Οι… μεγάλοι νίκησαν τους μικρούς
U22 – U20: 69-68

Κάθε γιορτή χρειάζεται ένα… χάπενινγκ! Ε, οι «μικροί» που κλήθηκαν να συμμετάσχουν στο All Star Game έδωσαν το δικό τους… χάπενινγκ στο κλειστό του Πύργου, παίζοντας ωραίο μπάσκετ, κάνοντας τον απαραίτητο χαβαλέ, αλλά συνάμα ψάχνοντας και τη νίκη. Την οποία, ωστόσο, πανηγύρισαν οι… μεγαλύτεροι, δηλαδή οι U-22 υπό τον Δημήτρη Ιτούδη, που επικράτησαν με την «ψυχή στο στόμα» με 69-68 των U-20 του Βαγγέλη Αγγέλου.

Μία νίκη, την οποία πανηγύρισαν δεόντως με αρκετά πειράγματα προς το Λίνο Χρυσικόπουλο, ο οποίος προσπάθησε να φέρει τα πάνω κάτω μ’ ένα σουτ τριών πόντων με τη λήξη. Σουτ που δεν βρήκε στόχο, το σκορ παρέμεινε ως ήταν (69-68) κι έδωσε τη δυνατότητα στο γνωστό… πειραχτήρι Μπόγρη και τους άλλους της παρέας του να ξεκινήσουν την πλάκα. Ή, για να το θέσουμε πιο σωστά να συνεχίσουν την πλάκα, που είχαν αρχίσει απ’ το πρώτο λεπτό του ματς. Διότι όλοι οι παίκτες που συμμετείχαν στη γιορτή, φρόντισαν να δείξουν ότι δεν έχουν τίποτε να χωρίσουν, έστω κι αν φοράνε φανέλες είτε του Παναθηναϊκού, είτε του Ολυμπιακού, είτε του Άρη ή του ΠΑΟΚ… Το μπάσκετ κι η αγάπη τους γι’ αυτό τους ενώνει κι αυτό ήταν ένα μήνυμα που θέλησαν να περάσουν για μία ακόμη φορά.

Η γιορτή, πάντως, είχε κι ένα μελανό σημείο, καθώς ο Βαγγέλης Μάντζαρης τραυματίστηκε στον ώμο του, δίχως πάντως να δείχνει πως έχει κάτι ανησυχητικό.

Κι επειδή έχουμε συνηθίσει στα ματς ν’ ασχολούμαστε και με άλλους παράγοντες ενός αγώνα, δηλαδή με τους διαιτητές, θα σταθούμε και σ’ αυτούς που σφύριξαν το ματς. Ήταν οι Διαμαντής, Μπούσιας και Πίγκας, διότι έτσι για την… ιστορία θα πρέπει ν’ αναφέρονται κι αυτοί!!!

ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 21-21, 49-44, 65-61, 69-68

U 22 (Ιτούδης): Μάντζαρης, Παπαντωνίου 9 (1), Γιαννόπουλος 3 (1), Αράπης, Παπανικολάου 5, Σλούκας 4, Παππάς 9 (2), Κασελάκης, Σαρικόπουλος 4, Τσακαλέρης 2. Μπόγρης 15, Γιάνκοβιτς 18
U 20 (Αγγέλου): Μποχωρίδης, Καπινιάρης 1, Κατσίβελης  14 (1), Αντωνάκης 3 (1), Κανονίδης 2, Καραθανάσης 2, Ζούμπος, Νικολακόπουλος, Χρυσικόπουλος 14 (4), Κουκουλάς 3, Ψαρόπουλος 2, Γεωργάκης, Καββαδάς

 

  • MVP του ματς αναδείχθηκε ο Λίνος Χρυσικόπουλος