να υποστηρίζει στο «www.infobasket.gr»: «Ελπίζουμε να παίξουμε καλά αν και μέχρι εδώ που έχουμε φτάσει είμαστε μια χαρά»