Ντ. Καλαμπάκος: “Δείξαμε καρδιά για να επιστρέψουμε στην Α2”

Η επιστροφή του Περάματος στην Α2 δεν ήρθε ως διά μαγείας! Αντιθέτως χρειάστηκε “… να κουραστούμε ψυχικά και να δείξουμε καρδιά για να ξεπεράσουμε πολλά πράγματα”, όπως τόνισε ο προπονητής της ομάδας Ντίνος Καλαμπάκος με δηλώσεις του στο επίσημο site των Ελλήνων προπονητών.
Ο κόουτς του Περάματος απένειμε τα εύσημα στους παίκτες του για την επίτευξη του στόχου και πρόσθεσε: “Το μεγάλο προσόν της φετινής ομάδας ήταν η καρδιά. Με όλα αυτά που γίνανε πέρυσι, είναι σημαντικό που η ομάδα κατάφερε να επιστρέψει. Δεν ήμασταν πέρυσι τόσο κακοί για να πέσουμε. Έτσι, αποφασίσαμε να κρατήσουμε έναν βασικό κορμό, ελαφρώνοντας παράλληλα το μπάτζετ. Είχαμε και πάλι μαζί μας τον καλύτερο πλέι μέικερ από τις μισές ομάδες της Α1 και κάτω, τον Νίκο Λιακόπουλο και κρατήσαμε και κάποιους παίκτες κλειδιά, όπως τον Σκούταρη, τον Κυπριτζόγλου και τον Τσαρουχά, ενώ προσθέσαμε τον Καρασταμάτη και τον Εμμανουϊλίδη.
Σιγά, σιγά βρεθήκαμε και αξίζει ένα μεγάλο μπράβο στα παιδιά που ισορρόπησαν μετά την πτώση. Δεν κάναμε καλό ξεκίνημα. Χάσαμε από Λευκάδα έξω και από τη ΜΕΝΤ μέσα. Στη συνέχεια, όμως, κάναμε 10 σερί νίκες, αφού προσαρμοστήκαμε καλύτερα στην κατηγορία. Ακολούθησαν 16-17 εξαιρετικά παιχνίδια για εμάς, στα οποία πήραμε πολύ μεγάλες νίκες και απλά περιμέναμε να δούμε αν η Λευκάδα θα μπορέσει να μπει… σφήνα.
Μετά την ήττα από την Κηφισιά η ομάδα έπαψε να λειτουργεί για ένα διάστημα. Επί έναν μήνα δεν συναντηθήκαμε στο γήπεδο και στο ματς με τον Εύοσμο είχαμε δώσει ραντεβού στο… πούλμαν. Ωστόσο, η ήττα από τον Εύοσμο συγκλόνισε τα παιδιά. Είχαμε πει πως δεν αξίζει τον κόπο να ασχολούμαστε με τα προβλήματα και αποφασίσαμε να δουλέψαμε και να κάνουμε τις υπόλοιπες νίκες που χρειάζονταν για την άνοδο. Η αλήθεια είναι πως κάποιες νίκες δεν τις χαιρόμασταν αρκετά γιατί βυθιζόμασταν ξανά στα προβλήματα. Έγινε τεράστια προσπάθεια για να ανέβουμε. Κουραστήκαμε ψυχικά και δείξαμε καρδιά για να ξεπεράσουμε πολλά πράγματα”.