Ν. Γεωργαντζόγλου: «Να πρυτανεύσει η λογική»…

Το μέλλον της ΑΕΚ είναι συνυφασμένο με την… λογική! «Αρκεί αυτή να πρυτανεύσει» όπως ευχήθηκε ο Νίκος Γεωργαντζόγλου μιλώντας στο infobasket.gr, διότι μόνο τότε η Ένωση δεν θα έχει κανένα πρόβλημα, το φάσμα της πτώχευσης θα «σβήσει» μια και καλή και θα μπορέσει να ξεπεράσει τον σκόπελο που στέκεται στην παρούσα φάση εμπόδιο όσον αφορά τη συμμετοχή της στο πρωτάθλημα της Α2. Προς το παρόν, βέβαια στην ΑΕΚ βλέπουν το μέλλον να «σκοντάφτει» στις απαιτήσεις του Νίκου Χατζή, η πλευρά του οποίου φέρεται να μην είναι και τόσο διαλλακτική για να υπάρξει διακανονισμός στο θέμα της οφειλής που υπάρχει στο πρόσωπό του απ’ την Ένωση.

Ο Νίκος Γεωργαντζόγλου μίλησε στο infobasket.gr για το «καυτό» θέμα του Χατζή, το μέλλον της ΑΕΚ, αλλά και για την απόφασή του να εμπλακεί στα κοινά της Ένωσης σε μία τόσο δύσκολη χρονικά στιγμή, καθώς και για τους Φιλίππου και Μπαϊρακτάρη

Ας ξεκινήσουμε με το «καυτό» θέμα του Νίκου Χατζή και της οφειλής στο πρόσωπό του.
«Κακά τα ψέματα η Δευτέρα είναι πολύ κρίσιμη μέρα για την ομάδα μας, διότι θα πρέπει να εξασφαλίσουμε το πιστοποιητικό απ’ την ΕΕΑ, ώστε να έχουμε μέλλον. Αλλά για να γίνει αυτό, θα πρέπει να πρυτανεύσει η λογική και από την πλευρά του Νίκου του Χατζή. Διότι εάν σταθεί εμπόδιο και δεν πάρει η ΑΕΚ το πιστοποιητικό, χαμένη δεν θα είναι μόνο η ομάδα, αλλά κι όλοι όσοι έχουν λαμβάνειν. Και μεταξύ αυτών κι ο ίδιος, διότι δεν θα μπορέσει ποτέ να πάρει τα χρήματα που του οφείλονται, καθώς η ομάδα θα πτωχεύσει»…

Η λέξη «πτώχευση» να υποθέσω ότι φέρνει κι άλλα άσχημα επακόλουθα μαζί της για την ΑΕΚ.
«Αυτό είναι γεγονός, αλλά καλύτερα τα σενάρια να τ’ αφήσουμε προς το παρόν στην άκρη. Να περιμένουμε έως τη Δευτέρα τι θ’ αποφασίσει η ΕΕΑ και μετά βλέπουμε. Βέβαια επειδή γνωρίζω ότι οι φίλοι της ΑΕΚ θ’ αναρωτιούνται τι μέλλει γενέσθαι στο σενάριο εκείνο που δεν πάρουμε το πιστοποιητικό, τότε το μόνο που μπορώ να πω είναι πως εύχομαι να μην χρειαστεί ο ιστορικός αυτός σύλλογος να βρεθεί πιο κάτω απ’ τη Β’ εθνική. Θα πρέπει όλοι όσοι ασχολούνται με το μπάσκετ να μην επιτρέψουν κάτι τέτοιο για την ΑΕΚ».

Παρόλο που τα πάντα είναι άμεσα συνδεδεμένα με την απόφαση της ΕΕΑ, εσείς είστε έτοιμοι για τη συμμετοχή σας στο πρωτάθλημα;
«Δυστυχώς η απόφαση αναβολής που πήρε η ΕΕΑ μας έφερε πίσω στον μεταγραφικό σχεδιασμό. Είχαμε συμφωνήσει με κάποιους παίκτες, οι οποίοι όμως την τελευταία στιγμή –και ίσως κατόπιν συμβουλών απ’ τους μάνατζέρ τους – δεν θέλησαν να περιμένουν έως τη Δευτέρα. Εμείς κλείσαμε και ανακοινώσαμε ήδη τους Μάντζαρη και Νοέα, αλλά έχουμε και κάποιους ακόμη stand by. Μόλις τελειώσει το θέμα του πιστοποιητικού συμμετοχής κι ευχή μας είναι να έχει θετική κατάληξη, θα προχωρήσουμε άμεσα στην υπογραφή με τους παίκτες και στην ανακοίνωσή τους».

