Ν. Κόκκαλης: «Ίσως είναι η τελευταία χρονιά που παίζω μπάσκετ»

Έχει διανύσει αρκετά… χιλιόμετρα στα παρκέ και στον αθλητισμό και πλέον οι σκέψεις περί αποχώρησης, έχουν αρχίσει να «τριβελίζουν» το μυαλό του Νίκου Κόκκαλη. Ο φόργουορντ του Αιγάλεω δεν το έκρυψε ότι «… ίσως είναι η τελευταία χρονιά που παίζω μπάσκετ», μιλώντας στην στην εκπομπή «Άκου τι έκανες» στο webradio της ΕΟΚ με τον Λεωνίδα Πιστιόλη και τον Κώστα Ζαφείρη. Δεν αναφέρθηκε, βέβαια μόνο στο δικό του μέλλον, αλλά και σ’ εκείνο του Αιγάλεω, ενόψει της τελευταίας αγωνιστικής και της διεκδίκησης της 4ης θέσης στον όμιλο.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για τη φετινή χρονιά του Αιγάλεω: «Το Αιγάλεω έχει μια πολύ μεγάλη ιστορία και ο σύλλογος και ο κόσμος του. Φέτος όλοι ήξεραν πάνω-κάτω ποιος θα είναι ο πρωταγωνιστής στην κατηγορία με το μπάτζετ που έχει και το πώς οργάνωσε το πρότζεκτ γύρω του κι αυτός είναι ο Πανιώνιος, οπότε δεν υπήρχε άλλη ομάδα που θα μπορούσε να κοιτάξει έστω «κλεφτά» την άνοδο. Εμείς κάναμε μια αρκετά καλή ομάδα, είχαμε στο ξεκίνημα κάποια ατυχή αποτελέσματα, με δύο εντός έδρας ήττες που θα μπορούσαμε να τις είχαμε αποφύγει. Μέσα στα Χριστούγεννα έγιναν κάποιες αλλαγές στο ρόστερ και ο στόχος ήταν λίγο πιο ξεκάθαρος να αποφύγουμε τα play-out, κάτι που έχουμε καταφέρει. Νομίζω είναι μια χρονιά επιτυχημένη για το Αιγάλεω και πιστεύω ότι είναι όλοι ικανοποιημένοι με αυτό».

Για τις αλλαγές που έκαναν τη χειμερινή περίοδο: «Όταν χάνεις τρεις παίκτες στην ουσία αποδυναμώνεται η ομάδα, αλλά καταφέραμε να το μετριάσουμε αυτό και να κάνουμε πολύ δυνατές νίκες και, μάλιστα, σε δύσκολες έδρες. Αυτό οφείλεται και στους παίκτες και στον προπονητή που ήρθε, όπου μας έβαλε σε ξεκάθαρους ρόλους και βοήθησε και εμένα και όλα τα παιδιά να κάνουμε αυτό που μπορούμε και να “ξεδιπλώσουμε” το ταλέντο μας».

Για την τελευταία αγωνιστική (01/04): «Εγώ είμαι γενικά ρεαλιστής σαν άνθρωπος. Πιστεύω ότι θα γίνουν τα πράγματα όπως πρέπει να γίνουν και θα τερματίσουν οι ομάδες εκεί που πρέπει. Δε νομίζω ότι το Φάληρο μπορεί να ηττηθεί απ’ την Πεύκη, βάσει δυναμικότητας των ομάδων. Το ματς με τον Έσπερο, πάντως, έχει κάποια σημασία για ‘μας, γιατί θέλουμε να κάνουμε καλύτερο ρεκόρ απ’ τον 1ο γύρο, κάτι που είχαμε συζητήσει απ’ τα Χριστούγεννα και το βάλαμε σαν στόχο. Δεν πιστεύω, όμως, ότι θα γίνουν κάποιες «τρελές» εκπλήξεις για να πάμε εμείς στην 4η θέση».

Για το αν σκέφτεται να σταματήσει το μπάσκετ: «Σκέφτομαι πολύ έντονα μήπως είναι η τελευταία μου χρονιά αυτή. Σε κάθε αθλητή αυτής της ηλικίας περνάει απ’ το μυαλό του και φέτος μού περνάει περισσότερο από κάθε άλλη χρονιά. Θα δούμε. Ευτυχώς έχω πολλά χρόνια που ασχολούμαι και με άλλα πράγματα εκτός του μπάσκετ και επίσης έχω κάποια καινούργια πρότζεκτ στο μυαλό μου, οπότε ίσως είναι μια καλή ευκαιρία να το δω διαφορετικά».