Ντέρμπι στις Σέρρες και οι μονομαχίες παραμονής

Για την 26η αγωνιστική το παιχνίδι στις Σέρρες επικεντρώνει την προσοχή με τους Ικαρους και τον Απόλλωνα να μάχονται για κάτι καλό. Όμως, στα χαμηλά οι μονομαχίες κορυφώνονται. Στην Κρήτη,  στην Κατερίνη, στο Πέραμα, την Ερυθραία και το Παγκράτι, οι ομάδες θα παλέψουν να σώσουν την παρτίδα.

ΟΦΗ – ΔΟΞΑ ΛΕΥΚΑΔΑΣ (Βαρδινογιάννειο, 17:00)

Δυνατό αναμένεται το παιχνίδι στην Κρήτη. Ο ΟΦΗ  στην έδρα του συνηθίζει να δείχνει το καλό του πρόσωπο. Όχι βέβαια ότι δεν χρειάζεται τη νίκη αφού ακόμα δεν έχει εξασφαλίσει και τυπικά την παραμονή του.  Κάτι όμως που θέλει να κάνει και η Δόξα και γι΄αυτό θέλει να κάνει τη διαφορά και να φύγει από την Κρήτη με τους δύο βαθμούς.  Χωρίς Τουτζιαράκη θα παραταχθούν οι γηπεδούχοι, ενώ οι Λευκαδίτες χωρίς τον Πέκοβιτς.

ΠΙΕΡΙΚΟΣ ΑΡΧΕΛΑΟΣ – ΛΑΥΡΙΟ (ΚΓ Κατερίνης, 16:00)

Μορφή τελικού έχει για τον Πιερικό ο αγώνας με το Λαύριο. Η ομάδα της Κατερίνης θα διεκδικήσει την τρίτη συνεχόμενη νίκης της, ώστε να συνεχίζει να κυνηγά, με αρκετές πιθανότητες, την παραμονή της. Ο αντίπαλος όμως είναι μια ομάδα ιδιαίτερα σκληροτράχηλη. Το Λαύριο δεν παρατά κανένα παιχνίδι, παλεύει μέχρι τέλος για ότι καλύτερο και αυτό σκοπεύει να κάνει και αυτή τη φορά.

ΑΕΚ – ΑΕΚ ΑΡΓΟΥΣ (3ο ΚΓ Ανω Λιοσίων, 17:00)

Τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη της θα κατακτήσει η ΑΕΚ, διατηρώντας την στην τρίτη θέση της βαθμολογίας.

ΠΑΝΕΛΕΥΣΙΝΙΑΚΟΣ – ΕΡΜΗΣ ΛΑΓΚΑΔΑ (2ο Ελευσίνας, 17:00)

Τους δύο βαθμούς που θα του δώσουν και τη μαθηματική άνοδο στην Α1 θέλει να πάρει ο Πανελευσινιακός. Το ματς αντιμετωπίζεται με την ίδια σοβαρότητα, ενώ η έλλειψη απουσιών δίνει το πάνω χέρι στους γηπεδούχους. Σε περίπτωση νίκης, τα πανηγύρια θα αρχίσουν! Η ομάδα του Λαγκαδά θα προσπαθήσει χωρίς τον βασικό της άσο, Ηλιάδη αλλά και τον Καμαριώτη, να καθυστερήσει το γλέντι στην Ελευσίνα.

ΠΑΓΚΡΑΤΙ – ΑΜΥΝΤΑΣ (Μετς, 17:00)

Στο Παγκράτι θέλουν να συνεχίζουν να ελπίζουν και γι΄αυτό πρέπει πάση θυσία να πάρουν τους δύο βαθμούς απέναντι σε μια ομάδα που θέλει να εξασφαλίσει την παραμονή της. Ο Αμύντας πηγαίνει στο Μετς για να πάρει την τέταρτη συνεχόμενη νίκη που θα τον διατηρήσει πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού και θα τον φέρει… αγκαλιά με την παραμονή.  Απών ο Σιγκούνας.

ΠΑΝΕΡΥΘΡΑΪΚΟΣ – Ν. ΚΗΦΙΣΙΑ (Ν. Ερυθραίας, 17:00)

Από τα τελευταία χαρτιά παίζει ο Πανερυθραϊκός, ο οποίος έπειτα από τρεις σερί ήττες αναζητά τη νίκη που θα τον φέρει πάνω από την τελευταία πεντάδα, ενώ παράλληλα θα του επιτρέψει να κυνηγά τη σωτηρία του. Όμως, η Νέα Κηφισιά δεν σκοπεύει να χάσει την Τρίτη θέση. Η ομάδα είναι φορμαρισμένη και έτσι το «διπλό» είναι ο στόχος που θα διατηρήσει το συγκρότημα του Ηλία Παπαθεοδώρου στα υψηλά πατώματα.

ΠΕΡΑΜΑ – ΑΡΚΑΔΙΚΟΣ (Περάματος, 17:00)

Μονόδρομος αποτελεί για το Πέραμα η νίκη καθώς σε αντίθετη περίπτωση δύσκολα θα παραμείνει στην κατηγορία. Η ομάδα του Ντίνου Καλαμπάκου ψάχνει να βρει τα νέα της πατήματα καθώς η απουσία του Νίκου Μίχαλου δημιουργεί νέα δεδομένα. Ο Αρκαδικός όμως θέλει, μετά την ήττα σοκ από τους Ικάρους, να επιστρέψει στα θετικά αποτελέσματα ώστε να επιστρέψεις ε υψηλότερη θέση.

ΙΚΑΡΟΙ ΣΕΡΡΩΝ – ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΩΝ (ΔΑΚ Σερρών, 17:00)

Το ντέρμπι της αγνωστικής. Οι Ικαροι, ιδιαίτερα ανεβασμένοι μετά το θετικό αποτέλεσμας στην Τρίπολη, δείχνου ικανοί να πάρουν ακόμα τεράστια νίκη, απέναντι σε μια ομάδα που βρίσκεται κοντά στην άνοδο και να παραμείνουν μέσα στην τετράδα.  Ο Απόλλωνας όμως, δεν σκοπεύει να… παραδοθεί. Η νίκη που θα τον φέρει μια… ανάσα από την άνοδο είναι αυτοσκοπός για τους «μελανόλευκους».