Ν. Γκάλης: “Το άθλημα πληρώνει λάθη του παρελθόντος”…

Η κατάσταση που επικρατεί στο ελληνικό μπάσκετ προκαλεί στεναχώρια.  Πρωτοκλασάτοι παίκτες παίρνουν το δρόμο της… ξενιτιάς, γεγονός που δεν αρέσει σε κανέναν, πολύ περισσότερο στο Νίκο Γκάλη, όπως αποκάλυψε σήμερα (23/7) μιλώντας στον Sentra 103,3. Με αφορμή τα γενέθλια του “Νικ” (συμπληρώνει τα 54 χρόνια) “ανακρίθηκε” απ’ τον Βασίλη Σκουντή, στον οποίο και μίλησε για όλους και για όλα..
Αναλυτικά μίλησε:
Για τον τρόπο που αποχώρησε από την ενεργό δράση:
«Δεν τα σκέφτομαι αυτά. Περνάω καλά με την οικογένειά μου, νιώθω την αγάπη του κόσμου όπου κι αν βρεθώ, δεν έχω τέτοια προβλήματα».
Για την κόρη του και την ενασχόλησή της με τον αθλητισμό:
«Εγώ δεν είμαι μπαμπάς που πιέζει. Την αφήνω να διαλέξει ό,τι άθλημα θέλει. Είναι καλό τα παιδιά να ασχολούνται με τον αθλητισμό, αλλά από εκεί και πέρα αφήνω την κόρη μου να επιλέξει μόνη της με τι θέλει να ασχοληθεί».
Για τα παιδικά του χρόνια:
«Γεννήθηκα στη Νέα Υόρκη και ως παιδί ήμουν όλη ημέρα στους δρόμους. Τα έπαιζα όλα εκεί, μέχρι και μπέιζμπολ έπαιξα και πυγμαχία, αλλά επέστρεφα στο σπίτι με αίματα και η μητέρα μου έκλαιγε κι έτσι αποφάσισα να σταματήσω. Είχα ωραία παιδικά χρόνια».
Για τον μάνατζερ, Γιώργο Τσιλιγκαρίδη, που έφυγε πρόσφατα από τη ζωή:
«Ήταν σαν δεύτερος πατέρας μου, τόσο πολύ με πρόσεχε όταν ήρθα στην Ελλάδα. Ήταν κοντά μου και στα προβλήματα και στις χαρές μου. Τον αγαπάω πάρα πολύ».
Για την προσπάθεια της Μπεσίκτας να αποκτήσει τον Κόμπι Μπράιαντ:
«Δεν είναι απίθανο πλέον να γίνει η μεταγραφή. Έχει μπει για τα καλά πια ο επαγγελματισμός στην Ευρώπη και οι άνθρωποι αυτοί είναι επαγγελματίες. Οι παίκτες έχουν ημερομηνία λήξης. Γιατί να χάσουν τα λεφτά τους για ένα χρόνο; Ερχόμενοι στην Ευρώπη δοκιμάζουν και μια νέα εμπειρία. Είναι καλό για την Ευρώπη να γίνονται τέτοιες μεταγραφές».
Για την κατάσταση που επικρατεί στο ελληνικό μπάσκετ:
«Στενοχωριέμαι που ταλαιπωρείται ο κόσμος, πληρώνοντας λάθη άλλων, από το παρελθόν. Είναι απαράδεκτο αυτό».
Για την ενδεχόμενη επιστροφή του στο μπάσκετ:
«Μπορεί, δεν έχω κάτι συγκεκριμένο στο μυαλό μου. Είμαι άνθρωπος που δεν λέει όχι, εξετάζει τα πάντα. Αν μπορώ να προσφέρω κάτι στα παιδιά, θα το σκεφτώ».

 

Δύο video με φάσεις του μεγάλου Νίκου Γκάλη