Ντολόπουλος: «Η Μακαμπή εκεί όπου ανήκει»

Ο στόχος επετεύχθη. Η Μακαμπή δεν έμεινε για πολύ μακριά από τις εθνικές κατηγορίες. Για την ακρίβεια έμεινε μόλις μία σεζόν. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης τερμάτισε στη δεύτερη θέση της Α’ ΕΚΑΣΘ και πήρε το εισιτήριο για τη Γ’ Εθνική. Ο τεχνικός της ομάδας, Σάββας Ντολόπουλος μίλησε στην ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ  για την άνοδο αλλά και για τη φετινή πορεία της ομάδας του σε ένα πρωτάθλημα που χαρακτήρισε “μικρογραφία της Γ’ Εθνικής”.

Αναλυτικά:

Για την άνοδο της Μακαμπή στη Γ’ Εθνική :

«Είχαμε έναν βασικό κορμό 5-6 παικτών, ενώ υπήρχαν και αρκετοί μικροί που πήραν ρόλους χρησιμοποιήθηκαν και βοήθησαν αρκετά. Αν και ξεκινήσαμε με μεγάλο όριο ηλικίας καταφέραμε με πολύ προπόνηση να κρατήσουμε τη φυσική μας κατάσταση σε καλό επίπεδο. Μέσα στη χρονιά ήμασταν η ομάδα με την καλύτερη επίθεση στη κατηγορία με διαφορά του δεύτερου κι αυτό μας βοήθησε αρκετά. Όπως είναι φυσικό είμαι πολύ χαρούμενος γιατί η προσπάθεια των παιδιών είχε αποτέλεσμα κάτι που είχαμε θέσει ως στόχο από την αρχή. Η Μακαμπή επέστρεψε και πάλι στις εθνικές κατηγορίες εκεί δηλαδή που ανήκει γιατί δεν αξίζει σε αυτή την ομάδα να βρίσκεται στα τοπικά».

Για τους στόχους που μπαίνουν πλέον:

«Όσο κι αν δεν το θέλουμε η Μακαμπή είναι και πάλι νεοφώτιστη στη κατηγορία οπότε πρώτος στόχος είναι η παραμονή. Θέλουμε να παίξουμε καλό μπάσκετ που θα αρέσει στο κόσμο. Πρώτα απ’ όλα είναι η παραμονή κι από εκεί και πέρα ότι καλύτερο έρθει θα το υποδεχτούμε με χαρά».

Για το πρωτάθλημα της Α’ ΕΚΑΣΘ:

«Φέτος ήταν πολύ πιο δυνατό σε σύγκριση με τα προηγούμενα χρόνια. Με την περσινή ανακατανομή στις εθνικές κατηγορίες έπεσαν πολλές ομάδες Γ’ Εθνικής, ενώ στη κατηγορία υπήρχαν και παραδοσιακές δυνάμεις του μπάσκετ όπως οι ΧΑΝΘ, ΒΑΟ, Μακεδονικός που είναι σύλλογοι με μεγάλη ιστορία. Θα μπορούσα να πω ότι ήταν μία μικρογραφία της Γ’ Εθνικής. Αναμφίβολα έγινε ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα.
Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε, όμως ότι στους δύσκολους καιρούς που περνάμε όλες οι ομάδες πρέπει να δουλέψουν στις μικρές ηλικίες προκειμένου να παράγουμε νέα ταλέντα».

Για το Διεθνές Σεμινάριο “Φαίδων Ματθαίου” που θα γίνει στη Θεσσαλονίκη:

«Μόνο τα ονόματα που θα μιλήσουν δείχνουν ότι ο Σύνδεσμος έκανε ακόμα μία μεγάλη προσπάθεια ώστε επιμορφωθούν οι προπονητές. Είναι μία πολύ καλή προσπάθεια που μακάρι να υπάρχει συνέχεια.
Είμαι πεπεισμένος ότι θα γίνει ένα άκρως επιτυχημένο σεμινάριο, καθώς θα μιλήσουν άνθρωποι που είναι από τους καλύτερους στο χώρο.
Η επιμόρφωση είναι το όπλο του προπονητή και πρέπει να συνδυάζεται με δουλειά. Πρέπει όσα μαθαίνει να τα κάνει κτήματα του και μετά να τα δίνει στους παίκτες να τα καταλάβουν. Ο συνδυασμός δουλειάς και επιμόρφωσης φέρνει καλό αποτέλεσμα».