Ν. Οικονόμου: “Υπάρχουν απίστευτες καταστάσεις στο ελληνικό μπάσκετ”

Για απίστευτες καταστάσεις που επικρατούν στο ελληνικό μπάσκετ έκανε λόγο ο προπονητής του Ιωνικού ΝΦ Νίκος Οικονόμου, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Sentra 103,3. Ο κόουτς της ομάδας της Νέας Φιλαδέλφειας κληθείς να σχολιάσει το αγωνιστικό προφίλ του ελληνικού μπάσκετ, με το μπάσκετ δύο ταχυτήτων, δεν έκρυψε τον προβληματισμό του, βλέποντας ομάδες να συνεχίζουν ν’ αγωνίζονται δίχως κυρώσεις, παρότι χρωστούν και… της Μιχαλούς!

“Υπάρχουν καταστάσεις οι οποίες είναι απίστευτες. Δεν ξέρω ποιοι είναι οι υπεύθυνοι να τις κοιτάξουν, αλλά πρέπει να πω ότι υπάρχουν παιδιά που παίζουν σε ομάδες που παίρνουν δυο μήνες μισθούς όλο το χρόνο, ένα μήνα, τρεις μήνες και παρ όλα αυτά συνεχίζουν να υπάρχουν αυτές οι ομάδες”, δήλωσε ο Νίκος Οικονόμου, κάνοντας και συγκρίσεις με τις εικόνες που έχει ο ίδιος απ’ το εξωτερικό όπου είχε αγωνιστεί.

“Θυμάμαι η Κίντερ Μπολόνια έπεσε κατηγορία γιατί χρωστούσε σε έναν παίκτη. Εδώ δεν ξέρω πως λειτουργούν αυτά τα πράγματα και δεν μπορώ να το καταλάβω. Πως γίνεται ένας άνθρωπος να κάνει συμφωνία με έναν παίκτη και να μην πληρώνεται ο παίκτης, ούτε οι προπονητές και να συνεχίζει αυτή η ομάδα να υπάρχει και να παίρνουν χαρτιά και γενικότερα να συνεχίζει στο πρωτάθλημα; Αλήθεια δεν ξέρω πως γίνεται αυτό το πράγμα στην Ελλάδα. Δεν μπορώ να το συνειδητοποιήσω αυτό και με προβληματίζει πάρα πολύ”, κατέληξε ο Οικονόμου, επισημαίνοντας ότι “… δεν βλέπω να αλλάζει κάτι πάντως”.