Οικονόμου: «Όσο είμαστε μια γροθιά δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτε»

ooikonomouΓια το «6 στα 6» του Πανιωνίου που τον διατηρεί μόνο στην κορυφή του πρωταθλήματος της Α2 Κατηγορίας μίλησε ο Νίκος Οικονόμου στην ΕΡΑ ΣΠΟΡ. Ο τεχνικός των «κυανέρυθρων» αναφέρθηκε στη νίκη επί του Ηρακλή, τον κόσμο, τον πρόεδρο Ίωνα Βαρουξάκη και την διαχείριση που πρέπει να γίνεται σε μια ομάδα προκειμένου να επιτευχθούν οι στόχοι που έχουν οριοθετηθεί και οδηγούν στην επιστροφή στην Α1.

«Έχουμε κάνει το ‘’6 στα 6’’. Πάμε καλά, αλλά στο τέλος θα κάνουμε ταμείο. Είναι ένα δύσκολο πρωτάθλημα, όπου ακόμη δεν έχει τελειώσει τίποτε. Μάλιστα, τώρα μπαίνουμε σε μια σειρά δύσκολων αγώνων, όπου χρειάζεται συγκέντρωση. Κάθε νίκη που επιτυγχάνουμε είναι σημαντική. Ο κόσμος χάρηκε που κερδίσαμε μια ομάδα πολύ καλή όπως ο Ηρακλής» υποστήριξε μιλώντας σε ραδιοφωνική εκπομπή της ΕΡΑ ΣΠΟΡ ο Νίκος Οικονόμου.
Η πίεση για το αποτέλεσμα σε μια ομάδα όπως ο Πανιώνιος είναι μεγάλη, αλλά ο τεχνικός του «Ιστορικού» δεν ανησυχεί.

«Έχω μεγαλώσει με την πίεση, έχω παίξει τρία χρόνια στον Πανιώνιο, ξέρω τον κόσμο, είναι μπασκετικός, ήξερα από την αρχή που πάω και είμαι πολύ περήφανος που κάθομαι σ’ αυτό τον πάγκο» παραδέχεται και προσθέτει: «Μαζί με τα παιδιά, τους συνεργάτες μου τον πρόεδρο κ. Βαρουξάκη είμαστε μια γροθιά και προσπαθούμε να φέρουμε εις πέρας τον στόχο. Όσο είμαστε έτσι δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτε. Ο κόσμος του Πανιωνίου θέλει να κερδίζει δεν είναι κακό αυτό. Και αν χάσεις από κάποιον τουλάχιστον να έχεις παλέψει και να έχεις δώσει τα πάντα στο γήπεδο».

Όταν ρωτήθηκε για το ποιο είναι το «όπλο» του Πανιωνίου για να πετύχει τον στόχο του που είναι η επιστροφή στην Α1, εξήγησε: «Τα πάντα ξεκινάνε από τον άνθρωπο που χρηματοδοτεί την ομάδα, τον κ. Βαρουξάκη. Υπάρχει συνέπεια, όλα είναι οργανωμένα, η ομάδα λειτουργεί πολύ καλά. Είμαι τυχερός που έχω καλούς παίκτες και χαρακτήρες, ένα τιμ πολύ δυνατό, υπάρχει ο κόσμος αλλά τα πάντα είναι η ομάδα. Πάνω απ’ όλους είναι ο σύλλογος. Δεν μπορεί κανείς να μπει πάνω από τον Πανιώνιο. Οι παίκτες που έχουν έρθει, ήρθαν γι’ αυτό τον στόχο και το δείχνουν μέσα από την προπόνηση. Γι’ αυτό είμαι πολύ χαρούμενος. Είναι σημαντικό να δουλεύεις με παιδιά συνειδητοποιημένα που μπορείς να τους πεις πράγματα και να τα αντιληφθούν πολύ γρήγορα. Νομίζω ο προπονητής κάνει την ομάδα και οι παίκτες τον προπονητή».