Οικονομάκης: «Ομάδα μπάσκετ ή φόρμουλα ένα;»

Οταν πήγε στην ΑΕΚ, ο Κώστας Οικονομάκης γνώριζε ότι κρατούσε στα χέρια του μία… καυτή πατάτα. Αυτό που δεν περίμενε ήταν ότι θα “καεί” τόσο γρήγορα, χωρίς καν να του δοθεί η ευκαιρία να δουλέψει πάνω στην ομάδα που ουσιαστικά “χτίστηκε” τμηματικά μέσα σε μία εβδομάδα, δύο μέρες πριν από την έναρξη του πρωταθλήματος!

Εξ’ ου λοιπόν και η πικρία που “έβγαλε” μέσω δηλώσεων που έκανε στο infobasket, λιγότερο από δύο 24ωρα μετά τη λύση της συνεργασίας του με τον “δικέφαλο”…

«Τα γεγονότα που έλαβαν χώρα στη Ζωφριά δεν τιμούν κανένα. Ενημερώθηκα τηλεφωνικά από τον πρόεδρο για τη λήξη της συνεργασίας μας, τρεις ώρες πριν από την προπόνηση και χωρίς να έχει ενημερωθεί η υπόλοιπη διοίκηση.

Επικοινώνησα τηλεφωνικά με κάποια μέλη από το Δ.Σ, οι οποίοι άκουσαν με έκπληξη το συμβάν, εξέφρασαν τη στήριξή τους και μου δήλωσαν να πάω στο γήπεδο» τόνισε ο Κώστας Οικονομάκης, εξηγώντας εν συνεχεία ποιοι ήταν οι λόγοι για τους οποίους ενημερώθηκε ότι αντικαταστάθηκε από τον Δημήτρη Λιόγα.

«Οι λόγοι είναι οι εξής δύο: Πρώτον επειδή οι δηλώσεις που έκανα στα μπλογκ για την προσθήκη παικτών “έβγαζαν ηττοπάθεια” και δεύτερον -και ακόμα χειρότερο- διότι δεν είχα καλές σχέσεις με τους παίκτες μου, πράγμα που είναι αστείο.

Η αλήθεια είναι ότι ως προπονητής της ΑΕΚ έκανα δύο… ρεκόρ. Το πρώτο είναι ότι η ομάδα μαζεύτηκε την Πέμπτη -χωρίς τους Κούρτη και Δέσπο- και το Σάββατο κερδίσαμε τον Αρκαδικό και το δεύτερο είναι ότι έχασα τη θέση μου λόγω του καινούργιου χορηγού που ήθελε να επιβάλλει το δικό της προπονητή.

Η ερώτηση που θέλω να κάνω είναι αν η ΑΕΚ είναι ομάδα μπάσκετ ή φόρμουλα 1, όπου εκεί αποφασίζουν οι σπόνσορες για τους προπονητές…».

Τέλος, ο Κώστας Οικονομάκης ευχαρίστησε τους παίκτες και τον κόσμο της ΑΕΚ για τη στήριξη του, αλλά και όσους πίστεψαν σε αυτόν… «Θέλω να ευχηθώ καλή δύναμη στους παίκτες και να ευχαριστήσω τον κόσμο για την απίστευτη συμπαράσταση που μας έδειξε στα τρία παιχνίδια που ήμουν προπονητής της ΑΕΚ. Τέλος, να ευχαριστήσω όσους με πιστέψανε και εύχομαι στην ΑΕΚ μια πολύ καλή πορεία στο πρωτάθλημα».