Ν. Χαρδαλιάς: “Η έξαρση της πανδημίας προέκυπτε και από την ιχνηλάτηση στην αθλητική δραστηριότητα”

Έσβησαν τα όνειρα όλων όσοι περίμεναν ν’ ακούσουν για επανεκκίνηση του αθλητισμού, μετά και την ενημέρωση που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 29/1 από τους Άδωνι Γεωργιάδη, Νίκο Χαρδαλιά, αλλά και την καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου. Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, επέρριψε ένα μερίδιο ευθύνης στην έξαρση της πανδημίας και στις αθλητικές δραστηριότητες!!!

Όπως τόνισε κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού στην Ελλάδα απαντώντας σε ερώτηση που αφορούσε τα μικρά παιδιά και τις πολλές ώρες μπροστά στην οθόνη, αλλά και στο εάν είναι εφικτό να επιστρέψουν στα γήπεδα για προπονήσεις, μιας και έχουν επιστρέψει και στα σχολεία, σχολίασε ότι “… θα πρέπει να σημειώσω ότι σε περιπτώσεις που είχαμε μεγάλους πολλαπλασιασμούς και έξαρση της πανδημίας, μέσα στους κορυφαίους 4-5 λόγους που προέκυπτε από την ιχνηλάτηση δυστυχώς ήταν και η αθλητική δραστηριότητα, είτε σε ανοιχτές είτε σε κλειστές δομές. Μάλιστα, σε ηλικίες 17-18 έτη κατά μέσο όρο”!

Από την πλευρά της καθηγήτρια Παιδιατρικής και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Βάνα Παπαευαγγέλου δήλωσε για το ίδιο θέμα. “Είναι πολύ εύλογο το ερώτημα. Μας προβληματίζει η καθιστική ζωή των παιδιών και είμαστε πολύ χαρούμενοι που γυρνάνε στα σχολεία. Νομίζω ότι είναι ακόμα νωρίς να μιλάμε για άνοιγμα των κλειστών χώρων των αθλητικών κέντρων. Γιατί δεν φοράμε μάσκα και ερχόμαστε πολύ κοντά σε επαφή με τους συναθλητές μας. Επίσης είναι πολύ τεκμηριωμένο ότι η μπάλα αποτελεί ένα πολύ καλό μεταφορικό μέσο. Είναι όμως κάτι που το έχουμε πολύ μέσα στο μυαλό μας και σίγουρα με την πρώτη ευκαιρία θα οδηγήσουμε τα παιδιά μας στα γήπεδα για να αθληθούν και να είναι πιο ευτυχισμένα”.