“Ξεσηκωμός” για το 2ο τουρνουά Κένταυρος 2012

Το έναυσμα για την διεξαγωγή του 2ου τουρνουά μπάσκετ “Κένταυρος 2012” έχει ήδη δοθεί. Κι οι πρώτες ενδείξεις είναι πως η συμμετοχή στο τουρνουά που διοργανώνει η 3Wins στο Πήλιο (γήπεδο Πορταριάς) και τον Βόλο (στο ΕΑΚ) – στο διάστημα από 17 Απριλίου έως 20 Απριλίου – θα είναι κάτι παραπάνω από επιτυχημένο. Άλλωστε έως τώρα έχουν δηλώσει συμμετοχή περισσότερες από 10 ομάδες κι οι προβλέψεις των διοργανωτών είναι ότι απ’ τις εγκαταστάσεις όπου θα φιλοξενηθεί το 2ο τουρνουά θα περάσουν περισσότερα από 300 αγόρια και κορίτσια που έχουν γεννηθεί απ’ το 1998 έως το 2001!!!

Στόχος του τουρνουά είναι να δοθεί η δυνατότητα στους μικρούς αθλητές να συνυπάρξουν φιλικά σε ένα τουρνουά με νικητή το μπάσκετ, ν’ αποκτήσουν εμπειρίες αγώνων και παράλληλα να ξεδιπλώσουν το ταλέντο τους μπροστά σε επώνυμους ανθρώπους του μπάσκετ που θα παρακολουθήσουν από κοντά το τουρνουά με σκοπό την προώθηση κάποιων εξ αυτών των αθλητών σε μεγάλες ομάδες.

Μάλιστα ένας απ’ τους βασικούς κανόνες του τουρνουά είναι η απαγόρευση της άμυνας ζώνης, το zone press με παγίδες, καθώς και οποιαδήποτε παραλλαγή της! Όπως μάλιστα τονίζουν οι διοργανωτές εάν διαπιστωθεί κάτι τέτοιο, τότε οι διαιτητές μπορούν να διακόψουν τον αγώνα σε βάρος της ομάδας που εφαρμόζει τέτοιου είδους αμυντική τακτική.