Αποτροπή και μόνο προκαλεί η είδηση ότι σε αγώνα μπάσκετ, στον οποίο συμμετείχαν και 15χρονα παιδιά μπήκε στο παρκέ άτομο και χτύπησε με σιδερογροθιά τον προπονητή της ομάδας, στέλνοντάς τον στο νοσοκομείο. Μία ενέργεια που δεν συνάδει με τον αθλητισμό, με το μήνυμα που όλοι θέλουμε να περάσουμε στα νέα παιδιά που θέλουμε ν΄ ασχοληθούν με τον αθλητισμό και δη το μπάσκετ. “Πειραιώτικο μπάσκετ ώρα μηδέν”, αναφέρει η ανακοίνωση του Παναιγινιακού με αφορμή τον τραυματισμό του προπονητή της ομάδας Δημήτρη Καρανδρέα, ενώ ο αντιπρόεδρος του συλλόγου Νίκος Μαρίνος μιλώντας στο infobasket.gr έκανε λόγο για “αιμορραγία του ελληνικού μπάσκετ” με αφορμή το συγκεκριμένο συμβάν.knuckle_duster

“Ο προπονητής είναι μέσα, έξω στα νοσοκομεία και περιμένει τώρα να τον δει και ο ιατροδικαστής”, ανέφερε ο αντιπρόεδρος του συλλόγου, που κι ο ίδιος φέρει χτυπήματα από τον δράστη. “Προσπάθησα να τον σταματήσω και μου επιτέθηκε και εμένα”, ανέφερε ο Νίκος Μαρίνος, δίχως να κρύψει την αγανάκτησή του για την αντιμετώπιση που τυγχάνει το ερασιτεχνικό μπάσκετ. “Δεν θέλω να πω πολλά για το συγκεκριμένο συμβάν, διότι είμαστε ακόμη στη φάση της διερεύνησής του από τις αρχές. Αλλά δεν μπορεί να χρειάζεσαι προστασία για να βγεις από την Αίγινα και να πας να παίξεις μπάσκετ στον Πειραιά. Είναι ανήκουστο… Περιμένουμε να δούμε τις αποφάσεις που θα πάρει η διοργανώτρια αρχή για το συμβάν. Δίχως αυτό να σημαίνει ότι επιδιώκουμε την τιμωρία του αντίπαλου σωματείου, παρότι δεν είμαστε και στο 100% ικανοποιημένοι από την εν γένει στάση τους”.

Ερωτηθείς για το εάν υπήρχαν ενδείξεις ή προηγούμενο και φτάσαμε στο συγκεκριμένο συμβάν, ο Νίκος Μαρίνης ανέφερε: “Ίσως και να υπήρχε κάποιο προηγούμενο. Εμείς βέβαια σαν σωματείο δεν είχαμε καταλάβει τίποτε. Υπήρχε κάποια φημολογία, αλλά δεν δώσαμε βάση. Πηγαίνουμε όλοι στους εκτός έδρας αγώνες και γνωρίζουμε ότι συνήθως θα βρούμε μία δυναμική ατμόσφαιρα, από κάποιους οπαδούς που θα φωνάξουν, ίσως να βρίσουν, αλλά ως εκεί. Αυτό που έγινε ήταν αδιανόητο. Για φανταστείτε να κρατούσε μαχαίρι το συγκεκριμένο άτομο. Θα μιλούσαμε για τραγωδία. Είμαστε συγκλονισμένοι από ότι συνέβη”. Στο γήπεδο, όπως τόνισε ο αντιπρόεδρος του Παναιγινιακού δεν υπήρχε αστυνομική δύναμη… “Έφυγαν με το τέλος της αναμέτρησης που είχε προηγηθεί για το γυναικείο πρωτάθλημα”…

“Πειραιώτικο Ερασιτεχνικό μπάσκετ Ώρα Μηδέν!”, λέει η ανακοίνωση του συλλόγου

Λίγες ώρες μετά το συμβάν ο Παναιγινιακός εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει: “Πειραιώτικο Ερασιτεχνικό μπάσκετ Ώρα Μηδέν! Σήμερα το παιχνίδι με τους Κυρίαρχους Παλαιάς Κοκκινιάς θα ήταν μια γιορτή για εμάς, καθώς για πρώτη φορά στην 12αδα του Ανδρικού μας τμήματος συμμετείχαν δύο παιδιά του παιδικού τμήματος. Ο 15χρονος Σπύρος Χρήστου και ο 13χρονος Βαγγέλης Στρατηγός. Αντί χαράς όμως, εισπράξαμε νοσοκομεία και αστυνομίες!

Η σημερινή άνανδρη δολοφονική επίθεση δεν αφορά μόνο το σωματείο μας αλλά ρίχνει μαύρη σκιά στο Πειραιώτικο Ερασιτεχνικό μπάσκετ.

Αν είναι δυνατόν ο οποιοσδήποτε να μπαίνει στον αγωνιστικό χώρο ενός γηπέδου και να επιτίθεται με μπουνιές και κλωτσιές στο αντίπαλο σωματείο και όλα μέλι γάλα. Εμείς στον Παναιγιναϊκό απερίφραστα καταδικάζουμε το σημερινό θλιβερό γεγονός και αισθανόμαστε θλίψη και ντροπή. Όσον αφορά τον δράστη και τον λόγο της επίθεσης περιμένουμε νεώτερα από την Αστυνομική έρευνα που είναι σε εξέλιξη.

Συνεχίζουμε προσηλωμένοι στον ένα και μοναδικό μας στόχο: Να παίζουν τα παιδιά από την Αίγινα μπάσκετ και να συναγωνίζονται στα ίσια, μέσα σε όλα τα γήπεδα με οποιονδήποτε αντίπαλο. Καλούμε την διοργανώτρια αρχή, ΕΣΚΑΝΑ, να αναλάβει τις ευθύνες της ώστε να ξαναγίνουν ασφαλή τα Πειραιώτικα γήπεδα και περιμένουμε την απόφαση της.

Ευχόμαστε περαστικά στον coach της ομάδας μας Δημήτρη Καρανδρέα και στον Αντιπρόεδρο και Έφορο της ομάδας μας Νίκο Μαρίνο. Το Δ.Σ”.