Ξουρίδας: «Η σωτηρία είναι σχεδόν εξασφαλισμένη»

Ο στόχος της σωτηρίας μπορεί να μην εξασφαλίστηκε μαθηματικά για τον Ερμή Λαγκαδά ωστόσο για να κινδυνεύσει  θα πρέπει να ηττηθεί και στα τέσσερα παιχνίδια που απομένουν και αντίστοιχα το Ηράκλειο να κάνει ισάριθμες νίκες και ο ΟΦΗ τρεις.
Βέβαια, η αισιοδοξία στον Λαγκαδά έχει φτάσει στα ύψη καθώς οι “”πράσινοι έχουν ένα σερί εξαιρετικών εμφανίσεων με πέντε νίκες στα τελευταία εφτά παιχνίδια (οριακές ήττες από Κηφισιά και Λευκάδα).

Μετά και την άνετη νίκη κόντρα στο Παγκράτι (που αγωνίστηκε με πολλές και σημαντικές απουσίες) η ομάδα βρίσκεται στην 9η θέση με ένα μόλις βαθμό διαφορά από την 8η που φαντάζει εφικτή με βάση και το πρόγραμμα που ακολουθεί. Άπαντες στον Ερμή παραμένουν συγκεντρωμένοι ενώ μεγάλη ικανοποίηση έχει φέρει η παρουσία των νεαρών της ομάδας (Πλιούκας, Ιωακειμίδης, Καμαριώτης).

Στο παιχνίδι του Σαββάτου (μπροστά σε 300 φίλους της ομάδας) κορυφαίος ήταν και πάλι ο Γιώργος Αναγνωστόπουλος, ο οποίος ανέβηκε και στην 1η θέση του πίνακα των σκόρερ της Α2  ενώ για άλλο ένα παιχνίδι ο Θανάσης Ιωακειμίδης (21 ετών) κατεύθυνε μαεστρικά την ομάδα δείχνοντας εξαιρετικά στοιχεία ωριμότητας.

Ο Τάξης Ξουρίδας μίλησε μετά το τέλος του αγώνα δίνοντας συγχαρητήρια στα νεαρά παιδιά αλλά και τον Λιόγα, έκανε ειδική μνεία στους Παρίτσι και Αναγνωστόπουλο, ενώ ευχήθηκε στο Παγκράτι να ανέβει ξανά στην Α1:
«Στο 1ο ημίχρονο είχαμε εξαιρετική εικόνα. Στο 3ο δεκάλεπτο χαλαρώσαμε και το Παγκράτι παρά τις ελλείψεις του έδειξε πολύ καλά σημάδια αγωνιζόμενο με αρκετά νέα παιδιά (Κοκορόγιαννης, Δερμιτζάκης). Στο τέλος δείξαμε σοβαρότητα και πήραμε εύκολα τη νίκη.

Συγχαρητήρια στα νέα παιδιά που αγωνίστηκαν σήμερα και από τις 2 ομάδες. Οφείλω ωστόσο να συγχαρώ και τον κο Λιόγα για την εικόνα που παρουσιάζει η ομάδα του παρά τις απουσίες όπως και για το θαύμα που πέτυχε με το Παγκράτι ιδίως την περσινή χρονιά. Είναι ιστορικό σωματείο το Παγκράτι με πιστούς και πολλούς φίλους και ελπίζω κάποια στιγμή να μπορέσει να επιστρέψει στην Α1. Η ομάδα μας είναι σε πολύ καλή κατάσταση και πλέον η σωτηρία είναι σχεδόν εξασφαλισμένη. Θέλουμε όμως να συνεχίσουμε να δίνουμε χαρά στον κόσμο μας που και πάλι έδωσε βροντερό παρών. ‘Εχουμε μπροστά μας 4 παιχνίδια και θα επιδιώξουμε το μέγιστο δυνατό. Στα επόμενα 2 ματς (Λαύριο εκτός, Φιλαθλητικός εντός) θα έχουμε κι ένα επιπλέον κίνητρο καθώς η ομάδα μας στα αντίστοιχα παιχνίδια του 1ου γύρου ηττήθηκε με βαριές ήττες (από Λαύριο 70 – 87 εντός, από Φιλαθλητικό 107 – 66 εκτός).

Κλείνοντας θέλω να κάνω ειδική μνεία στον αρχηγό της ομάδας μας Μπάμπη Παρίτση ο οποίος αγωνίζεται εδώ και 1 μήνα χωρίς προπόνηση και με έντονους πόνους κάνοντας μεγάλη υπομονή και σφίγγοντας τα δόντια για το καλό της ομάδας. Σήμερα ήταν και πάλι καταπληκτικός. Ο Μπάμπης (Παρίτσης) αλλά και ο Γιώργος (Αναγνωστόπουλος) αποτελούν μεγάλους δασκάλους για τα πολλά και ταλαντούχα νέα παιδιά που βρίσκονται στον Ερμή.