Ξεκινά το “μοντάρισμα” της εθνικής

Η απουσία των τριών βασικών “κομματιών” της εθνικής ομάδας, σε συνδυασμό με τον λίγο χρόνο ξεκούραση που είχαν οι διεθνείς που αγωνίζονταν στο ελληνικό πρωτάθλημα αποτελούν τους… μεγάλους “πονοκεφάλους” για τον ομοσπονδιακό προπονητή Ηλία Ζούρο, όπως αποκάλυψε ο ίδιος μιλώντας στους Λιθουανούς δημοσιογράφους, οι οποίοι και φρόντισαν να τον “περικυκλώσουν” μόλις πάτησε το πόδι του επί λιθουανικού εδάφους! Ο Έλληνας τεχνικός θα έχει τη δυνατότητα να δει την εθνική εν δράσει το απόγευμα του Σαββάτου, αλλά οι απουσίες των Ζήση, Φώτση και Μπουρούση δεν του επιτρέπουν να βγάλει και πολλά (και κυρίως ασφαλή) συμπεράσματα…
“Μας λείπουν τρεις σημαντικοί παίκτες λόγω της συμμετοχής τους στους τελικούς του ιταλικού πρωταθλήματος, ενώ δυστυχώς και στην Ελλάδα το πρωτάθλημα άργησε να τελειώσει κι έτσι οι παίκτες δεν είχαν χρόνο να ξεκουραστούν. Κατά συνέπεια έχουμε κάνει μόλις πέντε προπονήσεις και είναι δύσκολο να παρουσιαστούμε έτοιμοι στο Κάουνας, αλλά θα έχουμε την ευκαιρία να δουλέψουμε και να τσεκάρουμε τους παίκτες”, σχολίασε ο Ζούρος και πρόσθεσε: “Η προετοιμασία μας μοιάζει με αυτή στο ΝΒΑ, αφού θα πρέπει να περάσουμε την αγωνιστική μας φιλοσοφία πολύ γρήγορα. Τα φιλικά θα είναι σαν προπονήσεις για μας, καθώς θα προσπαθήσουμε μέσα από αυτά να μάθουμε κάποια πράγματα σε άμυνα και επίθεση. Ελπίζουμε να είμαστε έτοιμοι στο Καράκας”.
Αναφερόμενος στο επίπεδο του Προολυμπιακού Τουρνουά σχολίασε: Είναι μία δύσκολη διοργάνωση. Συμμετέχουν δυνατές ομάδες και δεν είμαι σίγουρος αν όλα είναι καλά στο Καράκας. Ελπίζω η ομάδα μου να καταφέρει και να πάρει την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Εύχομαι το ίδιο και για τους Λιθουανούς, γιατί εργάστηκα στη χώρα και όλοι μου φέρθηκαν πολύ καλά. Ακόμη και τώρα έχω καλούς φίλους εδώ κι εξακολουθώ να αγαπώ τη Λιθουανία”.
Κλήθηκε φυσικά να σχολιάσει και τις απουσίες της εθνικής ομάδας: “Ο Σοφοκλής Σχορτσανίτης έκανε επέμβαση, όπως ο Κώστας Κουφός και ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης. Δεν ήταν σε θέση να βοηθήσουν την ομάδα. Αν ένας παίκτης είναι υγιής, είναι φυσιολογικό να κληθεί. Πάντα θέλουμε να έχουμε τους πιο δυνατούς παίκτες”.
Την ίδια ώρα, βέβαια κι ο Γιώργος Πρίντεζης βρέθηκε στο επίκεντρο με τους Λιθουανούς ν’ αναφέρουν ότι ο διεθνής άσος του Ολυμπιακού βρίσκεται στο στόχαστρο του ΝΒΑ και τον “ερυθρόλευκο” να σχολιάζει ότι “… ας μιλήσουν πρώτα με τον Ολυμπιακό. Το ΝΒΑ είναι μία μεγάλη πρόκληση, αλλά δεν γνωρίζω πότε θα παίξω εκεί. Θ’ ακούσω πρώτα την προσφορά της ομάδας και μετά θ’ αποφασίσω, που θ’ αγωνίζομαι τη νέα περίοδο”…