Οικονόμου: ««Έχουμε πολύ δύσκολο έργο»

oikonomoy-nikosΟι Ικαροι παλεύουν με αξιώσεις για την παραμονή τους στην κατηγορία, έπειτα και από το σημαντικό “διπλό” στο Ιβανώφειο. Ο Νίκος Οικονόμου μίλησε για τη νίκη της ομάδας του αλλά και τον στόχο της παραμονής, αναφέρθηκε στη φυγή των δύο παικτών (σ.σ. Κίντερ και Λυμπερόπουλου), ενώ σχολίασε και την παραμονή του στον «κυανοκίτρινο» πάγκο.

Για τον αγώνα με τον Ηρακλή και τα επόμενα ματς πρωταθλήματος:

«Ήταν ένα σημαντικό αποτέλεσμα για τους Ικάρους, αυτό το διπλό μέσα στο Ιβανώφειο. Εμείς μετά την ήττα από τον Φιλαθλητικό και έτσι όπως αυτή ήρθε, έπρεπε να πάμε στην Θεσσαλονίκη και να κερδίσουμε, πράγμα που καταφέραμε, έστω και στο τέλος. Το σημαντικό είναι ότι η ομάδα παλεύει όλα τα παιχνίδια και αυτό φέρνει αποτελέσματα. Μόνο η ΑΕΚ και εμείς περάσαμε μέσα από την Θεσσαλονίκη και αυτό λέει κάτι. Και ο Ηρακλής και το Ψυχικό, που είναι πιο καλές ομάδες κερδίζουν αγώνες στο τέλος, αυτό δεν σημαίνει κάτι αρνητικό. Στον αγώνα με την Βέροια έχουμε και πάλι την τύχη στα χέρια μας».

Για την υπόθεση παραμονή:

«Έχουμε πολύ δύσκολο έργο, είμαστε νεανική ομάδα χωρίς εμπειρίες και πολλές φορές οι απειρία στοιχίζει. Στόχος πέρα από την παραμονή, είναι να πάρουν παραστάσεις όλα τα παιδιά σε αυτό το επίπεδο αλλά να βγουν και νέοι αθλητές. Ήδη έχουν περισσότερο χρόνο συμμετοχής και Σερραίοι και θεωρώ στο τέλος, ο εγωισμός και το παθός όλων των παικτών θα λειτουργήσει θετικά για να πετύχουμε τον στόχο μας».

Για τους δυο παίκτες που αποχωρήσαν και τους δυο νέους που ήρθαν:

«Η φυγή του Κίντερ ήταν καθαρά δίκη του απόφαση. Βρήκε δουλειά έκτος μπάσκετ και ζήτησε να αποχωρήσει. Αυτό μας ήρθε κάπως ξαφνικό, διότι η ομάδα τον χρειαζόταν και μέχρι τελευταία στιγμή, ο παίκτης έπαιξε και μας βοήθησε. Όσον αφόρα την αποχώρηση Λυμπερόπουλου, αυτή ήταν εισήγηση δική μου, που το διοικητικό συμβούλιο σεβάστηκε και έκανε πράξη. Από εκεί και πέρα προχωράμε όπως είμαστε, συν τα δυο νέα παιδιά 15 ετών (Κώστας Βουρλίδας & Τάσος Φραγκούλης), που προωθήθηκαν από τις ακαδημίες και μπαίνουν σιγά-σιγά στο κλίμα των προπονήσεων της μεγάλης ομάδας. Αυτός είναι ο επόμενος στόχος πέρα από την παραμονή του συλλόγου, η ανάπτυξη των παιδιών από τις ακαδημίες. Δεν είναι εύκολο, αλλά δουλεύουμε σκληρά όλοι και του χρόνου θα είμαστε πιο οργανωμένοι στο κομμάτι αυτό».

Σχετικά με την παραμονή του στο τιμόνι των Ίκαρων:

«Γνωρίζω πολύ καλά, την προσπάθεια και τον κόπο των ανθρώπων της διοίκησης, με έχουν αγκαλιάσει και στηρίζουν το φετινό εγχείρημα και ιδίως ο πρόεδρος ο κ. Άρης Αθανασιάδης. Έχουν δώσει και την ψυχή τους για τους Ικάρους, όχι μόνο φέτος αλλά και τα προηγούμενα χρόνια και πρέπει να ανταμειφτούν με την σωτηρία. Στα σχέδια μου είναι η παραμονή της ομάδας στην Α2 και η παραμονή ανθρώπων γύρω μου, που τους αγαπώ και μ’ αγαπάνε και αυτό συμβαίνει και με καλύπτει απόλυτα».