Ν. Πενταζίδης: «Χρονιά σταθερότητας για την Καβάλα, που είναι ομάδα με βάσεις»…

«Ήρθαμε για να μείνουμε», λέει ο προπονητής της Καβάλας Νίκος Πενταζίδης αναφορικά με την πορεία της ομάδας, αλλά δεν κρύβει ότι στόχος όλων στο σύλλογο είναι να γίνει το βήμα παραπάνω. Βήμα, όμως που θα γίνει με προσοχή, όπως αποκάλυψε μιλώντας στο WebRadio της ΕΟΚ.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Έλληνας προπονητής:
Για το αν η πορεία της Καβάλας αποτελεί έκπληξη: «Όταν ξεκινήσαμε το σχεδιασμό της ομάδας και με βάση το μπάτζετ είπαμε ότι πρωταρχικός στόχος ήταν η παραμονή στην κατηγορία. Κάναμε μια πολύ καλή επιλογή στην περίπτωση του Αμερικάνου, υπάρχει ένα καλό κλίμα, ρισκάραμε με το ότι πήραμε κάποια νέα παιδιά από Β’ και Γ’ Εθνική. Όλα τα παιδιά που αποκτήσαμε μας βγήκανε και θεωρώ πως ήμασταν τυχεροί σε αυτό το κομμάτι».

Για τον κόσμο της Καβάλας: «Ο κόσμος απ’ την Α1 έχει κάποιες εμπειρίες, έχει συνηθίσει να βλέπει ματς δυναμικά και ενδιαφέροντα. Τα τελευταία χρόνια που είμαστε μεταξύ Β’ και Α2 είναι κάτι που προσπαθούμε να προσαρμοστούμε σε αυτό. Κάναμε έναν σχεδιασμό όταν ήρθα στην ομάδα στη Β’ Εθνική πριν 2 χρόνια, θέλαμε η ομάδα να ανέβει στην Α1 τα επόμενα 3-4 χρόνια. Αφού κάναμε την πρώτη χρονιά που ανεβήκαμε τη Β’ Εθνική, τη 2η ήρθε ο κορονοϊός και φέτος είναι μια χρονιά σταθερότητας, που δείχνει ότι ήρθαμε για να μείνουμε και από ‘κει και πέρα θα δούμε τι παραπάνω μπορούμε να κάνουμε».

Για την αλλαγή της ομάδας συγκριτικά με την περσινή χρονιά: «Πέρυσι ήταν μια ιδιαίτερη χρονιά για όλους. Κατεβήκαμε στο πρωτάθλημα σχετικά αργά, αλλά κάναμε μια προσπάθεια και στο τέλος δώσαμε την ευκαιρία σε κάποια παιδιά από το παιδικό να αγωνιστούν στην ομάδα. Φέτος θεωρώ ότι όσο περνάει ο καιρός γινόμαστε πιο έμπειροι και εγώ και η διοίκηση σχετικά με τις απαιτήσεις της κατηγορίας και προσπαθούμε να προσαρμοστούμε. Παρ’ ό,τι “χτίσαμε” την ομάδα μέσα σε 10 μέρες, θέλει τύχη και εμπειρία. Πήραμε παιδιά που κοιτούσα πρώτα τον χαρακτήρα και μετά το αγωνιστικό, γιατί τα παιδιά που έχουν όρεξη να δουλέψουν μπορούν να παίξουν μπάσκετ. Η ομάδα δείχνει ότι έχει βάσεις και έτσι θέλουμε να συνεχίσουμε».

Για το αν υπάρχουν ταλέντα στην Καβάλα: «Υπάρχουν κάποια ταλέντα, αλλά όταν γίνονται 18 χρονών και είναι καλοί μαθητές φεύγουν γιατί σπουδάζουν, όπως ο Τσάμης που πήγε στον Ολυμπιακό και τώρα στην Ερυθραία. Όταν τα παιδιά ενηλικιώνονται, δε μπορούμε να τα κρατήσουμε στην Καβάλα. Συνήθως ή κάποια μεγάλη ομάδα θα τους αποκτήσει, ή θα φύγουν για να σπουδάσουν. Αυτή είναι η διαφορά μιας επαρχιακής χώρας με την Αθήνα».

Για το επερχόμενο παιχνίδι με τον Χαρίλαο Τρικούπη: «Είπαμε και με τα παιδιά πως από ‘δω και πέρα πρέπει να το χαρούμε. Έχουμε μια διαφορά ασφαλείας από τα play-out και θα πλέον θα παίξουμε ελεύθερα και θα διεκδικήσουμε ό,τι παραπάνω μπορούμε. Είμαστε μια ομάδα που αγωνιστικά είμαστε σε καλό timing και αυτή η σειρά αγώνων που ακολουθεί είναι ματς που πρέπει να τα χαρούμε. Βλέπουμε το κάθε παιχνίδι μεμονωμένα και εστιάζουμε σε αυτό».

Για το «σπάσιμο» του αήττητου της Καρδίτσας: «Ήταν μια νίκη ψυχολογίας. Ήταν σημαντική, γιατί στο 23’ τραυματίστηκε ο Αμερικάνος, ωστόσο τα παιδιά βγάλανε χαρακτήρα και παλέψανε στο παρκέ και ήταν ένα ματς που μας έδωσε αυτοπεποίθηση και κουράγιο. Το χαρήκαμε χωρίς να κάνουμε μελλοντικές βλέψεις για κάτι παραπάνω».