Ν. Μπουντούρης: “Γιατί όχι και άνοδος για την Ένωση Ιλίου;”…

Η Ένωση Ιλίου έδειξε το απόγευμα της Τετάρτης το κοινωνικό της πρόσωπο, με την διοργάνωση του φιλανθρωπικού αγώνα ανάμεσα στο Περιστέρι και τον Ίκαρο Καλλιθέας. Κρυφός πόθος της ομάδας, όμως είναι να δείξει και εντός του παρκέ, ένα πολύ καλό αγωνιστικό πρόσωπο, το οποίο θα της δώσει και την άνοδο!!! Κάτι που αποκάλυψε κι ο Νίκος Μπουντούρης, που τον τελευταίο καιρό ασχολείται με τα τμήματα υποδομής του συλλόγου, αλλά και βοηθά την ομάδα στο διοικητικό σκέλος. Ο παλαίμαχος διεθνής, λοιπόν, μιλώντας στον Sentra 103,3 προέβη στην αποκάλυψη του “κρυφού πόθου” των ιθυνόντων στην Ένωση Ιλίου.

“Η ομάδα έχει μια συνεχή και συνεπή παρουσία και στις τοπικές κατηγορίες αλλά και στην τρίτη εθνική φέτος, με βλέψεις ίσως και για άνοδο”, δήλωσε ο Μπουντούρης, που πάντως προτίμησε να επικεντρωθεί σ’ αυτή τη ραδιοφωνική του συνέντευξη περισσότερο στο κοινωνικό πρόσωπο που έδειξε η Ένωση με την διεξαγωγή του συγκεκριμένου φιλικού.
“Ήταν μια πρωτοβουλία της ένωσης Ιλίου, με την οποία έχω τη χαρά να συνεργάζομαι εδώ και 5-6 μήνες. Η χθεσινή ήταν η δεύτερη εκδήλωση που κάνουμε. Η πρώτη ήταν ένα φιλικό στο οποίο είχαμε παίξει με τους Έλληνες βετεράνους καλαθοσφαιριστές, για το “Χαμόγελο Του Παιδιού”. Καλέσαμε χθες λοιπόν δύο ομάδες της Α1, το Περιστέρι που είναι και γείτονες και τον Ίκαρο Καλλιθέας για αυτό το φιλικό και οι ομάδες ανταποκρίθηκαν άμεσα στην πρόσκλησή μας. Η εκδήλωση έγινε υπό την αιγίδα της ελληνικής αντικαρκινικής εταιρίας και του Υπουργείου Υγείας και τα έσοδα πήγαν στον αγώνα κατά του καρκίνου. Εμείς δίνουμε ένα μήνυμα προσφοράς και στα παιδιά μας που είναι κύριο μέλημά μας, αλλά και γενικά στην κοινωνία”.

Φυσικά όπως τόνισε σ’ αυτή την προσπάθεια υπήρχε κι η αμέριστη συμπαράσταση του Δήμου. “Ο Δήμαρχος, ο κ. Ζανέτος, είναι πάντα κοντά μας. Η πρωτοβουλία ήταν της ένωσης Ιλίου, αλλά η οργάνωση έγινε από τον Βαγγέλη Αυγουλά, ο οποίος είναι αντιδήμαρχος. Επίσης κοντά μας είναι και η τοπική κοινωνία και όλος ο κόσμος που ήρθε να δει το παιχνίδι, το οποίο το ευχαριστηθήκαμε και μπασκετικά, αλλά το σημαντικό είναι ότι ήμασταν όλοι εκεί.”

Τέλος αναφέρθηκε και στην κρίση που υπάρχει στο ελληνικό μπάσκετ, τονίζοντας ωστόσο, ότι μέσα απ’ αυτή την κατάσταση ενδεχομένως μπορεί να βγει κάτι καλό.
“Σίγουρα υπάρχει γενικά κρίση κι αυτό σημαίνει ότι υπάρχουν και οικονομικά προβλήματα . Αλλά, ίσως μέσα στην κρίση να υπάρχει χώρος για καινούρια παιδιά. Οι ομάδες αναγκαστικά στρέφονται στους νέους, ξεκινώντας από τις ακαδημίες. Βλέπω όμως ότι και στις ομάδες της Α1 συμμετέχουν όλο και περισσότερα νέα παιδιά και αυτό είναι πολύ καλό. Οπότε μέσα από την κρίση μπορεί να βγει κάτι θετικό, να χτιστεί μια βάση. Νομίζω ότι μέσα σε όλη αυτή την μουντή κατάσταση που επικρατεί στην κοινωνία, το να πηγαίνει κάποιος στο γήπεδο και να βλέπει ένα παιχνίδι χωρίς βία βέβαια είναι μια πολύ καλή επένδυση για την καθημερινότητά του. Θεωρώ ότι δεν είναι ιδιαίτερα υψηλό το κόστος να πληρώσεις ένα εισιτήριο και να περάσεις τρεις ώρες όμορφα με την οικογένειά σου. Αλλά θα πρέπει να κρατήσουμε τις οικογένειες στο γήπεδο. Θα είναι πάντως κάτι καινούριο, κάτι φρέσκο το καινούριο πρωτάθλημα κι ας ελπίσουμε ότι θα στρέψουν οι ομάδες το βλέμμα τους στις ακαδημίες. Ο Αργύρης Πεδουλάκης που μίλησα χθες, μου είπε ότι θέλει να βάλει 19χρονα παιδιά και στη συνέχεια και 17χρονα παιδιά να παίξουν και αυτό είναι ένα παράδειγμα που θα πρέπει να ακολουθήσουν κι άλλοι. Έχουμε περάσει κι εμείς από την εποχή του εντυπωσιασμού, όπως περνάνε και οι γείτονες αυτή τη στιγμή, απλά ίσως να έπρεπε να είχαμε παντρέψει τον εντυπωσιασμό με την ουσία λίγο νωρίτερα. Όμως και τώρα δεν είναι αργά, καθώς ο αθλητισμός πάντα και σε πολύ δύσκολες κοινωνικά στιγμές, ακόμα και σε πολέμους, ο αθλητισμός έχει βοηθήσει όντας μία διέξοδος.”