Να επιχειρήσω να… αποσπάσω κάποια αποκάλυψη;
«Όχι καλύτερα. Κάντε λίγη υπομονή. Μερικά 24ωρα έχουν μείνει κι όλα θα βγουν στη δημοσιότητα! Το μόνο που μπορώ να πως είναι ότι… τρέχουμε πανικόβλητοι για να στηθεί η ομάδα και να είναι έτοιμη για τη συμμετοχή της στο πρωτάθλημα της Α2»!

Οι καιροί είναι δύσκολοι για την ΑΕΚ, αλλά ο Νίκος Γεωργαντζόγλου επέλεξε να εμπλακεί στα κοινά της ομάδας. Γιατί;
«Επειδή καλώς ή κακώς, έχω… τρέλα για την ΑΕΚ! Δεν με φοβίζουν οι δυσκολίες, δεν αγχώνομαι να βοηθήσω την ομάδα στα δύσκολα. Εκείνο που θέλω είναι να βρει τα βήματά της σ’ αυτή τη δύσκολη περίοδο. Ίσως να φανεί ρομαντικό αυτό που θα πω, αλλά θέλω να πετύχει η προσπάθειά μας».

Η επιτυχία που επιθυμεί η επιτροπή σωτηρίας περνάει μέσα και από τη βοήθεια και τη συνδρομή επιφανών ΑΕΚτζήδων. Με τον κ. Φιλίππου έχετε μιλήσει; Θα σταθεί δίπλα σας;
«Πριν αναλάβουμε, μίλησα με τον Δημήτρη Φιλίππου και είχαμε συζητήσει το ενδεχόμενο συνάντησης με τον Γιάννη Φιλίππου και σίγουρα αυτό θα γίνει κάποια στιγμή στο μέλλον. Βέβαια εκείνο που κατάλαβα απ’ την κουβέντα που είχα, είναι ότι την οικογένεια Φιλίππου δεν την πολυενδιαφέρει πλέον η ΑΕΚ. Και ίσως μπορώ να πω και δικαιολογημένα, διότι η ΑΕΚ είναι αυτή τη στιγμή ένα καταχρεωμένο μαγαζί. Κι αυτοί έτσι αντιμετωπίζουν την ΑΕΚ. Σαν ένα μαγαζί. Δεν την βλέπουν όπως εμείς οι οπαδοί της ομάδας».

Το κεφάλαιο Στάθης Μπαϊρακτάρης έκλεισε οριστικά για την ΑΕΚ ή υπάρχει περίπτωση μελλοντικής συνεργασίας;
«Εμείς από την πρώτη στιγμή ήμασταν ανοικτοί σε κάθε είδους συνεργασία. Βρεθήκαμε με τον κ. Μπαϊρακτάρη, συζητήσαμε μαζί του, προσπαθήσαμε να βρούμε κοινή γραμμή και μάλιστα κάναμε και υπαναχωρήσεις στους όρους που έθετε. Μας είπε ότι θα έκανε δώρο στην ομάδα την υπογραφή ενός παίκτη. Του Μάκη του Νικολαΐδη. Δεν το έπραξε ποτέ, ενώ έθετε και όρο την παραμονή του Άγγελου Κορωνιού στην ομάδα. Αρχικά το θέμα του προπονητή το είχαμε αποκλείσει, στην πορεία το ξανασκεφτήκαμε και είπαμε να το δεχτούμε κι αυτό. Όμως εκείνος επέλεξε να κλείσει την πόρτα της ΑΕΚ. Όχι εμείς… Αν ήθελε να βοηθήσει πραγματικά, τότε θα το είχε κάνει».

Όσον αφορά το ενδεχόμενο να υπάρξει κάποια συνεργασία των δύο πλευρών στο μέλλον;
«Καλό είναι ο κόσμος της ΑΕΚ να μην ελπίζει σε λύσεις τύπου Μπαϊρακτάρη».

Εάν την Δευτέρα η ΑΕΚ πάρει το πιστοποιητικό και μπορέσει ν’ αγωνιστεί στην Α2, ποιος είναι ο στόχος που θέτει ο Νίκος Γεωργαντζόγλου;
«Πάμε βήμα, βήμα. Πρώτος στόχος μας είναι να πάρουμε το πιστοποιητικό και δεύτερος στόχος να μπορέσουμε να δούμε την ΑΕΚ ν’ αγωνίζεται την 1η του Οκτώβρη στο πρωτάθλημα της Α2 και να μην μπλέξουμε σε περιπέτειες, που όπως προανέφερα μπορεί να φέρουν την ομάδα σε άλλη κατηγορία. Από εκεί και πέρα, έχουμε δρόμο μπροστά μας για να οριοθετήσουμε τους περαιτέρω στόχους της ΑΕΚ».