Ξεκίνημα με Πύρρειο νίκη-θρίλερ η Εθνική (+vd)

Με νίκη επί της Κροατίας (87-85) και μία ατυχία άρχισε η Εθνική ανδρών τους αγώνες προετοιμασίας στο τουρνουά του Στρασβούργου, στο ντεμπούτο του Αντρέα Τρινκιέρι στον ελληνικό πάγκο. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα πήρε τη νίκη σε ένα δραματικό παιχνίδι που κρίθηκε με φόλοου του Πρίντεζη λίγο πριν ηχήσει η κόρνα της γραμματείας, ωστόσο είδε τον Κώστα Καϊμακόγλου να αποχωρεί με σπασμένη μύτη, ύστερα από σύγκρουση που είχε με τον Μπογκντάνοβιτς.

Πρώτος σκόρερ της Εθνικής ήταν ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης (16π.), ενώ άλλοι τρεις παίκτες είχαν διψήφιο αριθμό πόντων, απόντος του Βασίλη Σπανούλη, ο οποίος δεν αγωνίστηκε λόγω ενοχλήσεων στη μέση. Ο δεύτερος αντίπαλος της Ελλάδας στο τουρνουά του Στρασβούργου θα είναι αύριο (10/8) η Γερμανία.

Οσον αφορά τον αγώνα, η ελληνική ομάδα είχε συνεχώς το προβάδισμα στο σκορ, το οποίο έφτασε και τη διψήφια διαφορά στο τέταρτο δεκάλεπτο. Ωστόσο στο φινάλε χρειάστηκε το καλάθι του Πρίντεζη για να καταβάλει την Κροατία, που είχε ισοφαρίσει στα 7” με το τρίποντο του Μπογκντάνοβιτς.

* Οι διαιτητές που σφύριξαν στον αγώνα Ελλάδα – Κροατία (κάτι που θα γίνει και στους άλλους αγώνες του τουρνουά) ήταν έξι. Τρεις στο πρώτο ημίχρονο και τρεις διαφορετικοί στο δεύτερο. Κι αυτό στο πλαίσιο ενός σεμιναρίου διαιτητών Ευρωλίγκας που πραγματοποιείται στο Στρασβούργο. Το παρών σε αυτό δίνει και ο Παναγιώτης Αναστόπουλος.

ΕΛΛΑΔΑ-ΚΡΟΑΤΙΑ 87-85
ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 17-16, 43-42, 70-60, 87-85
ΕΛΛΑΔΑ: Ζήσης 6 (6ασ.), Παπανικολάου 4, Βουγιούκας 13, Μπράμος 13 (2), Πρίντεζης 14, Βασιλειάδης, Περπέρογλου 3, Φώτσης 9 (2τρ., 8ρ.), Μαυροκεφαλίδης 16 (2), Καϊμακόγλου, Σλούκας 4, Καββαδάς 2, Κατσίβελης 3 (1).
ΚΡΟΑΤΙΑ: Τόμιτς 6, Μπογκντάνοβιτς 25 (4), Τόμας 15 (1), Ούκιτς 14 (2τρ., 3κλ.), Μάρκοτα 4 (8ρ.), Αντριτς 2, Ντρέιπερ 6, Ρούντεζ, Σιμόν 9 (2), Ντέλας 2, Ζόριτς 2.