Ν. Βουρνάς: “Πτωτική η πορεία του μπάσκετ”…

Η πορεία της νεοφώτιστης Δόξας Λευκάδας στο πρωτάθλημα της Β’ εθνικής μπορεί να ‘χει επιφέρει χαμόγελα στον σύλλογο, όμως όπως αποκαλύπτει ο προπονητής της ομάδας (μέσω του site του συνδέσμους Ελλήνων προπονητών) Νίκος Βουρνάς εκείνο που ‘χει στεναχωρήσει άπαντες είναι η πορεία που ακολουθεί το μπάσκετ γενικά.

Το δυσάρεστο είναι πως σε όλες τις κατηγορίες το μπάσκετ έχει πέσει. Δεν βλέπουμε τις ομάδες που υπήρχαν παλιά. Η Β’ Εθνική είναι από τα πιο δύσκολα, που μπορεί το επίπεδό της να έχει πέσει, όμως παραμένει αρκετά ανταγωνιστικό με όλες τις ομάδες να χτυπάνε όλα τα παιχνίδια. Το πιο απογοητευτικό είναι οι σχεδόν άδειες εξέδρες, που συναντήσαμε στην πλειονότητα των γηπέδων που παίξαμε”, δηλώνει ο Νίκος Βουρνάς και προσθέτει:
“Εμείς από την πλευρά μας, περιμέναμε πως θα έχουμε περισσότερο κόσμο, όμως η αλήθεια είναι πως μετά από το Αιγάλεω, τον ΟΦΗ και τον Διαγόρα ήμασταν οι αμέσως επόμενοι σε προσέλευση. Σίγουρα, οι άνθρωποι που διοικούν τη Δόξα, καταβάλλουν πολύ μεγάλη προσπάθεια και αυτό και μόνο με κάνει χαρούμενο. Οι υποχρεώσεις που υπάρχουν είναι μεγάλες, καθώς σε κάθε εκτός έδρας ματς χρειάζεται διανυκτέρευση, με συνέπεια να χρειάζονται αρκετά χρήματα”.

Φυσικά δεν παρέλειψε ν’ αναφερθεί και στις εικόνες που έχουν στην ομάδα απ’ την πορεία τους στο πρωτάθλημα. “Πιστεύω για μία επαρχιακή, νεοφώτιστη ομάδα, που πρώτη φορά συμμετείχε σε ένα πανελλήνιο πρωτάθλημα, η πορεία μας είναι κάτι παραπάνω από θετική. Στον πρώτο γύρο αν δεν είχαμε τόσους πολλούς τραυματισμούς που μας στοίχισαν, καθώς χάσαμε πολλά παιχνίδια στον πόντο, θα μπορούσαμε να είχαμε φτάσει ήδη στην απευθείας άνοδο. Πάντως, γενικά, μόνο ευχαριστημένοι θα μπορούσαμε να είμαστε. Βέβαια, μέσα μας έχουμε ένα μικρό… παράπονο, αλλά όλα είναι μέσα στο παιχνίδι”…