Ντικούδης: «Μεγάλη βραδιά για όλους»

12 χρόνια συμπληρώνονται αύριο από την ημέρα που η ΑΕΚ επέστρεψε ξανά στον θρόνο της, κατακτώντας το Κύπελλο Σαπόρτα στην Λωζάνη, κερδίζοντας την Κίντερ Μπολόνια από την οποία είχε χάσει δύο χρόνια νωρίτερα, το 1998, στον τελικό της Ευρωλίγκα.
Μάλιστα, την 11η Απριλίου του 2000 η ΑΕΚ έγινε η μοναδική ομάδα στην Ελλάδα που κατέκτησε για δεύτερη φορά στην ιστορία της το Κύπελλο Κυπελλούχων Ευρώπης, επαναλαμβάνοντας τον θρίαμβο του 1968.

Με την ευκαιρία, λοιπόν, της αυριανής επετείου από την κατάκτηση του Κυπέλλου Σαπόρτα, ο Δήμος Ντικούδης, εκ των πρωταγωνιστών εκείνης της μαγικής βραδιάς, μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα της «Ενωσης», φέρνοντας στην μνήμη του τις μοναδικές στιγμές που έζησε.

«Η 11η Απριλίου του 2000 ήταν μια πάρα πολύ μεγάλη βραδιά για την δική μας ομάδα τότε αλλά και για την ιστορία της ΑΕΚ γενικότερα»ανέφερε αρχικά ο έμπειρος φόργουορντ και πρόσθεσε: «Ήταν ένα πολύ μεγάλο επίτευγμα. Ήμασταν μια ομάδα που ανατρέψαμε πολλά προγνωστικά στην πορεία μας και μάλιστα η κατάκτηση του Σαπόρτα ήταν για τους περισσότερους από εμάς ο πρώτος μας ευρωπαϊκός τίτλος».

Στη συνέχεια ο Δήμος Ντικούδης αναφέρθηκε στις πιο ξεχωριστές αναμνήσεις εκείνης της βραδιάς, επισημαίνοντας: «Θυμάμαι πάρα πολύ έντονα ότι στον τελικό παίζαμε απέναντι σε ένα μεγάλο φαβορί της διοργάνωσης, την Κίντερ Μπολόνια, αλλά εμείς το θέλαμε πάρα πολύ και τελικά τα καταφέραμε. Επίσης, θυμάμαι τα πανηγύρια τόσο στο γήπεδο με τους πολλούς φιλάθλους που είχαν ταξιδέψει με την ομάδα στην Λωζάνη αλλά και την υποδοχή που μας επεφύλαξαν στο αεροδρόμιο κατά την επιστροφή μας στην Ελλάδα. Ήταν κάτι αξέχαστο».

Ο 34χρονος φόργουορντ ολοκλήρωσε λέγοντας: «Σίγουρα δεν μπορούν να γίνουν συγκρίσεις με την ΑΕΚ εκείνης της εποχής και την τωρινή. Δυστυχώς έγιναν κάποια λάθη, επαναλαμβανόμενα θα έλεγα που έφεραν την ομάδα στην Α2. Από εκεί και πέρα αυτό που πρέπει να κάνει η ΑΕΚ είναι να κοιτάζει μπροστά και ψηλότερα και να επιστρέψει εκεί που οφείλει και εκεί που της αξίζει να επιστρέψει».